75 درصد خاک کشور نیازمند کود فسفاته است


دسته بندی: اخبار کشاورزی
75 درصد خاک کشور نیازمند کود فسفاته است

عضو هیئت علمی مؤسسه آب و خاک با اشاره به آمار نیاز کشور به تولیدات کشاورزی در سال 1400 گفت: 75 درصد خاک‌ کشور نیاز به کودهای فسفاته دارند و نباید بی‌دلیل از این کود استفاده کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آب و خاک با اشاره به آمار نیاز کشور به تولیدات کشاورزی در سال 1400 گفت: 75 درصد خاک‌ کشور نیاز به کودهای فسفاته دارند و نباید بی‌دلیل از این کود استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی گروه اقتصادی خبرگزاری فارس به جزیره کیش، محمد مهدی تهرانی امروز در همایش تجارت کود بخش خصوصی اجلاس دی‌8 اظهارداشت: ما در سال 1400 برای تأمین مواد غذایی جمعیت موجود کشور نیاز به تولید 16.5 میلیون تن گندم، 5.2 میلیون تن شلتوک، 3.1 میلیون تن قند و شکر، 4.7 میلیون تن سیب‌زمینی، 4 میلیون تن انواع گوشت و تخم مرغ و 12 میلیون تن شیر داریم.
وی افزود: روند تغییرات جمعیت کشور طی سالهای 1339 تا 1388 به شدت افزایش یافته و برای حفظ امنیت غذا، وزارت جهاد باید تحقیقات لازم را برای تامین غذای سالم انجام دهد.
تهرانی افزود: حجم تولید کشاورزی موجود 2 برابر دهه 40 است، درحالی که جمعیت کشور به 77میلیون نفر نزدیک شده است.
عضو هیئت علمی موسسه آب و خاک کشاورزی گفت: باید سطح عملکرد در واحد هکتار افزایش پیدا کند، ما چه در دنیا و چه در کشور با محدودیتهای خاص برای کشاورزی مواجه هستیم و این در حالی است که اراضی درجه 1 کشور که مناسب کشاورزی هستند، تنها 10 درصد خاک موجود در کشور را شامل می‌شود.
وی با بیان اینکه بخش عمده خاک‌های کشور شامل 67 درصد خاکهای موجود نیازمند تقویت مواد آلی هستند، افزود: خاکهای مستعد کشاورزی در فاصله 2 رشته کوه البرز و زاگرس قرار دارند.
تهرانی اظهار داشت: ایران در کمربند خشکی جهان قرار دارد و بخشی از خاکهای موجود هم به دلیل مناسب نبودن وضعیت آب مستعد کشاورزی نیستند.
این کارشناس بخش کشاورزی یادآور شد:حجم آبهای زیرزمینی 3120 متر مکعب کاهش یافته و آبهای استحصال شده هم کیفیت آبهای سطحی را ندارد.
تهرانی ادامه داد: در دهه‌های اخیر فشار بر منابع آب و خاک آغاز شده است و این فشار در سالهای آینده تشدید می‌شود.
به گفته وی مطالعات انجام شده توسط سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد در سه دهه گذشته نشان می‌دهد، 45 درصد افزایش تولیدات کشاورزی مرهون مصرف کودهای شیمیایی است و 30 تا 50 درصد عملکرد مزارع و باغات به مصرف کودهای تجاری وابسته است.
تهرانی افزود: در میان عوامل موثر بر حاصل‌خیزی خاک و تغذیه گیاه کود همچنین مهمترین عامل حاصلخیزی خاک است و باید هریک از این زنجیره‌ها به درستی عمل کنند، تا تولیدات کشورزی متناسب با افزایش جمعیت پاسخگوی تقاضای داخل باشد.
جهت دریافت قیمت و خرید کود فسفات از صفحه محصولات ما دیدن کنید.
عضو هیئت علمی موسسه آب و خاک تصریح کرد: 14 درصد اراضی کل کشور از مواد آلی غنی هستند و احتیاجی به استفاده از کود را ندارند، در استانهای یزد، بوشهر و سمنان کمبود مواد عالی خاک بیشتر اما در گلستان، لرستان و اردبیل فقر خاک از منابع عالی کمتر است.
تهرانی افزود: 75 درصد از خاکهای کشور نیاز به کودهای فسفاته دارند، اما 30 درصد خاک موجود هیچ نیازی به فسفات ندارند، بنابر این نباید از کودها بدون ضرورت استفاده شود.
وی ادامه داد: 50 تا 60 درصد از خاکهای کشور نیاز چندانی به کودهای پتاسی ندارند، اما در برخی استان‌ها فقر پتاسیم در خاک قابل مشاهده است که استان گیلان بارزترین آن است.
تهرانی افزود: تراکنش عنصر پتاسیم در خاکهای برخی استان‌ها نشان می‌دهد، در آذربایجان غربی 80 درصد خاک نیاز به پتاسیم ندارند، اما در گلستان 20 درصد خاک غنی از پتاسیم است و 80 درصد به خاکهای این استان نیازمند تقویت با پتاسیم هستند.


خبرگزاری ایرنا – 91/12/19