بهترین سم برای کشتن شته
در بین سموم کشاورزی، دیازینون، کنفیدور ، افوریا ، استامی پراید و سم تدخینی پیریمور یکی از بهترین سم ها برای کشتن شته می باشند. اگر چه استفاده نادرست از سمها میتواند به سلامتی شما و محیط زیست آسیب بزند. علاوه بر این، استفاده از سم باید به دقت و با رعایت قوانین و دستور العمل های استفاده انجام شود.
برای مقابله با حشرات مختلف مانند شتهها، بهترین راهها عبارتند از:
- استفاده از کنترل حشرات طبیعی: شتهها دارای دشمنان طبیعی فراوانی هستند و یکی از راههای بسیار موثر برای کنترل آنها استفاده از این دشمنان طبیعی است. این حشرات شامل انواع مختلف کفشدوزکها و نوعی از زنبورها میشوند. کفشدوزکها با تغذیه مستقیم از شتهها تعداد قابل توجهی از آنها را در طول هفته از بین میبرند، و زنبورها نیز با تخمریزی در بدن شتهها باعث از بین رفتن تدریجی آنها میشوند. متاسفانه در ایران، استفاده نادرست از حشرهکشها اغلب منجر به از بین رفتن دشمنان طبیعی این حشرات میشود.
- کاشت گیاهان: کاشت گیاهانی مانند نعنا، رازیانه، شوید، بومادران و قاصدک میتواند شتهها را از اطراف شما دور نگه دارد. همچنین، استفاده از تلهها و کارتهای زرد نیز در کنترل بیولوژیکی این آفات بسیار موثر است.
- مراقبت از گیاهان: مراقبت منظم از گیاهان خود به عنوان پیشگیری از حمله شتهها میتواند موثر باشد. از جمله این مراقبتها میتواند آبیاری منظم، تعویض خاک و از بین بردن برگها یا بخشهای آلوده به شتهها باشد.
- مشاوره با کارشناس حشرات: در صورتی که مشکل شتهها شدید است و راهکارهای معمولی کارساز نیستند، بهتر است با یک کارشناس حشرات مشورت کنید تا راهحلهای حرفهای تری برای کنترل آنها پیشنهاد دهد.
خلاصه کلام، بهترین راه برای کنترل شتهها استفاده از روشهای طبیعی و پیشگیری است.با این وجود اگر بدنبال خرید بهتریم سموم کشاورزی برای ازبین شته گیاهان خود هستید از طریق دکمه زیر میتوانید اقدام به استعلام قیمت و خرید از تامین کنندگان بازار بزرگ کشاورزی ایران کنید.
از بین بردن شته با سرکه
استفاده از سرکه به عنوان یک راه حل خانگی برای کنترل شتهها ممکن است موثر باشد. سرکه اسیدی است و میتواند به عنوان یک ماده طبیعی برای از بین بردن حشرات مورد استفاده قرار گیرد. این روش را میتوانید به صورت زیر انجام دهید:
مواد:
- سرکه سفید یا سرکه سیب
- آب
- اسپری
طریقه انجام:
- در یک مخلوطکننده یا ظرفی، مقداری سرکه را با آب به نسبت 1:1 مخلوط کنید. به عنوان مثال، اگر یک فنجان سرکه داشته باشید، آن را با یک فنجان آب ترکیب کنید.
- مخلوط سرکه و آب را درون اسپری خالص ریخته و آن را ترتیب دهید.
- شتهها را مستقیماً با سرکه اسپری کنید. اطمینان حاصل کنید که شتهها را به طور کامل اسپری کرده باشید.
- پس از چند ساعت، شتهها باید مرده و به راحتی قابل تخلیه باشند.
- پس از از بین بردن شتهها، با دقت بر تمیز کردن منطقه که شتهها در آنجا بودند، بپردازید تا باقیمانده سرکه را از بین ببرید.
لطفاً توجه داشته باشید که این روش ممکن است برای شتههای کوچک و محدود موثر باشد. اگر مشکل با شتههای بزرگتر یا بیشتری دارید، بهتر است با کارشناسان بازار بزرگ کشاورزی ایران مشورت کنید چرا که ممکن است نیاز به روشهای حرفهای تری داشته باشید.
سم کنفیدور
سم کنفیدور، یکی از حشرهکشهای نیکوتینی از گروه شیمیایی ایمیدازولهاست. این حشرهکش یک سم با نام تجاری کنفیدور (Confidor) و همچنین با نام گاچو (Gaucho) در بازار شناخته میشود. از ویژگیهای مهم کنفیدور، تأثیرات تماسی و گوارشی روی حشرات آفتزا و خاصیت سیستمیک بالای آن است. این سم به گروه حشرهکشهای شبه نیکوتینوئید (Neonicotinoid) تعلق دارد و میتواند تأثیرات نفوذی، تدخینی، تماسی و گوارشی را داشته باشد.
کنفیدور را میتوان به چند روش مختلف مصرف کرد. این سم را میتوان به صورت محلول پاشی بر روی شاخهها و برگها از گیاهان اعمال کرد، یا از طریق افزودن به آب در زمان آبیاری درختان با استفاده از سیستمهای آبیاری مانند آبیاری قطرهای و روشهای دیگر مصرف نمود. همچنین یک روش جدید این است که کنفیدور را با استفاده از قلم مو یا برس روی تنه درختان اعمال کرد. مقدار آب مورد نیاز برای گیاه به منظور ترکیب آن با سم، برابر با 1/5 مقدار سم مصرفی است.
توجه داشته باشید که برای پیشگیری از احتمالی عوارض ناشی از استفاده از کنفیدور در هنگام گلدهی محصولات، بهتر است از استفاده از ایمیداکلوپراید در این زمان اجتناب کنید.
سم دیازینون
سم دیازینون (Diazinon) جزء خانواده سموم فسفره محسوب میشود و یک حشرهکش قوی است که به طور اصولی برای کنترل مگس و کنهها، به ویژه کنههای تولوزانی، مورد استفاده قرار میگیرد. این حشرهکش توانایی نفوذ به پوست حشرات را دارد، بنابراین از تماس مستقیم با پوست باید پرهیز کرد.
دیازینون قادر به نفوذ در لایههای واکسی و بافتهای گیاهی است و به عنوان یک ابزار مؤثر در کنترل آفاتی که در داخل انسجامات گیاهی مانند برگمنوزها و ساقهخوارها زندگی میکنند، با موفقیت مورد استفاده قرار میگیرد.
دیازینون یکی از سموم پر مصرف در زمینه کنترل آفات در باغات و مزارع است و نقش مهمی در کنترل شیمیایی آفات جونده و مکنده در این محیطها ایفا میکند.
این سم در حال حاضر در بسیاری از کشورها به عنوان یک ماده محدود یا غیرمجاز شناخته شده است، به خصوص در اتحادیه اروپا و ایالات متحده.
دلیل محدودیتها و ممنوعیتهای مربوط به دیازینون از جمله مسائل بهداشت عمومی و محیط زیستی است. این سم میتواند برای انسانها و حیوانات خطرناک باشد و همچنین تاثیرات زیانآوری بر روی محیط زیست داشته باشد. به عنوان مثال، دیازینون ممکن است بر روی زنبورها و حشرات دیگر که نقش مهمی در بقاء گیاهان و اکوسیستم دارند، تاثیر منفی بگذارد.
لطفاً توجه داشته باشید که استفاده از دیازینون در بسیاری از کشورها ممکن است قانوناً محدود یا غیرقانونی باشد و استفاده نادرست از این ماده میتواند عواقب پشیمان کننده ای داشته باشد.
سم استامی پراید برای چیست
سم استامی پراید (Acetamiprid) نام یک محصول تجاری است که به عنوان یک سم حشرهکش عرضه میشود. این سم معمولاً برای کنترل حشرات آفات در باغات، مزارع، گلخانهها، و محیطهای کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این نوع سمها به منظور کنترل حشرات آفات مانند کنهها، مگسها، سوسکها و سایر حشرات مخرب است.
مواد موثره موجود در استامی پراید ممکن است متناسب با نوع محصول و آفات مورد هدف تغییر کند. این سمها عمدتاً برای حفاظت از محصولات کشاورزی در برابر آفات و بیماریها و همچنین افزایش عملکرد محصول مورد استفاده قرار میگیرند.
این حشرهکش به عنوان یک راهکار موثر برای مقابله با مجموعهای از حشرات آفات نظیر شتهها، زنجرهها، شپشکها، پسیلها و لارو بسیاری از پروانهها مورد استفاده قرار میگیرد.
این ماده به صورت محلول پاشی بر روی محصولاتی چون سبزیجات، صیفیجات و درختان میوه استفاده میشود و پس از نفوذ به بافت گیاهان، به تدریج تجزیه میشود و اثر حفاظتی خود را به مدت ۵ تا ۱۵ روز حفظ میکند.
در ایران، این سم جهت کنترل بیماری لکهگرد مینوز در سیب، پسیل در پسته و کرم سیب در مناطق کوهستانی مورد استفاده قرار میگیرد. دوره کارکرد این سم تقریباً ۷ تا ۲۵ روز است. این ترکیب همچنین برای کنترل آفات روی گیاهان صنعتی و دانههای روغنی، انگور و درختان مرکبات نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
این حشرهکش یک سم سیستمیک است، به این معنا که پس از محلولپاشی در کل گیاه، از طریق ریشه و برگها پخش میشود. موسپیلان از طریق لایه مومی سطح برگها عبور کرده و به بافت گیاه نفوذ کرده و از طریق آوندها به بخشهای مختلف گیاه منتقل میشود.