کنترل آفات درختان میوه


دسته بندی: مجله
کنترل آفات درختان میوه

هیچ چیز مانند این نیست که بتوانید در باغ  خود قدم بزنید و میوه را مستقیماً از درخت برای یک میان وعده سالم و طبیعی بچینید - یا در یک دستور غذای خانوادگی مورد استفاده قرار دهید . اما برای باغداران که درختان میوه  دارایی آنها است ، چیزی ناامید کننده تر از آن نیست که محصولی توسط هجوم آفت خراب شوند. خوشبختانه، اکثر مشکلات رایج آفات را می توان به طور موثر با ابزار مناسب و دانش مناسب مدیریت کرد.

5 آفت رایج درختان میوه

بسته به درختان میوه خاصی که در ملک خود دارید، با مهاجمان بالقوه مختلفی سر و کار خواهید داشت. دانستن اینکه چه گونه‌ها و علائمی را باید مراقب باشید، اولین قدم برای محافظت از تولید میوه سالم است.

شب پره:

 درختان سیب و گلابی معمولاً تحت تأثیر شب پره های گلابی قرار می گیرند که تخم های خود را رو و نزدیک میوه سیب و گلابی می گذارند. سپس لاروها به داخل میوه تونل زده و از دانه ها تغذیه می کنند. علائمی که ممکن است با هجوم لارو شب پره سر و کار داشته باشید عبارتند از: سوراخ های ورود و خروج قابل مشاهده در میوه، تونل زدن در گوشت میوه (مخصوصاً در اطراف دانه ها) و میوه هایی که ظاهراً زودتر از موعد از درخت می ریزند.

مگس میوه گیلاس غربی:

 رایج‌ترین آفتی است که گونه‌های شیرین، ترش و وحشی درختان گیلاس را به نابودی  می‌اندازد در هجوم‌های شدید،  و طغیان آفت ممکن است در هر گیلاس ماگت پیدا کنید. علائم شاخص شامل سوراخ‌های کوچک در میوه، لاروهای موجود در سبدهای  برداشت گیلاس و میوه‌های فرو ریخته است.

کرم خراط درخت هلو:

درختان هلو، شلیل، زردآلو، آلو و گیلاس معمولاً توسط کرم درخت هلو، پروانه بال شفافی که تخم های خود را در پایه تنه درختان می گذارد، آلوده می شوند. لاروها در تنه درختان سوراخ ایجاد کرده  که می‌توانند درختان جوان یا تحت تنش را از بین ببرند. علائم کلاسیک عبارتند از: پوست مرده، شل، سوراخ در نزدیکی خط خاک، یا تراوش شیره مخلوط با حشرات (فضولات حشرات خشک، ریز و گلوله مانند) در اطراف پایه درخت.

کرم خراط شاخه هلو:

 درختان هلو، شلیل، زردآلو و آلو نیز تحت تأثیر کرم خراط شاخه هلو قرار می گیرند که لارو قهوه ای آن قبل از برداشت میوه در اواخر فصل به شاخه های درختان جوانه زده تونل می کند. علائم آلودگی به کرم خراط شاخه هلو شامل شاخه های پژمرده و مقدار کمی صمغ تراوش شده از دهانه سوراخ است. لاروها معمولاً از انتهای ساقه وارد میوه می‌شوند و ممکن است در دهانه تونل‌هایی که می‌جوند، عطر باقی بگذارند.

شته ها (مختلف):

انواع مختلف شته ها نیز بیشتر  درختان میوه را تحت تاثیر قرار می دهند. شته ها در طول زمستان تخم های خود را در مکان های مختلف بسته به گونه می گذارند. علائم بارز آلودگی به شته ها عبارتند از: برگ های پیچ خورده، عسلک (که در واقع ضایعات شته است)، به طور کلی کاهش سلامت درخت، و گاهی اوقات میوه های چسبنده، تغییر شکل یافته یا سقط شده است.

نحوه کنترل آفات درختان میوه

نحوه کنترل آفات درختان
آفت و بیماری زخم برگ

چندین گزینه موجود است که برای کنترل انواع آفات در بسیاری از درختان میوه مختلف کار می کند. ما معمولاً اسپری درختان میوه را با ترکیبی از حشره کش ها و مواد کنترل کننده بیماری توصیه می کنیم. از جمله، اما نه محدود به:

  • اسپری درخت میوه بونید; کنترل حشرات؛ بازده بالا
  •    55% مالاتیون; و کنترل حشرات چمن، باغ، حیوانات خانگی و دام با عملکرد بالا.
  • (ماده فعال: spinosad) یک گزینه باغبانی ارگانیک تایید شده است که روی حشرات مختلف نیز موثر است.
  • هر آنچه را که انتخاب می کنید، به خاطر داشته باشید که تعویض سموم  مختلف با مواد فعال متفاوت برای جلوگیری از ایجاد مقاومت آفات در برابر هر محصول عاقلانه است. در حالت ایده آل، نباید بیش از دو بار پشت سر هم از سموم  با یک ماده فعال استفاده کنید.
  • بطور متناوب از آفتکش های متفاوت استفاده کنید تا آفت نسبت به سم مقاوم نشود بطور ساده از سمومی که دارای ماده موثره مشابه هستند بیشتراز دوبار استفاده نکنید
  •  همچنین سمپاشیهای خفته در دسترس هستند که به کنترل آفات زمستان‌گذران مانند شته‌ها، فلس‌ها، کنه‌ها و سوراخ‌های هلو کمک می‌کنند. سمپاشیهای های خفته که در اواخر زمستان یا اوایل بهار (قبل از شروع جوانه زدن درختان) استفاده می شوند، درختان شما را با روغن باغبانی می پوشانند که با خفه کردن تخم های اواخر سال قبل، آفات را به طور موثر کنترل می کند.
آفت پوسیدگی قهوه ای

به خاطر داشته باشید که هر سمی که برای کنترل آفات انتخاب می کنید، هدف کنترل به جای ریشه کنی است. از بین بردن کامل آفات تقریباً غیرممکن است - اما با کمی مراقبت می توانید آنها را در سطح قابل قبولی نگه دارید تا درختان سالم و برداشت های دلچسب را حفظ کنید.

از آنجایی که هر نوع درخت میوه دارای گونه‌های آفت مخصوص به خود است که نیاز به نظارت و کنترل دارد، آفت خاصی که با آن سر و کار دارید برنامه سمپاشی و همچنین بهترین انواع مواد شیمیایی برای استفاده را تعیین می‌کند.

پروانه کادلینگ:

معمولاً بسته به دمای بیرون، باید چندین بار بین اردیبهشت  و مرداد اسپری کنید. محصولات مختلف به فواصل زمانی متفاوتی نیاز دارند، بنابراین مطمئن شوید که برچسب سم را به دقت بخوانید.

مگس میوه گیلاس غربی:

 زمانی که گیلاس ها از سبز به قرمز تبدیل می شوند، سمپاشی  کنید (در زمان مناسب به رنگ کرم مایل به زرد در می آیند). محصولاتی از جمله مواد فعال مالاتیون یا پرمترین اغلب گزینه های خوبی هستند.

سرشاخه خوار درخت هلو:

محصولات کنترل آفات حاوی پرمترین بهترین گزینه برای شما خواهد بود. می‌خواهید چند بار بین خرداد  و شهریور سمپاشی کنید، از حدود یک متر بالای تنه شروع کنید و به سمت خاک اطراف پایه درخت حرکت کنید.

به طور ایمن محصولات کنترل آفات را اسپری کنید. هنگام استفاده از محصولات کنترل آفات، همیشه ایده خوبی است که پوست صورت و دستهای در معرض آن را بپوشانید - به دستکش، آستین بلند، شلوار بلند، کفش های بسته، عینک محافظ و کلاه لبه بزرگ استفاده  کنید. برخی از محصولات حتی ممکن است نیاز به استفاده از ماسک تنفسی داشته باشند - حتما برچسب را از دقیق بخوانید.

در مورد برچسب‌ها، یکی از هوشمندانه‌ترین کارهایی که می‌توانید برای ایمنی انجام دهید این است که دستورالعمل‌های روی بسته را برای هر سم کنترل آفات به دقت دنبال کنید. علاوه بر اقدامات احتیاطی توصیه شده و تجهیزات حفاظت فردی، جزئیات فاصله قبل از برداشت (PHI) هر محصول یا مدت زمانی که باید بین استفاده نهایی و برداشت میوه بگذرد را نیز خواهید دید. حتی زمانی که به PHI هر محصول پایبند هستید، مطمئن شوید که میوه خود را قبل از خوردن خوب بشویید تا باقیمانده سم آن را شسته باشید.

  • برای سمپاشی با کیفیت و خوب به نکات زیر توجه کنید :
  • در صبح زود و یا عصرها سمپاشی کنید
  • از عینک و ماسک محافظ استفاده کنید
  • جهت باد و سمپاشی را مراعات نمائید
  • میوه ها را با سم کاملا خیس کنید
  • در نهایت، هنگام استفاده از هر ماده شیمیایی کنترل کننده آفات، توصیه می شود که در اوایل صبح یا عصر، زمانی که دما سردتر و باد آرام است، سمپاشی شود. این نه تنها به جلوگیری از اسپری بیش از حد کمک می کند، بلکه یکنواختی پاشش سم را تضمین میکند دمای 30درجه یا بالاتر نیز می تواند کنترل سرعت پاشش محصول شما را دشوار کند و به طور بالقوه نگرانی های ایمنی بیشتری را ایجاد کند.
  • اگر هنوز درباره بهترین راه برای مدیریت آفات درختان میوه خود سؤالی دارید؟ با شرکتهای عضو بازار بزرگ کشاورزی ایران تماس بگیرید  و با کارشناسان کشاورزی صحبت کنید،.