بهترین قارچ کش سیستمیک


دسته بندی: مجله
بهترین قارچ کش سیستمیک

در بین انواع قارچ کش های سیستمیک، عنوان بهترین قارچ کش سیستمیک را می‌توان به سموم قارچ کش کاربندازیم و متالاکسیل داد. اما لازم به ذکر است که موثرترین و بهترین سم قارچ کش بسته به نوع گیاه و قارچ آلوده کننده آن بستگی دارد.لازم به ذکر است در استفاده از قارچ کش ها حتما نمونه سطحی یا عمقی آن مشخص شود. توصیه اکید به کشاورزان این است که در زمان بروز مشکل یا در زمان خرید سم مورد نظر، حتما به مراکز معتبر مراجعه کرده و از متخصصین مشورت های لازمه را کسب نمایند.

یکی از مهم ترین آسیب هایی که محصولات کشاورزی در معرض آن قرار دارند، قارچ ها می باشند. همواره دغدغه کشاورزان، مبارزه با این دست از بیماری های بوده است. انواع مختلف قارچ کش ها به همین منظور استفاده می شوند. سم قارچ کش، قارچ ها و اسپورهای آنها را از بین می برد یا از رشد و گسترش آنها جلوگیری می کند.

سم قارچ کش چیست؟

سم قارچ کش، که ضد قارچ نیز نامیده می شود، هر نوع ماده سمی است که برای کشتن یا مهار رشد قارچ ها استفاده می شود. سم قارچ کش معمولاً برای کنترل قارچ های انگلی استفاده می شوند که یا به محصولات کشاورزی، باغی و گیاهان زینتی آسیب می رسانند و یا سلامت حیوانات اهلی یا انسان ها را به خطر می اندازند. از سم قارچ کش می توان برای کنترل قارچ هایی که به گیاهان آسیب می رسانند، از جمله زنگ زدگی، کپک ها و بلایت (آتشک یا بادزدگی) استفاده کرد. همچنین ممکن است برای کنترل کپک و کپک خاکستری در سایر موارد نیز استفاده شود.

تفاوت قارچ کش سیستمیک و غیر سیستمیک

قارچ کش های سیستمیک که قارچ کش های متحرک یا نافذ نیز نامیده می شوند، سمومی هستند که قبل از اثربخشی لازم است در گیاه جذب شوند. قارچ کش های سیستماتیک موضعی دارای حالت عمل translaminar هستند. این بدان معناست که آنها از طریق برگ و یا از طریق تیغه برگ به قسمت های دیگر حرکت می کنند.

برای اینکه بتوانید از عملکرد کامل قارچ‌ کش‌ های سیستماتیک استفاده کنید، لازم است گیاهان در مرحله رشد باشند تا قارچ ‌کش برای کنترل بیماری ‌ها جذب شده و در داخل گیاه به گردش درآید. در قارچ کش های سیستماتیک، شاخه های جدید فقط برای یک دوره کوتاه محافظت می شوند. برخلاف قارچ کش های تماسی، قارچ کش های سیستمیک می توانند بیماری ها را حتی پس از آلوده شدن گیاهان سرکوب کنند. برخی از قارچ کش های سیستمیک معروف عبارتند از:

  • بنومیل
  • سیپروکونازول
  • آزوکسی استروبین دیفنوکونازول
  • کاربندازیم
  • پروپیکونازول

قارچ کش غیر سیستمیک به صورت موضعی مصرف می شود و به راحتی می توان آن را از روی گیاه شست یعنی جذب گیاه نمی شود. قارچ کش غیرسیستماتیک را از طریق شاخ و برگ جذب نمی کند و فقط قسمت های بیرونی گیاه را پوشش می دهد و به صورت موضعی محافظت ارائه می دهد. استفاده از این آفت کش مانع ابتلا گیاه به بیماری های قارچی می شود و استفاده از آن یک روش پیشگیرانه است.

انواع قارچ کش های سیستمیک

قارچ کش های سیستمیک را می توان بر اساس سطح تحرک شان به دسته های مختلفی طبقه بندی کرد. این طبقه بندی ها عبارتند از:

سیستمیک موضعی

آنها فقط می توانند در فاصله کوتاهی از ناحیه نفوذ حرکت کنند

سیستمیک ضعیف

این نوع از قارچ کش ها می تواند به تمام قسمت های برگ برسد.

 چوب- موبایل سیستمیک (Xylem-mobile Systemic)

این قارچ کش های سیستماتیک حرکت گسترده ای دارند، زیرا از تحرک بسیار خوبی در بافت آوند چوبی برخوردار هستند. هنگامی که چنین قارچ کش هایی را در ناحیه ریشه اعمال می کنید، ریشه آنها را جذب می کند و در جریان تعرق در داخل گیاه به سمت بالا حرکت می کنند.

فلوم-موبایل سیستمیک (phloem-mobile systemic)

این قارچ کش سیستمیک یا آمفی متحرک، دارای تحرک دو جهته است. این قارچ کش ها می توانند در تمام جهات برگ حرکت کنند. همچنین می توانند از برگ به سمت ریشه نیز حرکت کنند. با این حال، باید توجه داشته باشید که صرف نظر از دسته بندی، تمام قارچ کش های سیستمیک در لحظه تکمیل جابجایی مجددا حرکت نمی کنند.

نحوه عملکرد قارچ کش سیستمیک

همانطور که قبلا به طور خلاصه اشاره کردیم، قارچ کش سیستمیک با از بین بردن قارچ مسئول عفونت یا محدود کردن فعالیت آنها در گیاه عمل می کند. هنگامی که قارچ کش های سیستمیک توسط برگ گیاهان جذب می شوند، به طور خودکار، پاتوژن های قارچی که روی گیاه لانه می کنند، سموم موجود در قارچ کش را نیز جذب می کنند که به نوبه خود، فعالیت های مخرب آنها را روی گیاهان می کشد یا سرکوب می کند.

مزایای قارچ کش های سیستماتیک نسبت به انواع دیگر

همه قارچ کش ها در از بین بردن گسترش عفونت های قارچی مفید هستند. با این حال، قارچ کش های سیستمیک مزایای خاصی را نسبت به سایر انواع قارچ کش ها به شما ارائه می دهند. برخی از مزایای قارچ کش های سیستمیک عبارتند از:

حفاظت داخلی گیاهان

بر خلاف قارچ کش تماسی که فقط از ظاهر گیاهان محافظت می کند، قارچ کش های سیستمیک محافظت داخلی را ارائه می دهد. زیرا توسط برگ گیاهان جذب می شوند.

کنترل بیماری ها

در حالی که قارچ کش تماسی فقط می تواند فعالیت پاتوژن ها را از بین ببرد یا محدود کنند، قارچ کش سیستمیک می تواند از برخی عفونت های قارچی جلوگیری کند.

سازگاری با محیط زیست

از آنجا که جابجایی در کاربرد قارچ کش های سیستمیک رخ می دهد، تهدید کمتری برای محیط زیست وجود دارد. زیرا این قارچ کش ها به آسانی توسط گیاهان زیست تخریب پذیر هستند.

فقط در مقدار کمی مورد نیاز هستند

فقط حجم کمی از قارچ کش های سیستمیک مورد نیاز است؛ تا بیشترین تأثیر را در حذف و کنترل قارچ ها داشته باشند. بنابراین، استفاده از قارچ کش های سیستمیک به شما کمک می کند تا در پول خود صرفه جویی کنید و در نتیجه درآمد خود را افزایش دهید.

اثرات گسترده بر گیاهان

اثر قارچ کش های تماسی فقط برای مدت کمی است تا زمانی که شسته شوند یا اثر خود را از دست بدهند. اما در قارچ کش های سیستمیک، اثرات این سموم ممکن است برای مدت طولانی تری پس از استفاده باقی بماند. این به نوبه خود محافظت گسترده تری را برای گیاهان ارائه می دهد.

انتقال به قسمت های پنهان گیاه

انتقال به قسمت های پنهان گیاه مسلما اوج مزیت قارچ کش های سیستمیک نسبت به قارچ کش های تماسی است. هنگامی که قارچ کش ها یا سایر مواد شیمیایی روی محصولات استفاده می شود، هیچ راهی وجود ندارد که همه برگ ها با ماده شیمیایی تماس پیدا کنند، زیرا برخی از آنها به طور تصادفی ممکن است سم پاشی نشوند.

نحوه استفاده از قارچ کش سیستمیک

فصل کاشت اغلب برای کشاورزان بسیار چالش برانگیز است. در طول شیوع عفونت قارچی، دانستن اینکه از کدام قارچ کش برای مهار گسترش عفونت ها استفاده شود، ممکن است چالش برانگیز و بسیار سخت باشد. در ادامه عوامل مختلفی وجود دارد که باید قبل از تصمیم گیری برای استفاده از قارچ کش سیستمیک، آنها در نظر بگیرید.

علت را درک کنید: صدها نوع قارچ وجود دارد که برای گیاهان بیماری زا و آسیب رسان هستند. هر زمان که در مزرعه خود شیوع بیماری های قارچی را تجربه می کنید، اولین چیزی که باید بدانید این است که کدام نوع قارچ به گیاهان شما حمله کرده است. پس از آن، می توانید بدانید که کدام قارچ کش سیستمیک برای از بین بردن چنین عفونت هایی موثرتر خواهد بود.