کاهش کانون بیماری‌های مهم دامی در کشور


دسته بندی: اخبار کشاورزی
کاهش کانون بیماری‌های مهم دامی در کشور

رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه تعداد کانون‌های بیماری‌های استراتژیک در سال گذشته در کشور روند نزولی داشته است،خواستار ایجاد یگان حفاظتی یا پلیس قرنطینه شد.
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه تعداد کانون‌های بیماری‌های استراتژیک در سال گذشته در کشور روند نزولی داشته است،خواستار ایجاد یگان حفاظتی یا پلیس قرنطینه شد.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رفیعی پور در نشستی خبری با اشاره به اینکه ۸ اردیبهشت روز جهانی دامپزشکی است، اظهارداشت: برای تحقق اهداف دامپزشکی باید یگان حفاظتی یا پلیس قرنطینه توسط مجلس برای دامپزشکی تشکیل شود.
وی افزود: در آینده ای نزدیک یکی از برنامه های دامپزشکی این است که کشتار غیرمجاز در کشور انجام نشود ضمن اینکه کنترل اپیدمی بیماری های مهم از جمله آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از دیگر برنامه هایی است که در دستور کار ما است.
رفیعی پور با اشاره به اینکه در سال گذشته ۲ اقدام مهم در حوزه دامپزشکی انجام شده است، تصریح کرد: یکی از این اقدامات کنترل ویروس H۵N۶ آنفلوآنزا در منطقه پارک ملی بوجاق استان گیلان بود و اقدام دیگر کنترل کشتار غیرمجاز در استان گیلان که موفقیت بزرگی محسوب می شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به صادرات فرآورده های خام دامی اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۲۵ هزار تن میگو از کشور صادر شد در حالی که این عدد در سال ۹۵ میزان ۱۵ هزار تن بود. همچنین سال ۹۶ میزان ۵۳ هزار تن ماهی خوراکی منجمد صادر کردیم که این عدد در سال ۹۵ میزان ۴۲ هزار تن بوده است.
رفیعی پور ادامه داد: میزان صادرات خوراک دام، طیور و آبزیان در سال ۹۶ به میزان ۱۰۱ هزار تن رسید که این عدد در سال ۹۵ میزان ۷۷ هزار تن بود. همچنین در سال گذشته ۲۰ میلیون جلد پوست و بیش از ۶ میلیون هنگ روده از کشور صادر شد که میزان صادرات این دو قلم کالا مشابه سال ۹۵ بود. ضمن اینکه در سال گذشته بیش از ۳ میلیون قطعه ماهی زنده از کشور صادر کردیم که در سال ۹۵ میزان این صادرات یک میلیون و ۸۸۳ هزار قطعه بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه در سال ۹۶ در جریان بازرسی و نظارت بهداشتی از کشتارگاه های دام بیش از ۱۱ میلیون راس دام قبل، حین و بعد از کشتار مورد نظارت و بازرسی قرار گرفتند، گفت: در مجموع بیش از ۳ میلیون کیلوگرم گوشت و امحا و احشام در جریان این بازدیدها غیر قابل مصرف برای انسان شناسایی شد.
به گفته رفیعی پور: در جریان بازدید و نظارت از کشتارگاه های طیور ۷۰۵ میلیون قطعه طیور مورد بازدید و نظارت قرار گرفتند که ۵ میلیون و ۴۱۰ قطعه غیر قابل مصرف تشخیص داده شد.
وی افزود: به طور کلی در حوزه بازرسی، تولید و عرضه فرآورده ها، ۲ میلیون و ۵۸۴ بازدید صورت گرفته و میزان محصولات ضبط و تعیین تکلیف شده ۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلوگرم بوده که بیش از ۴ میلیون کیلوگرم آن معدوم شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین با اشاره به اینکه تعداد کانون های بیماری های استراتژیک از جمله تب برفکی، آبله، هاری، سل، بروسلوز و مشمشه در سالهای ۹۴ و ۹۵ رو به افزایش بوده است، گفت: خوشبختانه در سال ۹۶ این روند نزولی بوده که بخش عمده آن مربوط به اقدامات به موقع دامپزشکی و کنترل های بهداشتی است. ما در سال ۹۴ با طغیان بیماری های مواجه بودیم در حالی که سال ۹۶ چنین مشکلی نداشتیم و تعداد کانون های بیماری از ۴۰۷۸ مورد به ۲۵۹۱ کانون در سال ۹۶ رسید.
رفیعی پور اضافه کرد: در حوزه کنترل بیماری تب کرمه کنگو نیز سال گذشته بیش از ۵۷ میلیون متر مکعب از کشتارگاه های کشور سمپاشی شد ضمن اینکه بدن بیش از ۱۳ میلیون راس دام نیز مورد سمپاشی قرار گرفت.
وی با اشاره به شیوع گسترده بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان طی سال گذشته در کشور افزود: سال گذشته در مجموع ۶۲۶ کانون در ۲۲ استان کشور شناسایی شد که این موضوع منجر به معدوم شدن بیش از ۲۵ میلیون قطعه طیور گشت.

خبرگزاری مهر– 97/1/20