رایزنی کاهش تعرفه صادرات لبنیات به عراق


دسته بندی: اخبار کشاورزی
رایزنی کاهش تعرفه صادرات لبنیات به عراق

۸۶۷ میلیون دلار انواع محصولات دام و طیور در هشت ماهه نخست امسال، از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷ درصد رشد نشان می دهد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۸۶۷ میلیون دلار انواع محصولات دام و طیور در هشت ماهه نخست امسال، از کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷ درصد رشد نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسن رکنی افزود: در این مدت، رشد صادرات این حوزه به ویژه در زمینه شیر و انواع لبنیات محسوس بوده به طوری که نزدیک به ۶۹۰ هزار تن از این محصولات صادرات داشته ایم.
وی پیش بینی کرد که با ادامه روند کنونی، صادرات در حوزه لبنیات کشور به یک میلیون تن با پایان سال جاری برسد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در هشت ماهه امسال ۳۰ هزار تن گوشت مرغ و هشت هزار تن تخم مرغ نیز صادر کرده ایم.
رکنی در عین حال از صادرات دو هزار راس گاو شیری با ژنتیک ممتاز به کشورهای همسایه خبر داد و تصریح کرد: صادرات گاو شیری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ برابر افزایش داشته است.
وی با بیان این که ۲۵ درصد صادرات بخش کشاورزی مربوط به حوزه دام و طیور است، اذعان داشت: امیدواریم رشد صادرات تا پایان سال ادامه یابد و بتوانیم ارز آوری بیشتری برای کشور به همت تولید کنندگان داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد ورود به بازارهای جدید نیز گفت: ورود به بازارهای جدید صادراتی و حفظ آن بسیار سخت است، زیرا تجار ما رقبای زیادی دارند و از سوی دیگر، صادرات به شاخص های بهداشتی بالا، بسته بندی ، قوانین پایدار صادراتی و حمل و نقل مناسب نیازدارد ضمن آن که تجار ایرانی باید خوش وعده هم باشند.
وی ادامه داد: زیر ساخت های تولید در بخش شیر، گوشت مرغ و تخم مرغ در کشور فراهم است و امکان تولید بیشتر برای صادرات وجود دارد.
رکنی درباره بازار روسیه تصریح کرد: روسیه بازار بسیار بزرگی به ویژه در حوزه لبنیات است و اگر چه شاخص های سختگیرانه ای برای واردات مواد لبنی دارد، اما ما توانسته ایم به بازار روسیه ورود پیدا کنیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درباره تعرفه ۴۰ درصدی عراق برای واردات محصولات لبنی اظهار داشت: تصور اولیه ما این بود که تعرفه ۴۰ درصدی عراق برای واردات لبنیات فقط مربوط به ایران است، اما با بررسی های انجام شده توسط وزارت امور خارجه و دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی معلوم شد این تعرفه ۴۰ درصدی برای همه کشورهای صادر کننده لبنیات تعیین شده است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با این حال موضوع کاهش تعرفه ۴۰ درصدی برای صادرات لبنیات به عراق قابل مذاکره است و امیدواریم بتوانیم حضور بیشتری در بازار این کشور داشته باشیم، زیرا عراق واردات مرغ و تخم مرغ و لبنیات را به طور وسیع انجام می دهد.

خبرگزاری مهر – 96/10/3