پیشنهاد جایزه صادراتی ۵۰۰ تومانی برای مرکبات


دسته بندی: اخبار کشاورزی
پیشنهاد جایزه صادراتی ۵۰۰ تومانی برای مرکبات

وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات مازاد تولید مرکبات، پیشنهاد جایزه صادراتی ۵۰۰ تومانی را به دولت ارائه داده، اما هنوز خبری مبنی بر تأیید آن به وزارت جهاد کشاورزی اعلام نشده است.
وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات مازاد تولید مرکبات، پیشنهاد جایزه صادراتی ۵۰۰ تومانی را به دولت ارائه داده، اما هنوز خبری مبنی بر تأیید آن به وزارت جهاد کشاورزی اعلام نشده است. همچنین فرسایش سالانه خاک در ایران به‌طور متوسط ۱۶.۴ تن در هکتار است.
به گزارش خبرنگار ایانا، معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه دومین نمایشگاه بین‌المللی باغبانی، نهاده‌ها، گلخانه‌ها، گیاهان دارویی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته که امروز در محل دائمی نمایشگاه‌های شهرداری تهران برگزار شد، درجمع خبرنگاران گفت: تولید مرکبات در سال جاری پنج میلیون تن برآورد می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات مازاد تولید مرکبات جایزه صادراتی ۵۰۰ تومانی برای هر کیلوگرم مرکبات را به دولت پیشنهاد داده، اما هنوز خبری مبنی بر تأیید آن به وزارت جهاد کشاورزی اعلام نشده است.
محمدعلی طهماسبی با اشاره به تعرفه ۲۰ درصدی موز بیان کرد: واردکنندگان موز می‌توانند به ازای صادرات دو کیلوگرم پرتقال، یک کیلوگرم موز با تعرفه پایین وارد کنند.
وی با اشاره به اینکه محصول کیوی ایران دو ماه زودتر از جهان تولید می‌شود، افزود: شرکت‌هایی از نیوزیلند و ایتالیا متقاضی همکاری برای صادرات کیوی از ایران هستند.
طهماسبی با بیان اینکه فرسایش خاک در ایران ۲,۵ برابر میانگین جهانی است، عنوان کرد: متوسط فرسایش خاک در جهان شش تن در هکتار بوده که این میزان فرسایش در خاک‌های ایران ۱۶.۴ تن در هکتار گزارش شده است.
وی با اشاره به مصوبه ۵۰۰ هزار هکتاری احداث باغ‌ها در اراضی شیبدار مجلس طی برنامه ششم توسعه ادامه داد: این باغ‌ها تحت پوشش گیاهان مثمر و اقتصادی مثل انواع درختان و گیاهان دارویی قرار دارد. همچنین اولویت اجرای این مصوبه در مناطقی با بارندگی بیش از ۳۰۰ میلی‌متر است.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: باغ‌های زیرزمینی در بوشهر احداث شده که در برخی موارد به نیم هکتار می‌رسد. در این راستا، فرانسوی‌ها با سفر به ایران در حال مطالعه روی شیوه این نوع باغداری در کشور ما هستند.
طهماسبی یادآور شد: سال گذشته سرمای منفی ۱۴ تا منفی ۱۸ درجه باعث آسیب‌دیدگی باغ‌ها در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، گلستان، مازندران، بخشی از گیلان، زنجان و قزوین تا تویسرکان شد.
وی اضافه کرد: بهترین راه مقابله با سرمازدگی، پیشگیری است که در این باره راه‌های مخلتفی شامل ایجاد مه، آبیاری، سیستم‌های مولد باد و ماشین‌های مولد گرما وجود دارد و باغداران می‌توانند برای خرید این دستگاه‌ها از تسهیلاتی با نرخ سود ۱۵ درصد استفاده کنند.
طهماسبی خاطرنشان ساخت: به‌جز برخی درختان همیشه سبز در فصل پاییز و زمستان برگ سبزی برای تسویه هوا وجود ندارد؛ بنابراین کشاورزی شهری می‌تواند به‌عنوان کسب و کار و تلطیف هوای شهرها رونق بگیرد، به‌طوری‌که در ایتالیا مالیات خانه‌های مسکونی به شرط توسعه فضای سبز و کاشت گل و گیاه کاهش یابد.

خبرگزاری ایانا – 96/9/1