مجوزی برای واردات میوه ندادیم
دسته بندی: اخبار کشاورزی

به دلیل سرمای زودرس در آبان و آذر سال گذشته، بخش عمده مرکبات شرق
مازندران آسیب دید و برای تامین پرتقال شب عید از سوی یک شرکت وابسته به
وزارت جهاد کشاورزی به عنوان کارگزار دولتی اندکی پرتقال مصری وارد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود حجتی» روز سه شنبه در نشست خبری افزود: به دلیل سرمای زودرس در آبان و آذر سال گذشته، بخش عمده مرکبات شرق مازندران آسیب دید و برای تامین پرتقال شب عید از سوی یک شرکت وابسته به وزارت جهاد کشاورزی به عنوان کارگزار دولتی اندکی پرتقال مصری وارد شد.
حجتی تصریح کرد: عده ای سودجو اقدام به واردات پرتقال کردند که جلوی این کار گرفته شد.
وی ادامه داد: میوه مورد نیاز کشور تامین است و هیچ مجوزی برای واردات میوه نداده ایم.
حجتی با تشریح اهم فعالیت های تولیدی و اشتغالزایی بخش کشاورزی، افزود: ضرورت تولید انبوه، داشتن سردخانه های با ظرفیت و مجهز است.
وی یادآور شد: در سال ٩٢، ظرفیت سردخانه های کشور ١.٥ میلیون تن بوده که در دولت یازدهم به دوبرابر افزایش یافت.
وی تصریح کرد: اکنون بیش از ٢ میلیون و ٥٠٠ هزار تن سردخانه در دست احداث است که بیش از ٢٥ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
إیجاد زنجیره تولید کلید حل مشکل گرانی گوشت قرمز
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: اکنون با مشکل جدی گرانی گوشت قرمز مواجه ایم که با وجود تولید مناسب، تاکنون نتوانسته ایم بازار این محصول را کنترل کنیم.
وی افزود: مشکل گرانی گوشت قرمز از تولید عشایر، دامپروری ها تا قصابی ها است.
به گفته وی، کلید حل مشکل زنجیره تولید تا توزیع گوشت قرمز با حضور تولید کنندگان و عرضه مستقیم انجام شود.
حجتی تاکید کرد: تلاش می کنیم از امکانات دولت و مشارکت اتحادیه دامداران و سازمان عشایری در میادین میوه و تره بار بهره مند شویم تا عرضه مستقیم انجام شود.
واردات ٦٠ هزار تن پرتقال مصری برای شب عید
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در ٣.٥ سال گذشته هیچ نوع مجوز وارداتی نداده ایم، گفت: فقط امسال برای تنظیم بازار شب عید نزدیک ٦٠ هزار تن پرتقال مصری وارد شد که این واردات مقطعی و محدود است.
تعطیلی یک کشتارگاه برزیلی طی سه ماه گذشته
وزیر جهادکشاورزی درباره توقف واردات گوشت از برزیل توسط برخی کشور تصریح کرد: برای واردات گوشت از برزیل مشکلی نداریم زیرا ما برخلاف سایر کشورها، در کشتارگاه های خارج از کشور خود علاوه بر حضور روحانی ناظر بر ذبح شرعی، دارای دامپزشکان متخصص هستیم بنابراین تمامی مسائل بهداشتی و عرفی مورد توجه ما قرار دارد.
وی اظهارداشت: حدود سه قبل یکی از کشتارگاههای برزیلی که برای ایران کشتار میکرد و دچار مشکل بود، فعالیتش متوقف شد و کشتارگاه های دچار مشکل جز کشتارگاه هایی که برای ایران کار می کنند؛ نیستند.
تعطیلی کشتارگاه ها علت افزایش قیمت مرغ در ایام تعطیلی نوروز
وزیر جهاد کشاورزی درباره دلیل افزایش قیمت مرغ در تعطیلات نوروز گفت: این افزایش قیمت یک یا دو روزه به دلیل تعطیلی کشتارگاهها بوده و در بخش عرضه مرغ منجمد مشکلی برای تامین نیاز مصرفکنندگان وجود نداشت به نحوی که حتی پشت درهای بسته سازمان میادین میوه و ترهبار اقدام به توزیع کردیم.
وزارت جهاد مسئول گران فروشی خرده فروشی ها نیست
حجتی با تاکید براین که ما مسئول فروش مرغ در مغازهها نیستم افزود: اگر مرغی در پاسداران با قیمتی بالاتر از سایر مناطق به فروش میرسد ارتباطی به من ندارد و در صورتی که این مسئولیت به من داده شده، ابلاغ شود.
به گفته وی، گرانی سیب، شیر و مرغ و گوشت قرمز در خرده فروشی ها به این وزارتخانه مربوط نمی شود زیرا این وزارتخانه مسئول عرضه تا عمده فروشی ها است.
وی درباره فروش سیب 11 هزار تومانی در سطح خردهفروشی اضافه کرد: عرضه سیب 11 هزار تومانی نیز ربطی به ما ندارد و در صورتی که قیمتها بالا است باید سازمانهای نظارتی اقدامات لازم را انجام دهند و وزارت جهاد پاسخگو نیست.
وی ادامه د اد: افزایش قیمت لبنیات ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد زیرا ما مسئول تنظیم بازار این محصولات در سطح خرده فروشی ها نیستیم و متولی این بخش سازمان حمایت است.
اجرای 300 هزار هکتار سیستم ابیاری نوین در دستور کار است
وی با بیان این که طرح های اقتصاد مقاومتی وزارت جهادی کشاورزی تصویب و منابع آن تا حدود مناسبی در نظر گرفته شده است اظهارداشت: امسال اجرای 300 هزار هکتار سیستم های نوین آبیاری در دستور کار دولت قرار دارد.
به گفته وی، تاکنون یک میلیون و 600 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار گرفته است زیرا در ابتدای انقلاب 10 هزار هکتار نیز اراضی مجهز به این سیستم نداشتیم.
افزایش 6 هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک کشاورزی در دولت تدبیر و امید
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش سرمایه بانک کشاورزی گفت: در سال 92 سرمایه بانک کشاورزی یک هزار و 800 میلیارد تومان بوده که اکنون میزان این سرمایه به 6 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی یاداور شد: سالیانه بین 85 تا 90 درصد منابع بانک کشاورزی به توسعه بخش کشاورزی اختصاص دارد که برای ایجاد اشتغال بیشتر در این بخش قرار است بخش عمده این تسهیلات به توسعه گلخانه ها و پرورش ماهی در قفس اختصاص پیدا کند.
در توسعه گلخانه ها عقب هستیم
حجتتی با اشاره به این که در کشت گلخانه ای عقب هستیم افزود: هدف گذاری ما ایاد یک هزارو 500 هکتار گلخانه بود که اکنون یک هزارو 200 هکتار گلخانه ایجاد شده و نسبت به برنامه 300 هکتار عقب هستیم.
وی ادامه داد: درحالی که باید دو هزار هکتار از اراضی تحت کشت گلخانه ای قرار بگیرد.
16 هزارتن پرورش ماهی در قفس طی سال گذشته
وی پرورش ماهی در قفس را یکی از طرح های مهم و اقتصادی بخش کشاورزی دانست و افزود: اکنون ظرفیت تولید یک میلیون تن پروش ماهی در قفس را داریم که می تواند در صادرات نیز نقش بسزایی داشته باشد در حالی که سالیانه در مجموع از محل آبزی پروری و صید یک میلیون و 50 هزارتن محصول تولید می شود که این بخش نیز مغفول مانده است.
وی با بیان این که طرح در سال 93 شروع به کار کرد گفت: سال گذشته با 370 قفس در دریاهای جنوب و شمال کشور توانستیم 16 هزارتن ماهی تولید و عرضه کنیم درحالی که هدف گذاری ما برای سال گذ شته 20 هزارتن بوده است.
حجتی تصریح کرد: هدف گذاری امسال تولید 50 هزارتن ماهی از محل پرورش ماهی در قفس و 200 هزارتن در برنامه ششم توسعه را داریم.
وی کل ماهیان استخوانی قابل برداشت گیلان را نزدیک 19 هزارتن دانست و ادامه داد: با این روش امکان تولید 45 هزارتن ماهی در آبهای شمال کشور مهیا می شود.
کمبود نهال گل محمدی داریم
این مقام مسئول در دولت یازدهم توسعه کشت گیاهان دارویی را اقتصادی دانست و تصریح کرد: یکی از مزیتهای تولید در بخش کشاورزی، توسعه تولید گیاهان دارویی است که در این زمینه ظرفیتهای مناسبی وجود دارد.
وی کمبود نهال گل محمدی را یکی از محدودیت های تولید عنوان کرد و افزود: این درحالیست که اسانس گل محمدی به دلیل مصرف بالا توسط برخی کشورها پیش خرید می شود.
به گفته وی، اکنون یکی از نهالستان های کشور اقدام به تولید یک میلیون نهال گل محمدی کرده است.
وی افزود: با وجود این که یک هزارو 400 گیاه دارویی در جهان وجود دارد، نزدیک 400 گونه ان منحصر به کشورما است.
صادرات 750 هزارتن لبنیات به 30 کشور جهان
وزیر جهاد کشاورزی کابینه یازدهم ایران را یکی از بزرگترین صادرکنندگان لبنیات در دنیا برشمرد و گفت: در گذشته برخی از لبنیات مورد نیاز داخل همچون پنیر از کشور دانمارک تامین میشد اما اکنون توانستهایم علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی صادرات مناسبی نیز داشته باشیم و دامداران ما در این زمینه پیشرفت خوبی داشته اند.
به گفته وی، در 11 ماهه سال گذشته 750 هزارتن لبنیات به 30 کشور جهان از جمله امریکا صادر شد.
وی ادامه داد: قیمت جهانی لبنیات در مقطعی از سال گذشته کاهش یافت اما دوباره در ماههای پایانی سال به نرخ سابق خود بازگشت و توانستیم روال صادرات این محصول را پی بگیریم.
حجتی با بیان اینکه در حال حاضر 9 شرکت تولیدکننده صنایع لبنی کشور میتوانند محصولات خود را به روسیه صادر کنند گفت: تا دو سال گذشته امکان صادرات محصولات لبنی ایران به این کشور وجود نداشت اما اکنون مجوزهای لازم در ارتباط با دامپزشکی کشورروسیه فراهم است.
کاهش صادرات مرغ و تخم مرغ به دلیل بروز آنفلوانزایی فوق حاد پرندگان
این مقام مسئول دولت تدبیر و امید اظهارداشت: شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور موجب کاهش صادرات مرغ و تخم مرغ شد به طوری که امسال تولیدکنندگان ما در بخش پرورش مرغ تخمگذار آسیب جدی نسبت به پرورش دهندگان مرغ گوشتی دیدند که ما توانستیم بخشی از آسیب وارد شده را جبران کنیم.
وی اضافه کرد: طی 3.5 سال گذشته حتی یک کیلوگرم مرغ وارد کشور نشده و ما صادرکننده این محصول بودهایم.
روسیه بازار مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی ایران
وی با بیان این که اکنون بازار روسیه شرایط خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی ایران از جمله سبزی و صیفی دارد، افزود: اما روسیه از ما برنامه صادراتی منظم برای عرضه محصولات بسته بندی به فروشگاه های زنجیره ای دارد که ما هنوز آمادگی لازم برای چنین صادراتی را نداریم.
مصرف سم در بخش کشاورزی یک ضرورت است
وزیر جهاد کشاورزی درباره صرف بیش از حد سموم کشاورزی در پاسخ به منتقدان گفت: برای تولید چاره ای جز مصرف سم و کود نداریم اما به سمت کودهای بیولوژیک حرکت می کنیم.
وی براین باور است که باید جلوی بدمصرفی سموم در بخش کشاورزی گرفته شود، زیرا در زمان تحریم ها هر نوع کود و سم بی کیفیت و کم اثر ازهند و چین تولید و وارد می شد، همچنین کودها و سم های 40 تا 50 سال گذشته که باید از چرخه تولید خارج شود، هنوز در اختیار کشاورزان قرار دارد.
تعیین تکلیف 500 فروشگاه غیرمجاز عرضه سم تا پایان سال 96
حجتی گفت: زمانی در کشور هر چیز بیکیفیتی به عنوان کود به دست کشاورزان داده میشد اما اکنون بیش از هزار محصول یا برند کود و سم در کشور به شکلی قانونی ثبت و موجود است اما با تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضه کنندگان کود و سم درگیریهای زیادی داشته و داریم به طوری که از چهار هزار فروشگاه غیرمجاز فروش کود و سم کشور اکنون تنها 500 فروشگاه باقی مانده که تا پایان سال از طریق پیگیری های قضایی حذف می شوند.
تمامی محصولات کشاورزی کد رهگیری 16 رقمی می گیرند
این مقام مسئول به برچسب کد 16 رقمی بر روی تولیدات کشاورزان اشاره کردو افزود: الصاق کد رهگیری 16 رقمی بر روی محصولات تولیدی کشاورزان را در دستور کار داریم تا بتوانیم از این طریق پایش محصولات تولیدی آنها را از مزرعه تا سفره مردم در اختیار بگیریم که در این ارتباط اکنون این کد بر روی پلاستیکهای مرغ الصاق میشود و امیدواریم بتوانیم بر روی سایر محصولات کشاورزی نیز این کد زده شود.
پیش بینی خرید 11 میلیون تن گندم در سالجاری
وی اضافه کرد: بر اساس ارزیابی ها پیش بینی می شود در سال جاری 11 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود و در صورتی شرایط خوب آب و هوایی بیش از نیاز کشور تولید گندم خواهیم داشت و مازاد آن صادر می شود.
وی تصریح کرد: طی دو سال گذشته جو و ذرت در بورس کالا خرید و فروش میشود اما شرایط عرضه گندم در بورس کالا دشوار است .
اجازه واردات شکر خام را به کارخانجات نمی دهیم
حجتی درباره تعطیلی کارخانه قند ورامین در روزهای گذشته گفت: کارخانه قند ورامین در گذشته چغندر تحویل میگرفت و شکر تحویل می داد اما طی سالهای اخیر برخی از کارخانجات اقدام به واردات شکر خام از خارج از کشور و عرضه آن به می کنند و نام خود را تولید کننده داخلی می گذارند، که این موضوع مورد قبول ما نیست و اجازه این کار را نمی دهیم.
وی معتقد است به کارخانجاتی که شکرخام خارجی وارد و شکر سفید عرضه می کنند، نمی توان تولید کننده گفت ، بلکه باید شکر مورد نیاز خود را از چغندر داخلی و تولیدات کشاورزان تامین کنند.
به گفته این مقام مسئول، با توجه به اینکه برخی کارخانهها با واردات شکر خام در صنعت خود تغییر رویکرد دادهاند برای رفع این نقیصه تا مدتی به آنها شکر زرد میدهیم تا آنها بتوانند خود را با شرایط جدید وفق دهند اما بعد از این مدت دوباره باید بتوانند چغندر کشاورزان را خریداری کنند.
وی حمایت از تولید داخل را مورد تاکید قرار داد وافزود: آمریکا و چین از محصولات تولیدی خود دفاع میکنند و به راحتی اجازه نمیدهند بازارشان در اختیار کشورهای دیگرقرار گیرد اما ما هر زمان تنگنایی ایجاد کردیم با مخالفات گروهی مواجه شدیم.
خبرگزاری ایرنا – 96/1/16
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمود حجتی» روز سه شنبه در نشست خبری افزود: به دلیل سرمای زودرس در آبان و آذر سال گذشته، بخش عمده مرکبات شرق مازندران آسیب دید و برای تامین پرتقال شب عید از سوی یک شرکت وابسته به وزارت جهاد کشاورزی به عنوان کارگزار دولتی اندکی پرتقال مصری وارد شد.
حجتی تصریح کرد: عده ای سودجو اقدام به واردات پرتقال کردند که جلوی این کار گرفته شد.
وی ادامه داد: میوه مورد نیاز کشور تامین است و هیچ مجوزی برای واردات میوه نداده ایم.
حجتی با تشریح اهم فعالیت های تولیدی و اشتغالزایی بخش کشاورزی، افزود: ضرورت تولید انبوه، داشتن سردخانه های با ظرفیت و مجهز است.
وی یادآور شد: در سال ٩٢، ظرفیت سردخانه های کشور ١.٥ میلیون تن بوده که در دولت یازدهم به دوبرابر افزایش یافت.
وی تصریح کرد: اکنون بیش از ٢ میلیون و ٥٠٠ هزار تن سردخانه در دست احداث است که بیش از ٢٥ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
إیجاد زنجیره تولید کلید حل مشکل گرانی گوشت قرمز
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: اکنون با مشکل جدی گرانی گوشت قرمز مواجه ایم که با وجود تولید مناسب، تاکنون نتوانسته ایم بازار این محصول را کنترل کنیم.
وی افزود: مشکل گرانی گوشت قرمز از تولید عشایر، دامپروری ها تا قصابی ها است.
به گفته وی، کلید حل مشکل زنجیره تولید تا توزیع گوشت قرمز با حضور تولید کنندگان و عرضه مستقیم انجام شود.
حجتی تاکید کرد: تلاش می کنیم از امکانات دولت و مشارکت اتحادیه دامداران و سازمان عشایری در میادین میوه و تره بار بهره مند شویم تا عرضه مستقیم انجام شود.
واردات ٦٠ هزار تن پرتقال مصری برای شب عید
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در ٣.٥ سال گذشته هیچ نوع مجوز وارداتی نداده ایم، گفت: فقط امسال برای تنظیم بازار شب عید نزدیک ٦٠ هزار تن پرتقال مصری وارد شد که این واردات مقطعی و محدود است.
تعطیلی یک کشتارگاه برزیلی طی سه ماه گذشته
وزیر جهادکشاورزی درباره توقف واردات گوشت از برزیل توسط برخی کشور تصریح کرد: برای واردات گوشت از برزیل مشکلی نداریم زیرا ما برخلاف سایر کشورها، در کشتارگاه های خارج از کشور خود علاوه بر حضور روحانی ناظر بر ذبح شرعی، دارای دامپزشکان متخصص هستیم بنابراین تمامی مسائل بهداشتی و عرفی مورد توجه ما قرار دارد.
وی اظهارداشت: حدود سه قبل یکی از کشتارگاههای برزیلی که برای ایران کشتار میکرد و دچار مشکل بود، فعالیتش متوقف شد و کشتارگاه های دچار مشکل جز کشتارگاه هایی که برای ایران کار می کنند؛ نیستند.
تعطیلی کشتارگاه ها علت افزایش قیمت مرغ در ایام تعطیلی نوروز
وزیر جهاد کشاورزی درباره دلیل افزایش قیمت مرغ در تعطیلات نوروز گفت: این افزایش قیمت یک یا دو روزه به دلیل تعطیلی کشتارگاهها بوده و در بخش عرضه مرغ منجمد مشکلی برای تامین نیاز مصرفکنندگان وجود نداشت به نحوی که حتی پشت درهای بسته سازمان میادین میوه و ترهبار اقدام به توزیع کردیم.
وزارت جهاد مسئول گران فروشی خرده فروشی ها نیست
حجتی با تاکید براین که ما مسئول فروش مرغ در مغازهها نیستم افزود: اگر مرغی در پاسداران با قیمتی بالاتر از سایر مناطق به فروش میرسد ارتباطی به من ندارد و در صورتی که این مسئولیت به من داده شده، ابلاغ شود.
به گفته وی، گرانی سیب، شیر و مرغ و گوشت قرمز در خرده فروشی ها به این وزارتخانه مربوط نمی شود زیرا این وزارتخانه مسئول عرضه تا عمده فروشی ها است.
وی درباره فروش سیب 11 هزار تومانی در سطح خردهفروشی اضافه کرد: عرضه سیب 11 هزار تومانی نیز ربطی به ما ندارد و در صورتی که قیمتها بالا است باید سازمانهای نظارتی اقدامات لازم را انجام دهند و وزارت جهاد پاسخگو نیست.
وی ادامه د اد: افزایش قیمت لبنیات ربطی به وزارت جهاد کشاورزی ندارد زیرا ما مسئول تنظیم بازار این محصولات در سطح خرده فروشی ها نیستیم و متولی این بخش سازمان حمایت است.
اجرای 300 هزار هکتار سیستم ابیاری نوین در دستور کار است
وی با بیان این که طرح های اقتصاد مقاومتی وزارت جهادی کشاورزی تصویب و منابع آن تا حدود مناسبی در نظر گرفته شده است اظهارداشت: امسال اجرای 300 هزار هکتار سیستم های نوین آبیاری در دستور کار دولت قرار دارد.
به گفته وی، تاکنون یک میلیون و 600 هزار هکتار از اراضی کشاورزی تحت پوشش سیستم های نوین آبیاری قرار گرفته است زیرا در ابتدای انقلاب 10 هزار هکتار نیز اراضی مجهز به این سیستم نداشتیم.
افزایش 6 هزار میلیارد تومانی سرمایه بانک کشاورزی در دولت تدبیر و امید
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش سرمایه بانک کشاورزی گفت: در سال 92 سرمایه بانک کشاورزی یک هزار و 800 میلیارد تومان بوده که اکنون میزان این سرمایه به 6 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی یاداور شد: سالیانه بین 85 تا 90 درصد منابع بانک کشاورزی به توسعه بخش کشاورزی اختصاص دارد که برای ایجاد اشتغال بیشتر در این بخش قرار است بخش عمده این تسهیلات به توسعه گلخانه ها و پرورش ماهی در قفس اختصاص پیدا کند.
در توسعه گلخانه ها عقب هستیم
حجتتی با اشاره به این که در کشت گلخانه ای عقب هستیم افزود: هدف گذاری ما ایاد یک هزارو 500 هکتار گلخانه بود که اکنون یک هزارو 200 هکتار گلخانه ایجاد شده و نسبت به برنامه 300 هکتار عقب هستیم.
وی ادامه داد: درحالی که باید دو هزار هکتار از اراضی تحت کشت گلخانه ای قرار بگیرد.
16 هزارتن پرورش ماهی در قفس طی سال گذشته
وی پرورش ماهی در قفس را یکی از طرح های مهم و اقتصادی بخش کشاورزی دانست و افزود: اکنون ظرفیت تولید یک میلیون تن پروش ماهی در قفس را داریم که می تواند در صادرات نیز نقش بسزایی داشته باشد در حالی که سالیانه در مجموع از محل آبزی پروری و صید یک میلیون و 50 هزارتن محصول تولید می شود که این بخش نیز مغفول مانده است.
وی با بیان این که طرح در سال 93 شروع به کار کرد گفت: سال گذشته با 370 قفس در دریاهای جنوب و شمال کشور توانستیم 16 هزارتن ماهی تولید و عرضه کنیم درحالی که هدف گذاری ما برای سال گذ شته 20 هزارتن بوده است.
حجتی تصریح کرد: هدف گذاری امسال تولید 50 هزارتن ماهی از محل پرورش ماهی در قفس و 200 هزارتن در برنامه ششم توسعه را داریم.
وی کل ماهیان استخوانی قابل برداشت گیلان را نزدیک 19 هزارتن دانست و ادامه داد: با این روش امکان تولید 45 هزارتن ماهی در آبهای شمال کشور مهیا می شود.
کمبود نهال گل محمدی داریم
این مقام مسئول در دولت یازدهم توسعه کشت گیاهان دارویی را اقتصادی دانست و تصریح کرد: یکی از مزیتهای تولید در بخش کشاورزی، توسعه تولید گیاهان دارویی است که در این زمینه ظرفیتهای مناسبی وجود دارد.
وی کمبود نهال گل محمدی را یکی از محدودیت های تولید عنوان کرد و افزود: این درحالیست که اسانس گل محمدی به دلیل مصرف بالا توسط برخی کشورها پیش خرید می شود.
به گفته وی، اکنون یکی از نهالستان های کشور اقدام به تولید یک میلیون نهال گل محمدی کرده است.
وی افزود: با وجود این که یک هزارو 400 گیاه دارویی در جهان وجود دارد، نزدیک 400 گونه ان منحصر به کشورما است.
صادرات 750 هزارتن لبنیات به 30 کشور جهان
وزیر جهاد کشاورزی کابینه یازدهم ایران را یکی از بزرگترین صادرکنندگان لبنیات در دنیا برشمرد و گفت: در گذشته برخی از لبنیات مورد نیاز داخل همچون پنیر از کشور دانمارک تامین میشد اما اکنون توانستهایم علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی صادرات مناسبی نیز داشته باشیم و دامداران ما در این زمینه پیشرفت خوبی داشته اند.
به گفته وی، در 11 ماهه سال گذشته 750 هزارتن لبنیات به 30 کشور جهان از جمله امریکا صادر شد.
وی ادامه داد: قیمت جهانی لبنیات در مقطعی از سال گذشته کاهش یافت اما دوباره در ماههای پایانی سال به نرخ سابق خود بازگشت و توانستیم روال صادرات این محصول را پی بگیریم.
حجتی با بیان اینکه در حال حاضر 9 شرکت تولیدکننده صنایع لبنی کشور میتوانند محصولات خود را به روسیه صادر کنند گفت: تا دو سال گذشته امکان صادرات محصولات لبنی ایران به این کشور وجود نداشت اما اکنون مجوزهای لازم در ارتباط با دامپزشکی کشورروسیه فراهم است.
کاهش صادرات مرغ و تخم مرغ به دلیل بروز آنفلوانزایی فوق حاد پرندگان
این مقام مسئول دولت تدبیر و امید اظهارداشت: شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور موجب کاهش صادرات مرغ و تخم مرغ شد به طوری که امسال تولیدکنندگان ما در بخش پرورش مرغ تخمگذار آسیب جدی نسبت به پرورش دهندگان مرغ گوشتی دیدند که ما توانستیم بخشی از آسیب وارد شده را جبران کنیم.
وی اضافه کرد: طی 3.5 سال گذشته حتی یک کیلوگرم مرغ وارد کشور نشده و ما صادرکننده این محصول بودهایم.
روسیه بازار مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی ایران
وی با بیان این که اکنون بازار روسیه شرایط خوبی برای صادرات محصولات کشاورزی ایران از جمله سبزی و صیفی دارد، افزود: اما روسیه از ما برنامه صادراتی منظم برای عرضه محصولات بسته بندی به فروشگاه های زنجیره ای دارد که ما هنوز آمادگی لازم برای چنین صادراتی را نداریم.
مصرف سم در بخش کشاورزی یک ضرورت است
وزیر جهاد کشاورزی درباره صرف بیش از حد سموم کشاورزی در پاسخ به منتقدان گفت: برای تولید چاره ای جز مصرف سم و کود نداریم اما به سمت کودهای بیولوژیک حرکت می کنیم.
وی براین باور است که باید جلوی بدمصرفی سموم در بخش کشاورزی گرفته شود، زیرا در زمان تحریم ها هر نوع کود و سم بی کیفیت و کم اثر ازهند و چین تولید و وارد می شد، همچنین کودها و سم های 40 تا 50 سال گذشته که باید از چرخه تولید خارج شود، هنوز در اختیار کشاورزان قرار دارد.
تعیین تکلیف 500 فروشگاه غیرمجاز عرضه سم تا پایان سال 96
حجتی گفت: زمانی در کشور هر چیز بیکیفیتی به عنوان کود به دست کشاورزان داده میشد اما اکنون بیش از هزار محصول یا برند کود و سم در کشور به شکلی قانونی ثبت و موجود است اما با تولیدکنندگان، واردکنندگان و عرضه کنندگان کود و سم درگیریهای زیادی داشته و داریم به طوری که از چهار هزار فروشگاه غیرمجاز فروش کود و سم کشور اکنون تنها 500 فروشگاه باقی مانده که تا پایان سال از طریق پیگیری های قضایی حذف می شوند.
تمامی محصولات کشاورزی کد رهگیری 16 رقمی می گیرند
این مقام مسئول به برچسب کد 16 رقمی بر روی تولیدات کشاورزان اشاره کردو افزود: الصاق کد رهگیری 16 رقمی بر روی محصولات تولیدی کشاورزان را در دستور کار داریم تا بتوانیم از این طریق پایش محصولات تولیدی آنها را از مزرعه تا سفره مردم در اختیار بگیریم که در این ارتباط اکنون این کد بر روی پلاستیکهای مرغ الصاق میشود و امیدواریم بتوانیم بر روی سایر محصولات کشاورزی نیز این کد زده شود.
پیش بینی خرید 11 میلیون تن گندم در سالجاری
وی اضافه کرد: بر اساس ارزیابی ها پیش بینی می شود در سال جاری 11 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود و در صورتی شرایط خوب آب و هوایی بیش از نیاز کشور تولید گندم خواهیم داشت و مازاد آن صادر می شود.
وی تصریح کرد: طی دو سال گذشته جو و ذرت در بورس کالا خرید و فروش میشود اما شرایط عرضه گندم در بورس کالا دشوار است .
اجازه واردات شکر خام را به کارخانجات نمی دهیم
حجتی درباره تعطیلی کارخانه قند ورامین در روزهای گذشته گفت: کارخانه قند ورامین در گذشته چغندر تحویل میگرفت و شکر تحویل می داد اما طی سالهای اخیر برخی از کارخانجات اقدام به واردات شکر خام از خارج از کشور و عرضه آن به می کنند و نام خود را تولید کننده داخلی می گذارند، که این موضوع مورد قبول ما نیست و اجازه این کار را نمی دهیم.
وی معتقد است به کارخانجاتی که شکرخام خارجی وارد و شکر سفید عرضه می کنند، نمی توان تولید کننده گفت ، بلکه باید شکر مورد نیاز خود را از چغندر داخلی و تولیدات کشاورزان تامین کنند.
به گفته این مقام مسئول، با توجه به اینکه برخی کارخانهها با واردات شکر خام در صنعت خود تغییر رویکرد دادهاند برای رفع این نقیصه تا مدتی به آنها شکر زرد میدهیم تا آنها بتوانند خود را با شرایط جدید وفق دهند اما بعد از این مدت دوباره باید بتوانند چغندر کشاورزان را خریداری کنند.
وی حمایت از تولید داخل را مورد تاکید قرار داد وافزود: آمریکا و چین از محصولات تولیدی خود دفاع میکنند و به راحتی اجازه نمیدهند بازارشان در اختیار کشورهای دیگرقرار گیرد اما ما هر زمان تنگنایی ایجاد کردیم با مخالفات گروهی مواجه شدیم.
خبرگزاری ایرنا – 96/1/16
محصولات مرتبط
جدیدترین نوشته ها