پرداخت نشدن غرامت و دست‌های خالی کشاورز


دسته بندی: اخبار کشاورزی
پرداخت نشدن غرامت و دست‌های خالی کشاورز

پرداخت نشدن غرامت محصولات کشاورزی سال 94 دست‌های خالی کشاورزان را خالی‌تر کرده است.
پرداخت نشدن غرامت محصولات کشاورزی سال 94 دست‌های خالی کشاورزان را خالی‌تر کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، کشاورزان قشر زحمتکش جامعه هستند که برای حفظ خودکفایی گیلان تلاش می‌کنند و در سرما و گرما به باغ و شالیزار می‌روند تا به آنچه خداوند منان در دامن طبیعت سبز این استان گذاشته شکرگزار باشند و کسب حلال کنند.
گیلان از جمله استان‌های حادثه‌خیز کشور محسوب می‌شود که تاکنون از بلایای طبیعی مصون نمانده و گاهی بر اثر بی‌توجهی برخی مسؤولان این بلایا دامن کشاورزان پرتلاش استان را گرفته و محصول حاصل دست‌های پینه‌بسته آنها را به نابودی کشانده است.
بیمه کشاورزی محصولات یکی از اقدام‌هایی در راستای حمایت از کشاورزانی است که محصولات آنها دچار خشم طبیعت شده و از بین رفته است اما نپرداختن حق بیمه محصولات نه تنها مشکلی از کشاورزان برطرف نکرده بلکه دست‌های خالی آنها را خالی‌تر کرده است.
کشاورز شالیکار درباره وضعیت شالیزار آسیب‌دیده خود ناشی از کم‌آبی در گیلان اظهار کرد: هر سال گرفتار آب در بخش کشاورزی به‌ویژه شالیزارهای خود هستیم اما کسی به ما فکر نمی‌کند.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از شالیزارهای وی بر اثر کم‌آبی دچار خسارت شده است، تصریح کرد: شالیزارهای ما از آب سفیدرود تامین می‌کنند و در فصل زراعی گذشته 22 روز آب نداشتیم و بیشتر شالیزارهای ما خشک شدند.
این کشاورز شرق گیلانی با اشاره به اینکه خسارت زیادی شالیزارهای ما در فصل زراعی متحمل می‌شود، گفت: وقتی برای بیمه شالیزارها مراجعه می‌کنیم به ما می‌گویند باید دوباره بکاری، اگر می‌توانستم بکارم که مشکل نداشتم.
وی با ابراز گله‌مندی از وضعیت کشت و زرع کشاورزان اظهار کرد: تعداد خانوارهای ما زیاد بوده و بازنشستگی نداریم و زمین‌های ما آب برای کشت و زرع ندارند و دست کشاورز خالی است و هیچ چیز ندارد و کسی به فکر مشکلات ما نیست.
بیمه 2 هزار و 100 محصول کشاورزی و دامی در گیلان
مدیر خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی گیلان نیز درباره وضعیت بیمه شالیزارهای این استان گفت: سال زراعی جدید از مهر ماه امسال آغاز شده و تا شهریور ماه سال بعد ادامه دارد.
پیمان معمارزاده با بیان اینکه از مهر ماه سال جاری 2 هزار و 100 نفر محصولات کشاورزی و دامی خود را بیمه کرده‌اند، افزود: در سال زراعی 95ـ94 حدود 92 هزار و 300 نفر بیمه‌گذار بودند که از این تعداد 63 هزار نفر شالیزارهای خود را بیمه کردند.
وی درباره پرداخت خسارت شالیزارهای سال گذشته، ادامه داد: با توجه به اینکه سال زراعی 94 به پایان رسیده خسارت وارده مورد بررسی قرار گرفته و گزارش‌ها و نتیجه این بررسی‌ها به مرکز ارسال شده و اکنون در حال تکمیل فایل‌های آن هستیم.
مدیر خدمات بیمه‌ای بانک کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه از 63 هزار نفر مذکور حدود 61 هزار نفر درخواست خسارت داشتند، بیان کرد: مقدار شالیزارهای این افراد 51 هزار هکتار بود که تمام آنها مورد بازدید قرار گرفت و خسارت‌ها باید وارد فایل‌های صندوق بیمه‌ کشاورزی شده و در آینده خسارت پرداخت شود.
وی استقرار صندوق بیمه کشاورزی را در بانک کشاورزی عنوان کرد و یادآور شد: این صندوق 27 سال سابقه دارد و هر سال با روند رو به رشدی را از طرف بیمه‌گذاران مواجه است.
معمارزاده صندوق مذکور را دارای ماهیت تجاری ندانست و خاطرنشان کرد: ماهیت این صندوق حمایتی است و شناخت کافی در خدمات بیمه کشاورزی دارد و حدود 28 شرکت اصلی و فرعی به صورت دفاتر بیمه‌ای فعالیت می‌کنند و حدود 140 نفر ارزیاب تعیین خسارت هستند.
وی با بیان اینکه حدود 32 نوع محصول زراعی، باغی و دامی مشمول بیمه کشاورزی هستند، متذکر شد: هر سال خط‌مشی‌ها توسط صندوق بیمه کشاورزی اعلام می‌شود که همه آنها به میزان خسارت‌ها بستگی دارد.
این مسؤول مرکبات خسارت دیده در سرمای اخیر را مشمول بیمه کشاورزی ذکر کرد و گفت: از نظر کیفی و کمی باغ‌های مرکبات که دچار خسارت شدند در نظر گرفته می‌شود و وزش باد گرم نیز زیرپوشش بیمه کشاورزی قرار دارد اما آتش‌سوزی‌ها هنوز مشمول بیمه نشده‌اند.
کمبود منابع مالی دلیل عدم پرداخت غرامت سال 94 به کشاورزان
وی با تصریح بر اینکه غرامت سال 94 به شالیزارهای خسارت‌دیده به دلیل عدم تامین بودجه با تاخیر انجام شده است، از کشاورزان بابت این تاخیر عذرخواهی کرد.
معمارزاده بخش کشاورزی را همواره با انواع خطرات مواجه دانست و خاطرنشان کرد: از کشاورزان می‌خواهیم از بیمه تولیدات محصول خود به‌ویژه برنج و چای غافل نشوند و نسبت به بیمه شالیزارهای خود هر چه سریع‌تر اقدام کنند.

خبرگزاری فارس – 95/9/24