رشد ۴۱ درصدی حمل کودهای شیمیایی در سال جاری


دسته بندی: اخبار کشاورزی
رشد ۴۱ درصدی حمل کودهای شیمیایی در سال جاری

میزان مصرف کودهای شیمیایی در سال جاری از رشد قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده، به‌گونه‌ای که در بخش کود اوره شاهد رشد ۴۱ درصدی در حوزه حمل و نقل بوده‌ایم.
میزان مصرف کودهای شیمیایی در سال جاری از رشد قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده، به‌گونه‌ای که در بخش کود اوره شاهد رشد ۴۱ درصدی در حوزه حمل و نقل بوده‌ایم.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا درباره وضعیت توزیع نهاده‌ها در کشور گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده از سوی معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و بر اساس نوع کشت در کل کشور برنامه‌ریزی‌های اولیه انجام و در شرایط حاضر توزیع نهاده‌هایی همچون کود، سم و سایر ملزومات تولید در حال انجام است.
یزدان سیف افزود: کشاورزان با توجه به سلیقه خود نسبت به انتخاب بذور مصرفی اقدام می‌کنند؛ بنابراین ممکن است در جایی استقبال بیشتر از یک نوع بذر باشد که در صورت کافی نبود، این شرکت بلافاصله با استفاده از کارگزاری‌های موجود، نسبت به تأمین آن اقدام می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ قلم کودی برای سال جاری مهیا شده است که چنین تنوعی طی سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.
سیف ادامه داد: به‌عنوان مثال، استفاده از علف‌کش بوتیزان برای مقابله با علف‌های هرز کلزا یا تاپیک از بهترین منابع تولید، تأمین شده و در اختیار بهره‌برداران قرار گرفته است.
فروش ۹۵۵ هزار تن کود شیمیایی طی هفت ماه گذشته
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره تأمین کودهای شیمیایی تصریح کرد: طی هفت ماهه ابتدایی سال گذشته، ۸۴۰ هزار تن کود شیمیایی فروخته شده است، در حالی که در هفت ماهه ابتدایی امسال، ۹۵۵ هزار تن کود شیمیایی به فروش رفته است.
وی یادآور شد: در مهرماه سال گذشته میزان کود فروخته‌شده ۱۱۹ هزار تن بود، در حالی که این عدد امسال به ۱۴۰ هزار تن ارتقاء یافت.
سیف تأکید کرد: کود اوره یکی از مهم‌ترین منابع کود مصرفی محسوب می‌شود که در داخل کشور تولید شده و به مناطق مختلف کشاورزی توسط کارگزاری‌ها حمل می‌شود و در این راستا تا ۲۱ آبان‌ماه سال جاری حدود ۸۲۰ هزار تن کود شیمیایی به مناطق مختلف حمل شده؛ در حالی که در مدت مشابه گذشته مقدار کود حمل‌شده، ۵۷۸ هزار تن بوده است.
وی اظهار داشت: ارقام فوق حاکی از رشد ۴۱ درصدی کود اوره در حوزه حمل و نقل است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همچنین گفت: در سال گذشته از کود سولفات آمونیوم استفاده نشد، اما امسال ۲۲ هزار تن از این کود به فروش رفته است که با احتساب ۸۲۰ هزار تن سایر کودها، جمع کودهای حمل‌شده به ۸۴۰ هزار تن می‌رسد.
سیف در ادامه افزود: تاکنون یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن کود شیمیایی به فروش رفته و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال کودهای به فروش رفته به بیش از دو میلیون تن برسد.
وی خاطرنشان کرد: از این مقدار کودی که به فروش خواهد رفت، حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن آن را کود اوره تشکیل می‌دهد.
توزیع ۶۲۰ تن بذر دانه‌های روغنی بین بهره‌برداران بخش کشاورزی
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی درباره نهاده دیگری چون بذر ادامه داد: در سال جاری حدود ۶۲۰ تن بذر کلزا، آفتابگردان و دانه روغنی در بین بهره‌برداران بخش کشاورزی توزیع شد، در حالی که سال گذشته میزان بذور فوق تنها ۱۲۰ تن بوده است.
سیف تصریح کرد: با برگزاری دوره‌های آموزشی - ترویجی و بازدید بهره‌برداران از مزارع کلزای نمونه موفق شدیم توسعه کشت دانه‌های روغن و بذور مربوط به آنها را در عرصه شاهد باشیم.
وی از عملکرد مثبت باشگاه کشاورزان در ۲۴ استان کشور خبر داد و یادآور شد: تنها شش استان کشور باقی مانده است تا به سامانه ۱۵۵۹ باشگاه کشاورزان ملحق شوند که در صورت رفع زیرساخت‌های مخابراتی، تجهیز استان‌های فوق نیز انجام می‌شود.
سیف تأکید کرد: در برنامه داریم که به‌زودی در عصر جمعه برنامه‌های آموزشی از طریق باشگاه فوق پخش کنیم و علاوه بر آن طی هفته نیز سه برنامه پنج دقیقه‌ای در توزیع نهاده‌های بخش کشاورزی در معرض دید بهره‌برداران قرار می‌گیرد.
وی اظهار داشت: تنها در استان قزوین باشگاه مشتریان از ابتدای شهریورماه تا روز گذشته چهارهزار و ۶۱۹ تماس را داشته است و علاوه بر آن ۸۵۷ بهره‌بردار با مراجعه حضوری خدمات خود را دریافت کرده‌اند.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: تاکنون در این استان سه‌هزار و ۹۸۴ بهره‌بردار به عضویت باشگاه فوق درآمده‌اند و علاوه بر آن یک‌هزار و ۶۳۸ بهره‌بردار نیز درخواست آزمایش خاک داشته‌اند.
سیف همچنین افزود: یک‌هزار و ۱۳۳ آزمایش خاک به انجام رسیده و ۱۱۸ نمونه خاک نیز آماده ارسال است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۴۱۵ توسعه فنی از طریق سامانه ۱۵۵۹ استان قزوین ارائه شده است.
سیف ادامه داد: کل بهره‌برداران استان قزوین ۱۶ هزار نفر هستند که در این مدت یک‌چهارم آنها با باشگاه فوق در ارتباط بوده‌اند و در حالی که کل آزمایش‌های خاک کشور به یک‌هزار عدد نیز نمی‌رسید، تنها در استان قزوین یک‌هزار درخواست آزمایشگاه خاک داشته‌ایم.
وی در پایان تصریح کرد: امیدواریم که باشگاه فوق بتواند به‌زودی در کل کشور فراگیر شده و توصیه‌های فنی را به بهره‌برداران ارائه دهد.

خبرگزاری ایانا – 95/8/25