بکارگیری 50 فروند پهپاد برای ردیابی آفات و بیماری های گیاهی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
بکارگیری 50 فروند پهپاد برای ردیابی آفات و بیماری های گیاهی

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشورمی گوید،این سازمان قصد دارد در سه سال آینده تعداد 50 فروند پهپاد را برای پیش آگاهی و ردیابی آفات و بیماری های گیاهی بکار گیرد.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشورمی گوید،این سازمان قصد دارد در سه سال آینده تعداد 50 فروند پهپاد (پرنده هدایت پذیر از دور) را برای پیش آگاهی و ردیابی آفات و بیماری های گیاهی بکار گیرد.
به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، یحیی ابطالی، افزود: امروزه در دنیا استفاده از سیستم های نوین برای پیش آگاهی و ردیابی آفات و بیماری های گیاهی مورد توجه قرار گرفته و یکی از این سیستم ها، پهپاد برای ارسال تصاویر است.
وی با بیان این که امسال از طریق اعتبارهای ستاد بحران کشور سه استان البرز، فارس و خراسان شمالی به طور پایلوت برای ردیابی تعدادی از آفات و بیماری های مهم به پهپاد مجهز شده اند، اظهار داشت: با استفاده از تصاویر ارسالی از این پهپاد ها، نقشه رنگی با قابلیت تشخیص آفات و بیمار بدون حضور کارشناسان در منطقه تهیه می شود.
ابطالی آفات و بیماری های مهم را شامل بیماری جاروک لیمو ترش، گرینینگ یا میوه سبز مرکبات، پسیل مرکبات، سفیدک داخلی مو، آفت مگس مدیترانه ای و ملخ عنوان کرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر پرواز پهپادها در استان های البرز و فارس انجام شده است و برای استفاده از این سیستم نوین در کنترل ملخ صحرایی و ملخ های بومی در مناطق صعب العبور و کوهستانی برنامه ریزی کرده ایم.
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: در راستای بکارگیری پهپاد ها به منظور پیش آگاهی و ردیابی آفات و بیماری های مهم گیاهی امسال تفاهم نامه ای با دانشگاه تهران و با شرکت دانش بنیان امضا کردیم تا شناسایی عوامل بیماری یا آفات بر اساس طیف رنگی تعیین شود.
ابطالی درباره اعتبار سیستم های نوین اعلام کرد: تاکنون 9 میلیارد ریال(900 میلیون تومان) برای تهیه این سیستم ها تخصیص یافته که 7 میلیارد ریال(700 میلیون تومان) مربوط به پهپادها و دوربین ها و 2 میلیارد ریال(200 میلیون تومان) برای تهیه نقشه های رنگی توسط دانشگاه تهران است.
وی با اشاره به برنامه توسعه ای این سازمان در بکارگیری ابزار و سیستم های نوین، گفت: برنامه ما این است که همه عوامل مهم بیماری زا، آفات و علف های هرز را در کتاب طیف رنگی عوامل خسارت زا آماده کنیم.

خبرگزاری ایرنا – 95/8/18