پیر شدن کشاورزان، تهدید خاموش بخش کشاورزی

دولت جدید می تواند با ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی برای محصولات کشاورزی مشکل اشتغال و تامین درآمد روستاییان را برطرف کند تا هم امنیت غذایی کشور تامین شود و هم نسل جوان انگیزه ورود به بخش کشاورزی را پیدا کنند.
کریم سلیمانی - رییس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری اظهار داشت: انتظار میرود دولت تدبیر و امید با اصلاح مدیریتی ساختار کشاورزی از بالا به پایین، تدبیر را به شکل واقعی کلمه پیاده کند و با استفاده از نظرات فرهیختگان دانشگاهی در توسعه محیط زیست و منابع طبیعی امید را به این بخش بازگرداند.
وی ادامه داد: دولت باید به سمت و سویی برود که در برنامهریزی کلان خود از حالت سنتی به صنعتی حرکت کند که این امر با یک برنامهریزی طولانی مدت محقق میشود.
سلیمانی به ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی اشاره و اظهار کرد: صنایع تبدیلی به ایجاد اشتغال در روستاها، امنیت و بهداشت مواد غذایی کشور کمک میکنند. همچنین حذف هزینههای تولید، کارگری، اتلاف زمان و ... از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این کارشناس کشاورزی، لزوم نظاممند شدن ارائه تسهیلات از سوی بانکها به کشاورزان را از دیگر موضوعات مورد توجه دولت آینده دانست و افزود: وامهایی که هماکنون در اختیار کشاورزان قرار میگیرد یا سودش آنقدر بالاست یا پروسه دریافت آن به اندازهای سخت است که کشاورزان قید آن را میزنند.
وی گفت: برنامهریزی برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله اقداماتی است که دولت آینده باید به آن توجه کند. کشاورزان در حال حاضر بسیاری از محصولات خود را به دلیل نبود خرید تضمینی با قیمتی بسیار پایین به واسطهها میفروشند.
سلیمانی با اشاره به فروش زمینهای کشاورزی یا تغییر کاربری آنها افزود: بسیاری از روستاهای خوب و پرمحصول شمال کشور به بخشهای توریستی و تفریحی برای آخر هفته پایتختنشینان تبدیل شده که این مساله الگویی بد برای روستاهای شمال شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه کریدور ارتباطی در حال تخریب منابع، جنگلها و بیلان آبی کشور است، گفت: هدررفت خاکهای حاصلخیز، طغیان رودخانهها و تخریب زمینهای پایین دست از مشکلات مضاعف بخش کشاورزی شده است.
منبع :ایسنا