انتظارات جامعه کشاورزی از رئیس جمهور آینده
دسته بندی: اخبار کشاورزی

سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با ارسال نامهای به
رئیس سازمان صدا و سیما، انتظارات جامعه کشاورزی از صدا و سیما و دولت
آینده را تبیین کرد.
سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با ارسال نامهای به رئیس سازمان صدا و سیما، انتظارات جامعه کشاورزی از صدا و سیما و دولت آینده را تبیین کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، شاهرخ رمضاننژاد رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان طی نامهای به عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران مهمترین انتظارات جامعه کشاورزی از دولت آینده را اعلام کرد.
در این نامه تصریح شده است: با عنایت به نقش موثر و کلیدی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در روند حضور حماسی مردم عزیز کشور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری و از آنجاییکه در مجموعه برنامه هایی که توسط سازمان صدا و سیما در این زمینه تولید و پخش می شود، فرصتهای ارزشمندی برای اطلاع رسانی به سطوح مختلف جامعه راجع به مسائل مهم جامعه فراهم میشود و بخش کشاورزی و منابع طبیعی از جمله بخشهایی است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم تأثیرپذیری و تأثیرگذاری وسیعی در اداره امور کشور ایفا میکند، بنابراین انتظارات جامعه کشاورزی از دولت آینده ارسال میشود، تا به نحو مقتضی در برنامههای صدا و سیما مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه تاکید شده است: با توجه به اینکه سازمان در حال حاضر بیش از 180 هزار نفر از دانش آموختگان رشتههای مختلف بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست که دارای تحصیلات آموزش عالی در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هستند زیر پوشش دارد، پیشنهادات این سازمان از پشتوانه فکری و علمی قابل توجه و تأثیرگذاری برخوردار است.
در ادامه این نامه آمده است: این موارد تمام انتظارات موجود در بخش از دولت آینده نیست، لذا از تمام اعضا و صاحبنظران دعوت میشود تا نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه را به نشانی پست الکترونیکی سازمان ارسال کنند تا با ذکر نام و مشخصات فرد اعلام کننده در سایت درج شود و در مکاتبات بعدی مورد استفاده قرار گیرد.
انتظارات جامعه کشاورزی و منابع طبیعی از دولت آینده
جامعه کشاورزی ایران شامل کشاورزان و فعالان عرصه های تولید، جمعآوری، حمل و نقل، بسته بندی و توزیع محصولات و نهادههای کشاورزی، دستگاهها، دانشگاهها، دانشکده ها، مؤسسات آموزش عالی و متوسطه، در رشته های ذیربط، اعضای هیئت علمی، محققان، کارشناسان، مشاوران، طراحان، ناظران، مدیران اجرایی، شبکه های خدمات فنی، صاحبان صنایع و امکانات مرتبط با جامعه کشاورزی در تعاملی سازنده با دولت میتوانند زمینه به کارگیری مطلوب سرمایههای مادی و معنوی، ارتقا بهرهوریها و در نهایت تقویت مبانی استقلال اقتصادی و سیاسی کشور را از رشد و پایداری شایستهای برخوردار سازند.
در این نامه تصریح شده است: لذا توجه دولت آینده به انتظارات این جامعه از اهمیت ویژهای برخوردار است. برخی از مهمترین مواردی که ارائه برنامه و اقدامات اجرایی برای آنها مورد انتظار جامعه کشاورزی است عبارتند از:
1-احیای عرصه های بیابانی و بهرهبرداری صحیح از منابع طبیعی:
میلیونها هکتار عرصه های بیابانی به ظاهر خشک و کم حاصل در مناطق مختلف کشور وجود دارند که با مدیریت صحیح میتوان آنها را به عرصه های سبز و نسبتاً سبز تبدیل کرد و با استفاده از استعدادها و قابلیتهای موجود در طبیعت این عرصه ها، زمینه برای فعالیتهای مختلف اقتصادی و تولیدی (صنعتی و کشاورزی)، گردشگری و نظایر آن فراهم ساخت. این امر هم با حضور دولت و هم با حضور صاحبان سرمایه که مایل به فعالیتهای طولانی مدت در چنین عرصه هایی هستند امکان پذیر است و تجربه های موجود در دهههای گذشته نمونه های اطمینان بخشی از توفیق در این قبیل اقدامات ایجاد نموده است.
در ادامه اضافه شده است: در کنار برنامه عظیم احیای سرزمین و عرصههای بیابانی، به کارگیری اصول صحیح و شیوه های نوین در بهره برداری از منابع طبیعی موجود کشور (شامل جنگلها و مراتع) نیز از جمله مسایل زیربنایی و حیاتی است که باید در دستور کار دولت آینده قرار گیرد. ارائه برنامه ها و اقدامات اجرایی در این خصوص مورد انتظار جامعه کشاورزی است.
2- مدیریت یکپارچه آب کشور
توفیق در مجموعه برنامههای توسعه کشور مستلزم استفاده صحیح و کامل و با هدف دستیابی به بالاترین بهره وری از منابع آب کشور است به نحوی که مجموعه ظرفیت آبی کشور با برخورداری از پیشرفته ترین دانش های فنی و استانداردهای کارآمد و در عین حال توجه به منافع و مصالح جمعیت روبه رشد در کشور در شرایط مختلف سرزمینی، در خدمت برنامه های توسعه قرار گیرد. برای این منظور کشور نیازمند اعمال مدیریتی یکپارچه بر منابع آبی است به نحوی که این مدیریت بتواند به صورتی جامع و مسئولیت پذیر مسأله آب کشور از محل ریزش نزولات آسمانی تا مناطق مصرف ( کشاورزی، صنعتی، بهداشتی، زیست محیطی و شرب) را ضمن حفظ شادابی و پایداری محیط زیست طبیعی بر عهده داشته باشد.
از دولت آینده انتظار می رود نهایت تلاش خود را برای اعمال سیاستها و برنامه های لازم در جهت ایجاد جایگاه مدیریت یکپارچه آب کشور به کار گیرد.
3-بهره گیری جدی از تشکل ها و سازمان های مردم نهاد
گرچه بیش از 95 درصد از فعالیتهای تولیدی بخش کشاورزی متعلق به بخش خصوصی و مردم است اما بسیاری از امور کاملاً مرتبط با این تولیدات اعم از تأمین و تدارک مواد اولیه نهاده ها، عرضه محصولات، ظرفیت سازی و بهره گیری از ظرفیتهای موجود و نظایر آن در پیچ و خم دخالتهای دولتی، تولیدکنندگان را با مشکلات عدیده ای مواجه می سازد. انتظار می رود دولت آینده با توجه جدی به قابلیت های بالفعل و بالقوه انواع تشکل ها و سازمانهای مردم نهاد بخش کشاوری زمینه را برای سپردن کامل این قبیل امور به بخشهای غیردولتی فراهم و علاوه بر آن شرایط را برای همکاری و مشارکت مؤثر این تشکل ها و سازمان ها در تدوین و اجرای سیاست ها و برنامه های حمایتی نیز مهیا سازد و دخالتهای دولتی را متمرکز در اموری نماید که به توسعه پایدار کشاورزی و تقویت بنیان های اقتصادی این بخش در عرصه اقتصاد ملی و بین المللی بیانجامد.
4-مهندسی سازی کشاورزی
تمام آگاهیهای تجربی و دانشهای نوین در عرصه کشاورزی و در مجموعه فعالیتهایی که از مراحل قبل از تولید تا زمان مصرف مطرح اند، به شرطی بهره وری مطلوب یا به عبارتی ارزش صحیح اقتصادی آنها بروز و ظهور مییابد که بر مبنای اصول مهندسی بکار گرفته شوند. مهندسی سازی کشاورزی شامل دامنه وسیعی از فعالیتهایی است که توسط انسان یا ماشین در عرصه های تولید و تبدیل و فرآوری و بازار صورت می پذیرد و موجب میشود که زنجیره اقداماتی که به انجام خدمات یا تولید محصولات مختلف میانجامد در بهترین شکل و پایدارترین شیوه صورت پذیرد. انتظار میرود دولت آینده اصلیترین تلاش خود را در تعامل با دانشگاه ها، محققان، متخصصان و تحصیلکردگان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی به امر مهندسی سازی کشاورزی اختصاص دهد و زمینه را برای برقراری نظام مناسب کشاورزی در کشور مهیا سازد.
5-پایش سلامت محصولات و ارتقاء نقش بخش کشاورزی داخلی در راستای تأمین امنیت غذایی
تأمین امنیت غذایی جامعه از جمله مواردی است که همواره در قالب سیاستهای کلی نظام و برنامههای توسعه مورد توجه بوده است ولی دو نکته در این رابطه حائز اهمیت ویژه است که بایستی توسط دولت آینده از حمایت و هدایت کافی لازم برخوردار شود. نکته اول توجه به این امر است که تمام ملاحظات علمی، فنی و اجرایی لازم برای اینکه محصولات تولیدی کشاورزی برخوردار از جنبههای مختلف سلامت راهی بازار شده و به دست مصرفکننده برسد و ردیابی و پایش سلامت محصولات به عنوان مسئولیت مشترک دستگاههای اجرایی ذیربط تحت برنامهای پویا، فراگیر، مستمر و شفاف به مورد اجرا گذارده شود.
نکته دوم اینکه نقش بخش کشاورزی داخلی در راستای تأمین امنیت غذایی بنحوی ارتقاء یابد که در رابطه مبادله در این بخش را به سود تولیدات داخلی افزایش دهد و برای حفظ این وضعیت، تضمینهای لازم برای تولیدکننده داخلی برقرار شود.
6-ارتقاء سطح مزیتهای نسبی محصولات
از دولت آینده انتظار میرود با بهرهگیری از تجارب و پیشینه هایی که در بخش کشاورزی وجود دارد یا ایجاد شرایطی که براساس دستاوردهای نوین علمی و تحقیقاتی امکان پذیر میشود، زمینه را برای ارتقاء مزیتهای نسبی محصولات مختلف کشاورزی و گشایش راه حضور آبرومندانه این محصولات در بازارهای منطقه ای و بین المللی و صدور بیش از پیش محصولات خام و فرآوری شده در این بازارها به منظور برخورداری از امتیازات اقتصادی و سیاسی حاصل از این فعالیتها فرآهم سازد و با تداوم حضور محصولات کشاورزی کشور در بازارهای بینالمللی به رشد و گسترش استانداردها و به کار گیری فناوریهای روز جهانی در فعالیتهای کشاورزی کمک نماید.
7- بیمه فراگیر محصولات، تعیین قیمت منصفانه و بورس کالاهای کشاورزی
عوامل و پدیده های غیر قابل پیش بینی با غیر قابل کنترل فراوانی در شرایط مختلف آب و هوایی، به صورتی نسبتاً همیشگی، کشاورزان اعم از مزرعه داران، باغداران، دامداران، مرتعداران و اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه دهنده خدمات فنی و اجرایی در این بخشها را مواجه با زیانهای کوچک و بزرگ میکند. از دولت آینده انتظار می رود شرایطی را فراهم سازد که تمام فعالان بخش کشاورزی بدون استثناء تحت پوشش بیمه فراگیر قرار گیرند و این بیمه فراگیر نه تنها خسارت ناشی از پدیده های آب و هوایی و زیان های ناشی از عواملی نظیر آفات و بلایای غیر قابل کنترل بلکه مسایلی نظیر عدم امکان فروش و عرضه محصول را نیز در بر گیرد به نحوی که کشاورزان با اطمینان کافی و البته براساس سیستمهای اطلاع رسانی و پیش آگاهیهای علمی که با حمایت مسئولانه دولت مستقر میشوند، برای فعالیتهای تولیدی خود تصمیمگیری نمایند و راه برای فعالسازی مطلوب بورس کالاهای کشاورزی نیز تسهیل شود.
8- ساماندهی قطبهای تولیدی بر پایه آمایشهای زمینی
هر چند بسیاری از محصولات کشاورزی گسترههای متنوعی از عرصه های آب و هوایی کشور را در بر میگیرند اما به دلایل خاصی، مناطق معینی از این عرصه ها به صورت پایگاههای متمرکز برای تولید یک نوع از محصول یا صنعت یا خدمت ویژه درآمده و این پراکنش در نتایج حاصل از آمایشهای سرزمینی شناخته شده است. ساماندهی این قطبهای تولید به شکلی که مجموعه فعالیتها از پایداری برخوردار باشند از جمله انتظارات جامعه کشاورزی از دولت آینده است و خوشبختانه تجارب متنوعی وجود دارد که میتواند به تقویت و تعمیم این الگو و احیاء و توسعه بسیاری از تولیدات بیانجامد.
9-حمایت از کشاورزان
در جهت حمایت از کشاورزان انتظار است برنامه ها و اقدامات اجرایی به منظور حمایت از کشاورزان به عنوان یک طبقه اجتماعی فعال صورت پذیرد. برنامه ها و اقدامات آینده در جهت پوشش های حمایتی برای ارتقاء منزلت اجتماعی و اقتصادی از کشاورزان و خانواده های آنان مورد انتظار است.
10-حمایت از تولیدات کشاورزی
از دولت آینده انتظار است برنامه ها و اقدامات اجرایی را از تولیدات کشاورزی به عنوان ملیترین تولید کشور ارائه نماید. در این زمینه مسائلی نظیر اعمال حمایتهای مادی و معنوی از تولید، فراهم آوری نهاده های اولیه برای تولید، نگاه دولت به بازار کشاورزی در جهت حمایت از تولید، صادرات تولیدات کشاورزی، ارتقاء تجارت کشاورزی فراهم آوری زمینه ورود سرمایه های مردم به کشاورزی و حمایت از این سرمایه ها دارای اهمیت ویژه ای هستند که به انتظار میرود مورد عنایت لازم واقع شود.
خبرگزاری فارس – 92/2/25
سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با ارسال نامهای به رئیس سازمان صدا و سیما، انتظارات جامعه کشاورزی از صدا و سیما و دولت آینده را تبیین کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، شاهرخ رمضاننژاد رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان طی نامهای به عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران مهمترین انتظارات جامعه کشاورزی از دولت آینده را اعلام کرد.
در این نامه تصریح شده است: با عنایت به نقش موثر و کلیدی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در روند حضور حماسی مردم عزیز کشور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری و از آنجاییکه در مجموعه برنامه هایی که توسط سازمان صدا و سیما در این زمینه تولید و پخش می شود، فرصتهای ارزشمندی برای اطلاع رسانی به سطوح مختلف جامعه راجع به مسائل مهم جامعه فراهم میشود و بخش کشاورزی و منابع طبیعی از جمله بخشهایی است که به صورت مستقیم و غیرمستقیم تأثیرپذیری و تأثیرگذاری وسیعی در اداره امور کشور ایفا میکند، بنابراین انتظارات جامعه کشاورزی از دولت آینده ارسال میشود، تا به نحو مقتضی در برنامههای صدا و سیما مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه تاکید شده است: با توجه به اینکه سازمان در حال حاضر بیش از 180 هزار نفر از دانش آموختگان رشتههای مختلف بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست که دارای تحصیلات آموزش عالی در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری هستند زیر پوشش دارد، پیشنهادات این سازمان از پشتوانه فکری و علمی قابل توجه و تأثیرگذاری برخوردار است.
در ادامه این نامه آمده است: این موارد تمام انتظارات موجود در بخش از دولت آینده نیست، لذا از تمام اعضا و صاحبنظران دعوت میشود تا نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه را به نشانی پست الکترونیکی سازمان ارسال کنند تا با ذکر نام و مشخصات فرد اعلام کننده در سایت درج شود و در مکاتبات بعدی مورد استفاده قرار گیرد.
انتظارات جامعه کشاورزی و منابع طبیعی از دولت آینده
جامعه کشاورزی ایران شامل کشاورزان و فعالان عرصه های تولید، جمعآوری، حمل و نقل، بسته بندی و توزیع محصولات و نهادههای کشاورزی، دستگاهها، دانشگاهها، دانشکده ها، مؤسسات آموزش عالی و متوسطه، در رشته های ذیربط، اعضای هیئت علمی، محققان، کارشناسان، مشاوران، طراحان، ناظران، مدیران اجرایی، شبکه های خدمات فنی، صاحبان صنایع و امکانات مرتبط با جامعه کشاورزی در تعاملی سازنده با دولت میتوانند زمینه به کارگیری مطلوب سرمایههای مادی و معنوی، ارتقا بهرهوریها و در نهایت تقویت مبانی استقلال اقتصادی و سیاسی کشور را از رشد و پایداری شایستهای برخوردار سازند.
در این نامه تصریح شده است: لذا توجه دولت آینده به انتظارات این جامعه از اهمیت ویژهای برخوردار است. برخی از مهمترین مواردی که ارائه برنامه و اقدامات اجرایی برای آنها مورد انتظار جامعه کشاورزی است عبارتند از:
1-احیای عرصه های بیابانی و بهرهبرداری صحیح از منابع طبیعی:
میلیونها هکتار عرصه های بیابانی به ظاهر خشک و کم حاصل در مناطق مختلف کشور وجود دارند که با مدیریت صحیح میتوان آنها را به عرصه های سبز و نسبتاً سبز تبدیل کرد و با استفاده از استعدادها و قابلیتهای موجود در طبیعت این عرصه ها، زمینه برای فعالیتهای مختلف اقتصادی و تولیدی (صنعتی و کشاورزی)، گردشگری و نظایر آن فراهم ساخت. این امر هم با حضور دولت و هم با حضور صاحبان سرمایه که مایل به فعالیتهای طولانی مدت در چنین عرصه هایی هستند امکان پذیر است و تجربه های موجود در دهههای گذشته نمونه های اطمینان بخشی از توفیق در این قبیل اقدامات ایجاد نموده است.
در ادامه اضافه شده است: در کنار برنامه عظیم احیای سرزمین و عرصههای بیابانی، به کارگیری اصول صحیح و شیوه های نوین در بهره برداری از منابع طبیعی موجود کشور (شامل جنگلها و مراتع) نیز از جمله مسایل زیربنایی و حیاتی است که باید در دستور کار دولت آینده قرار گیرد. ارائه برنامه ها و اقدامات اجرایی در این خصوص مورد انتظار جامعه کشاورزی است.
2- مدیریت یکپارچه آب کشور
توفیق در مجموعه برنامههای توسعه کشور مستلزم استفاده صحیح و کامل و با هدف دستیابی به بالاترین بهره وری از منابع آب کشور است به نحوی که مجموعه ظرفیت آبی کشور با برخورداری از پیشرفته ترین دانش های فنی و استانداردهای کارآمد و در عین حال توجه به منافع و مصالح جمعیت روبه رشد در کشور در شرایط مختلف سرزمینی، در خدمت برنامه های توسعه قرار گیرد. برای این منظور کشور نیازمند اعمال مدیریتی یکپارچه بر منابع آبی است به نحوی که این مدیریت بتواند به صورتی جامع و مسئولیت پذیر مسأله آب کشور از محل ریزش نزولات آسمانی تا مناطق مصرف ( کشاورزی، صنعتی، بهداشتی، زیست محیطی و شرب) را ضمن حفظ شادابی و پایداری محیط زیست طبیعی بر عهده داشته باشد.
از دولت آینده انتظار می رود نهایت تلاش خود را برای اعمال سیاستها و برنامه های لازم در جهت ایجاد جایگاه مدیریت یکپارچه آب کشور به کار گیرد.
3-بهره گیری جدی از تشکل ها و سازمان های مردم نهاد
گرچه بیش از 95 درصد از فعالیتهای تولیدی بخش کشاورزی متعلق به بخش خصوصی و مردم است اما بسیاری از امور کاملاً مرتبط با این تولیدات اعم از تأمین و تدارک مواد اولیه نهاده ها، عرضه محصولات، ظرفیت سازی و بهره گیری از ظرفیتهای موجود و نظایر آن در پیچ و خم دخالتهای دولتی، تولیدکنندگان را با مشکلات عدیده ای مواجه می سازد. انتظار می رود دولت آینده با توجه جدی به قابلیت های بالفعل و بالقوه انواع تشکل ها و سازمانهای مردم نهاد بخش کشاوری زمینه را برای سپردن کامل این قبیل امور به بخشهای غیردولتی فراهم و علاوه بر آن شرایط را برای همکاری و مشارکت مؤثر این تشکل ها و سازمان ها در تدوین و اجرای سیاست ها و برنامه های حمایتی نیز مهیا سازد و دخالتهای دولتی را متمرکز در اموری نماید که به توسعه پایدار کشاورزی و تقویت بنیان های اقتصادی این بخش در عرصه اقتصاد ملی و بین المللی بیانجامد.
4-مهندسی سازی کشاورزی
تمام آگاهیهای تجربی و دانشهای نوین در عرصه کشاورزی و در مجموعه فعالیتهایی که از مراحل قبل از تولید تا زمان مصرف مطرح اند، به شرطی بهره وری مطلوب یا به عبارتی ارزش صحیح اقتصادی آنها بروز و ظهور مییابد که بر مبنای اصول مهندسی بکار گرفته شوند. مهندسی سازی کشاورزی شامل دامنه وسیعی از فعالیتهایی است که توسط انسان یا ماشین در عرصه های تولید و تبدیل و فرآوری و بازار صورت می پذیرد و موجب میشود که زنجیره اقداماتی که به انجام خدمات یا تولید محصولات مختلف میانجامد در بهترین شکل و پایدارترین شیوه صورت پذیرد. انتظار میرود دولت آینده اصلیترین تلاش خود را در تعامل با دانشگاه ها، محققان، متخصصان و تحصیلکردگان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی و منابع طبیعی به امر مهندسی سازی کشاورزی اختصاص دهد و زمینه را برای برقراری نظام مناسب کشاورزی در کشور مهیا سازد.
5-پایش سلامت محصولات و ارتقاء نقش بخش کشاورزی داخلی در راستای تأمین امنیت غذایی
تأمین امنیت غذایی جامعه از جمله مواردی است که همواره در قالب سیاستهای کلی نظام و برنامههای توسعه مورد توجه بوده است ولی دو نکته در این رابطه حائز اهمیت ویژه است که بایستی توسط دولت آینده از حمایت و هدایت کافی لازم برخوردار شود. نکته اول توجه به این امر است که تمام ملاحظات علمی، فنی و اجرایی لازم برای اینکه محصولات تولیدی کشاورزی برخوردار از جنبههای مختلف سلامت راهی بازار شده و به دست مصرفکننده برسد و ردیابی و پایش سلامت محصولات به عنوان مسئولیت مشترک دستگاههای اجرایی ذیربط تحت برنامهای پویا، فراگیر، مستمر و شفاف به مورد اجرا گذارده شود.
نکته دوم اینکه نقش بخش کشاورزی داخلی در راستای تأمین امنیت غذایی بنحوی ارتقاء یابد که در رابطه مبادله در این بخش را به سود تولیدات داخلی افزایش دهد و برای حفظ این وضعیت، تضمینهای لازم برای تولیدکننده داخلی برقرار شود.
6-ارتقاء سطح مزیتهای نسبی محصولات
از دولت آینده انتظار میرود با بهرهگیری از تجارب و پیشینه هایی که در بخش کشاورزی وجود دارد یا ایجاد شرایطی که براساس دستاوردهای نوین علمی و تحقیقاتی امکان پذیر میشود، زمینه را برای ارتقاء مزیتهای نسبی محصولات مختلف کشاورزی و گشایش راه حضور آبرومندانه این محصولات در بازارهای منطقه ای و بین المللی و صدور بیش از پیش محصولات خام و فرآوری شده در این بازارها به منظور برخورداری از امتیازات اقتصادی و سیاسی حاصل از این فعالیتها فرآهم سازد و با تداوم حضور محصولات کشاورزی کشور در بازارهای بینالمللی به رشد و گسترش استانداردها و به کار گیری فناوریهای روز جهانی در فعالیتهای کشاورزی کمک نماید.
7- بیمه فراگیر محصولات، تعیین قیمت منصفانه و بورس کالاهای کشاورزی
عوامل و پدیده های غیر قابل پیش بینی با غیر قابل کنترل فراوانی در شرایط مختلف آب و هوایی، به صورتی نسبتاً همیشگی، کشاورزان اعم از مزرعه داران، باغداران، دامداران، مرتعداران و اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه دهنده خدمات فنی و اجرایی در این بخشها را مواجه با زیانهای کوچک و بزرگ میکند. از دولت آینده انتظار می رود شرایطی را فراهم سازد که تمام فعالان بخش کشاورزی بدون استثناء تحت پوشش بیمه فراگیر قرار گیرند و این بیمه فراگیر نه تنها خسارت ناشی از پدیده های آب و هوایی و زیان های ناشی از عواملی نظیر آفات و بلایای غیر قابل کنترل بلکه مسایلی نظیر عدم امکان فروش و عرضه محصول را نیز در بر گیرد به نحوی که کشاورزان با اطمینان کافی و البته براساس سیستمهای اطلاع رسانی و پیش آگاهیهای علمی که با حمایت مسئولانه دولت مستقر میشوند، برای فعالیتهای تولیدی خود تصمیمگیری نمایند و راه برای فعالسازی مطلوب بورس کالاهای کشاورزی نیز تسهیل شود.
8- ساماندهی قطبهای تولیدی بر پایه آمایشهای زمینی
هر چند بسیاری از محصولات کشاورزی گسترههای متنوعی از عرصه های آب و هوایی کشور را در بر میگیرند اما به دلایل خاصی، مناطق معینی از این عرصه ها به صورت پایگاههای متمرکز برای تولید یک نوع از محصول یا صنعت یا خدمت ویژه درآمده و این پراکنش در نتایج حاصل از آمایشهای سرزمینی شناخته شده است. ساماندهی این قطبهای تولید به شکلی که مجموعه فعالیتها از پایداری برخوردار باشند از جمله انتظارات جامعه کشاورزی از دولت آینده است و خوشبختانه تجارب متنوعی وجود دارد که میتواند به تقویت و تعمیم این الگو و احیاء و توسعه بسیاری از تولیدات بیانجامد.
9-حمایت از کشاورزان
در جهت حمایت از کشاورزان انتظار است برنامه ها و اقدامات اجرایی به منظور حمایت از کشاورزان به عنوان یک طبقه اجتماعی فعال صورت پذیرد. برنامه ها و اقدامات آینده در جهت پوشش های حمایتی برای ارتقاء منزلت اجتماعی و اقتصادی از کشاورزان و خانواده های آنان مورد انتظار است.
10-حمایت از تولیدات کشاورزی
از دولت آینده انتظار است برنامه ها و اقدامات اجرایی را از تولیدات کشاورزی به عنوان ملیترین تولید کشور ارائه نماید. در این زمینه مسائلی نظیر اعمال حمایتهای مادی و معنوی از تولید، فراهم آوری نهاده های اولیه برای تولید، نگاه دولت به بازار کشاورزی در جهت حمایت از تولید، صادرات تولیدات کشاورزی، ارتقاء تجارت کشاورزی فراهم آوری زمینه ورود سرمایه های مردم به کشاورزی و حمایت از این سرمایه ها دارای اهمیت ویژه ای هستند که به انتظار میرود مورد عنایت لازم واقع شود.
خبرگزاری فارس – 92/2/25
محصولات مرتبط