تأمین غذای ارزان از جیب کشاورز صحیح نیست


دسته بندی: اخبار کشاورزی
تأمین غذای ارزان از جیب کشاورز صحیح نیست

۲۵ سال مردم را مجبور می‌کنیم، سوار تولیدات غیراستاندارد خودروسازان داخلی شوند تا از این صنعت حمایت شود، اما در مقابل دولت تعرفه صادرات کشاورزی را بالا می‌برند.
رئیس مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی با مقایسه خودرو سازی و کشاورزی گفت: ۲۵ سال مردم را مجبور می‌کنیم، سوار تولیدات غیراستاندارد خودروسازان داخلی شوند تا از این صنعت حمایت شود، اما در مقابل دولت تعرفه صادرات کشاورزی را بالا می‌برند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در ادامه مناظره مسعود اسدی در پاسخ به این سؤال بینندگان برنامه که چرا تسهیلات بانک مرکزی گران است و کود فسفات کیسه‌ای 50 هزار تومان و سم کیسه‌ای 100 هزار تومان شده و با این اوصاف آنچه به عنوان حمایت می‌گوید چیست، اظهار داشت: ابتدا باید جواب این سؤال را که چرا باید از کشاورزی حمایت شود، این طور بدهیم که کشورهای پیشرفته دنیا هم از بخش کشاورزی حمایت می‌کنند، چون رابطه بین درآمد زارعان و کشش تقاضا در بازار وجود دارد و بحث کشاورزی مسئله امنیت غذایی است و به همین دلیل دولت سعی می‌کند، از آن حمایت کند.
وی ادامه داد: نکته‌ای که درباره افزایش قیمت‌ها گفته شده صحیح است و ساختار تورمی موجب افزایش قیمت‌ها در این بخش شده است.
این فعال بخش کشاورزی افزود: بالغ بر هزار میلیارد تومان برای صندوق بیمه کشاورزی در نظر گرفته شده که قبول داریم کم است و همچنین تغییر قیمت کود به دلیل افزایش نرخ ارز است و این خارج از توان ما است که از آن جلوگیری کنیم.
به گزارش فارس، محمد اسماعیل‌نیا در پاسخ به این سؤال که اگر نرخ خرید تضمینی تنها راه حمایت نیست چه راهکارهای برای حمایت دارید، گفت: کشوری مثل ژاپن، کانادا یا آمریکا با بارندگی‌های زیادی که دارند باز هم از بخش کشاورزی حمایت می‌کنند و باید بپذیریم که این کار شدنی است و مدیریت آب و خاک و مدیریت پولی و حمایتی شدنی است.
کاظم‌نژاد نیز در پاسخ به این سؤال گفت: بررسی موضوعات باید به صورت نسبی باشد برای مثال الان 8 هزار میلیارد ریال برای مکانیزاسیون اختصاص داده شده اما اینکه چقدر کشاورزان از این استفاده می‌کنند به تشکل‌ها برمی‌گردد یا اینکه نرخ تسهیلات بانکی در بخش کشاورزی 17 درصد و 5 درصد کمتر از سایر بخش‌ها است ضمن اینکه تأمین نهادها نسبت به دوره‌های گذشته باید مدنظر قرار بگیرد.
در ادامه برنامه یکی از حضار با طرح سوالی گفت: همیشه کشاورزان با مشکل مواجه‌ بوده‌اند اما در مورد خودروسازی همواره توانسته‌ است حق خود را از دولت بگیرد اما در بخش کشاورزی این اتفاق نمی‌افتد، دلیل آن چیست؟
اسدی در پاسخ به این سؤال گفت: جامعه کشاورزی حمایتی عینی می‌خواهد؛ 25 سال است مردم را مجبور می‌کنیم سوار تولیدات غیراستاندارد خودروسازان داخلی شوند به این دلیل که صنعت خودرو قوی شود، اما بعد از 25 سال در اولین سالی که در مقابل زورگویی غرب ایستادیم صنعت خودرو تولیداتش یک سوم شد و از کارخانه مستقیم به تعمیرگاه رفت در مقابل کشاورز زمانی که می‌خواهد قیمت را افزایش دهد، دولت تعرفه صادرات را افزایش می‌دهد.
رئیس مجمع هماهنگی کشاورزی افزود: این کار خوبی است که به مردم غذای ارزان دهیم ولی نه اینکه از جیب کشاورز این کار اتفاق بیفتد یعنی کشاورز باید محصولش را مفت بدهد که دولت غذای ارزان به مردم بدهد چطور وزیر صنعت هرچه خودروسازان می‌گفتند، را قبول کرده است و این تفاوت قدرت لابی‌گری را در این دو بخش نشان می‌دهد.

خبرگزاری فارس – 93/7/12