راندمان تولید در گلخانه‌ها 15 برابر فضای باز است


دسته بندی: اخبار کشاورزی
راندمان تولید در گلخانه‌ها 15 برابر فضای باز است

‌معاون امور باغبانی در وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانه‌ها با استفاده از تکنولوژی مناسب به همراه نیروی کارآمد را یکی از سیاست‌های اصلی وزارتخانه برشمرد.
‌معاون امور باغبانی در وزارت جهاد کشاورزی توسعه گلخانه‌ها با استفاده از تکنولوژی مناسب به همراه نیروی کارآمد را یکی از سیاست‌های اصلی وزارتخانه برشمرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه مرکزی، محمدعلی طهماسبی در مراسم افتتاحیه دوازدهمین جشنواره و نمایشگاه گل و گیاه و صنایع جانبی در شهرستان محلات پیرامون تفاوت بین گلخانه‌ها و فضای باز اظهار کرد: راندمان تولید در گلخانه‌ها 10 تا 15 برابر فضای باز است و آلودگی در گلخانه کمتر از آلودگی در فضای باز ایجاد می‌شود زیرا بازیافت کود در فضای باز به سختی انجام می‌گیرد.
وی محصولات تولید شده در فضای گلخانه‌ای را سالم‌تر دانست و افزود: اگر محصولات با تکنولوژی مناسب تولید شوند، آلودگی کمتر و محصول سالم‌تری به دست خواهد آمد.
طهماسبی با بیان اینکه سرمایه انسانی که در بخش کشاورزی و گل و گیاه محلات شکل گرفته باید با تکنولوژی روز همراه شود، اظهار کرد: این شهرستان می‌تواند با استفاده از تکنولوژی نوین و سرمایه انسانی موجود، محصولی مناسب و بازار پسند تولید شود و عامه مردم از آن استقبال کنند.
معاون امور باغبانی در وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: وجود پژوهشکده گل و گیاه، سرمایه انسانی فعال در بخش کشاورزی و برندهای ایجاد شده در شهرستان محلات از جمله عواملی است که باعث می‌شود محلات قطب گل و گیاه باقی بماند که البته تحقق این امر در صورتی است که تکنولوژی جدید به این بخش تزریق شود.
وی توسعه گلخانه‌ها با استفاده از تکنولوژی مناسب به همراه نیروی کارآمد را یکی از سیاست‌های اصلی وزارتخانه برشمرد.
حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی نیز سرانه خرید گل در ایران را 10 شاخه عنوان کرد و گفت: شهرستان محلات ظرفیت ویژه‌ای در بخش کشاورزی دارد و در این شهرستان بالغ بر 152 میلیون گل شاخه بریده، 110 میلیون گل باغچه‌ای و 67 میلیون درخت و درختچه تولید می‌شود.
وی با بیان اینکه 20 درصد جمعیت فعال شهرستان در حوزه پرورش گل و گیاه فعالیت می‌کنند، گفت: 700 بهره‌بردار کشاورزی و 2000 کارگر متخصص و توانمند فعال در بخش کشاورزی این شهرستان فعال هستند.
سلیمی اقلیم مناسب، موقعیت جغرافیایی مناسب و دسترسی بخش عظیمی از جمعیت کشور به این شهرستان در کمتر از دو ساعت را از مزیت‌های این شهرستان دانسته و افزود: نوع خاک و اقلیم آب و هوایی مناسب از جمله عواملی است که باعث می‌شود گل شاخه بریده بیشتر از سایر نقاط کشور در محلات ماندگاری داشته باشد.
نماینده مردم محلات ضمن انتقاد از برخی مسئولان استان تصریح کرد: چرا بعضی از مسئولین استان با وجود پتانسیل‌های شهرستان محلات در زمینه تولید گل و گیاه، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی گل و گیاه را در دیگر نقاط استان پیگیری می‌کنند.
سلیمی با اشاره به وضعیت کلی بازار گل و گیاه و گردش مالی 100 میلیارد تومانی در بازار گل و گیاه عنوان کرد: نباید از این مبلغ چشم‌پوشی کرد و باید به منظور جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی اهمیت ویژه‌ای برای این بخش قائل بود.
نماینده مردم محلات تأکید کرد: ایجاد گمرک و اداره استاندارد در این شهرستان، زمینه مناسب برای صادرات را به ارمغان خواهد آورد.
وی با بیان اینکه بروکراسی‌های اداری که در این بخش وجود دارد منجر به زمین‌گیر شدن تولید‌کنندگان شده است، خواستار تکمیل پایانه گل و گیاه محلات شد و به وضعیت کنونی دهکده گل محلات اشاره کرد و گفت: دهکده گل محلات به مرحله خوبی رسیده به طوری که در فاز اول 100 هکتار آن بهره‌برداری شده و پیشرفت خوبی در ایجاد این دهکده حاصل شده است.
سلیمی در این باره تصریح کرد: مشخص نیست فازهای بعدی تکمیل این پایانه بر عهده کدام ارگان است و برنامه فازهای بعدی دهکده گل به چه صورت است.
وی به سرانه گل در ایران و برخی کشورها اشاره کرد و گفت: سرانه خرید گل در آلمان 200 شاخه و در ایران 10 شاخه گل است.
نماینده مردم محلات در پایان خواستار فرهنگ‌سازی در این زمینه شد تا سرانه گل در ایران افزایش یابد.
فرماندار محلات به عنوان رئیس ستاد جشنواره نیز گفت: 18 درصد اشتغال در بخش کشاورزی در سال گذشته در بخش گل و گیاه بوده و انتظار داریم که جشنواره ضمن تبادل اطلاعات تولیدکنندگان شرایطی را فراهم کند تا دست واسطه‌ها از این بازار کوتاه شود.

خبرگزاری ایسنا – 93/6/27