بررسی کاربرد دستگاه‌های ناوبری GPS ژاپن در بخش کشاورزی ایران


دسته بندی: اخبار کشاورزی
بررسی کاربرد دستگاه‌های ناوبری GPS ژاپن در بخش کشاورزی ایران

نوآوری‌هایی در مزارع بخش کشاورزی ایران وجود دارد که قابل انتقال به سایر کشورها است.
نوآوری‌هایی در مزارع بخش کشاورزی ایران وجود دارد که قابل انتقال به سایر کشورها است.
به گزارش خبرنگار ایانا، نماینده سازمان بهره‌وری آسیا (APO) در ژاپن، امروز در حاشیه کارگاه آموزشی آشنایی با تجارب مدیریت مزارع نوآور به‌منظور افزایش بهره‌وری کشاورزی (APO) در هتل پارسیان اوین، در پاسخ به خبرنگار ایانا گفت: در این کارگاه، تبادل نظر می‌شود تا تجارب کشورهای مختلف در موضوع آب عنوان شود.
محمد سعید افزود: آب در کشاورزی نقش حیاتی دارد و زمینه‌های افزایش بهره‌وری و مدیریت مزرعه باید مورد تجدید نظر قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بهره‌وری آب، فروش محصولات کشاورزی به قیمت مناسبی باید مدنظر باشد.
نماینده سازمان بهره‌وری آسیا (APO) در ژاپن ادامه داد: تجارب خوبی برای فروش محصولات کشاورزی در این کارگاه عنوان خواهد شد و امید می‌رود که همکاری‌های بیشتری با این سازمان توسط ایران و سایر کشورهای عضو انجام شود.
سعید تصریح کرد: حفظ منابع آب و خاک بسیار حیاتی است و تبادل تجارب برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی بسیار مهم است.
وی یادآور شد: آب برای ایران و سایر کشورهای عضو سازمان آسیایی مهم بوده و لازم است اطلاعات و تجارب کشورهای مختلف تحت بررسی بیشتر قرار گیرد.
سعید تأکید کرد: در سه سال گذشته، وزارت جهاد کشاورزی کارگاه ارتقای بهره‌وری آب را برگزار کرد و تجارب خوبی مبادله شد. امید می‌رود که این تجارب در سال جاری نیز بتواند برای کشورهای مختلف مؤثر واقع شود.
دستگاه‌های GPS، هدایت‌گر بخش کشاورزی
در ادامه، نماینده مرکز تحقیقات تکنولوژی از ژاپن از تکنولوژی‌های روز دنیا برای بخش کشاورزی سخن گفت و اظهار داشت: انتقال این دانش می‌تواند برای ایران و سایر کشورها نیز مؤثر واقع شود.
اجی موریموتو افزود: ژاپن با استفاده از دستگاه‌های ناوبری GPS می‌تواند هدایت‌گر بخش کشاورزی باشد که در برنامه است این تکنولوژی در کارگاه چند روز آینده تحت بررسی قرار گیرد.
از بین رفتن 25 درصد محصولات کشاورزی هلند
همچنین، نماینده کشور هلند از روش‌هایی که درآمد کشاورزان را در عرضه محصولات کشاورزی افزایش دهد، خبر داد و گفت: به‌دنبال راهی هستیم که مسیر فروش محصولات کشاورزی آسان‌تر شود.
وودی مارجوز خاطرنشان کرد: با کشاورزان نیز در این بخش همکاری می‌کنیم تا منابع حاصل از فروش محصولات به بخش برگردد.
وی ادامه داد: در بخش سبزی‌های گلخانه‌ای، با مشارکت تولیدکنندگان، انتقال دانش جدید را اجرایی می‌کنیم.
نماینده کشور هلند تصریح کرد: بسته‌بندی در کاهش ضایعات نقش مؤثری دارد و در این راستا تلاش می‌شود که ساماندهی لازم در این بخش انجام شود.
مارجوز یادآور شد: در کشور هلند 25 درصد محصولات به مصرف‌کنندگان نمی‌رسد و این باعث ضرر و زیان آنها شده است.
وی تأکید کرد: بر اثر ضایعات، بخشی از محصولات کشاورزی هدر می‌رود که لازم است برای بسته‌بندی مناسب، فکری اساسی شود.
استفاده از دستاوردهای تحقیقاتی، تولید هدفمند را به دنبال دارد
در ادامه، عضو هیئت‌علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی درباره مزارع نوآور به ایانا گفت: با برگزاری این کارگاه تلاش می‌کنیم تا تکنولوژی‌های نوینی که در بخش آبیاری تحت فشار و بهره‌وری آب و حفظ منابع پایه در مزارع کشاورزان انجام شده است، به کل بخش تعمیم داده شده است.
ولی‌ا... بنی‌عامری افزود: افزایش کارایی مصرف آب در مزرعه، از عواملی است که کشاورزان باید به آن توجه ویژه داشته باشند و علاوه بر آن، استفاده از دستاوردهای مراکز تحقیقاتی باعث می‌شود که تولیدات هدفمند شده و دارای صرفه اقتصادی شود.
وی خاطرنشان کرد: در بخش کشاورزی ایران، نوآوری‌هایی وجود دارد که تلاش می‌کنیم آن را به 14 کشور عضو سازمان بهره‌وری آسیا معرفی کنیم و در عوض از دانش و تجارب آنها نیز در بخش کشاورزی ایران استفاده کنیم.
عضو هیئت‌علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: در این کارگاه آموزشی، از سه مجموعه گاوداری که رکورددار تولید 38 کیلوگرم شیر در یک روز بوده و گلخانه ورامین و سیستم‌های آبیاری تحت فشار منطقه ورامین بازدید خواهیم کرد.
بنی‌عامری تصریح کرد: این کارگاه تنها به‌منظور در اختیار قرار دادن تجارب کشورهای مختلف است و امید می‌رود که در آینده‌ای نزدیک به تدوین برنامه‌ای جامع با استفاده از تجارب سایرین شود.
وی یادآور شد: کشاورزانی که به‌نوعی باعث افزایش بهره‌وری و ذخیره آب در مزارع خود شده باشند یا روش‌هایی برای تولید اقتصادی داشته باشند، نوآور تلقی می‌شوند.
گفتنی است، امروز اساتید ایرانی و خارجی به بیان دانش فنی و تجارب خود خواهند پرداخت و در روزهای آینده دانش فنی نوین و تجارب سایر کشورها تبادل خواهد شد و در نهایت دستورالعمل‌های مفیدی استخراج شده تا به‌صورت الگویی در کشورهای مختلف و ایران مورد استفاده قرار گیرد.

خبرگزاری ایانا – 93/6/16