70 درصد مزارع کشور غیراستاندارد سم‌پاشی می‌شود


دسته بندی: اخبار کشاورزی
70 درصد مزارع کشور غیراستاندارد سم‌پاشی می‌شود

70 درصد مزارع کشور به‌صورت دستی و غیریکنواخت و بر اساس تکنولوژی‌های قدیمی سم‌پاشی می‌شود که مورد تأیید مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی نیست.
70 درصد مزارع کشور به‌صورت دستی و غیریکنواخت و بر اساس تکنولوژی‌های قدیمی سم‌پاشی می‌شود که مورد تأیید مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی نیست.
به گزارش خبرنگار ایانا، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در همایش بررسی کارایی سموم کشاورزی که در اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی برگزار شد، گفت: در کشاورزی ما وضعیت مکانیزه‌سازی محدود است، به‌طوری که تنها 20 درصد مزارع کشور با دستگاه‌های سم‌پاش بوم‌دار مورد سم‌پاشی قرار می‌گیرد و سم‌پاش‌های توربینی نیز کمتر از 10 درصد در مزارع کشور سم‌پاشی می‌کنند.
کامبیز عباسی با اشاره به اینکه سم‌پاش‌های توربینی نصف سم‌پاش بوم‌دار مصرف دارد، افزود: در کشاورزی‌های پیشرفته دنیا، سم‌پاشی مزارع به سمت سم‌پاشی الکترواستاتیک حرکت کرده تا از این طریق علاوه بر کاهش مصرف سم از برخورد سموم با خاک نیز جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه با اقدامات کوچک و کم‌هزینه می‌توان به‌راحتی از مصرف سموم در بخش کشاورزی کاست، خاطرنشان کرد: سم‌پاشی مزارع نقش مهمی در کاهش مصرف سموم دارد، به‌طوری که با اقدامات ساده‌ای مانند تعویض نازل سم‌پاش -که 10 هزار تومان قیمت دارد- به‌راحتی می‌توان از مصرف سموم کاست.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: برای کاهش مصرف سموم در بخش کشاورزی و توجه به سلامت مصرف‌کننده، باید سم‌پاش دستی محدود شود.
عباسی با بیان اینکه دستگاه‌های غیراستاندارد با تفاوت قیمت فاحشی با دستگاه استاندارد وارد کشور می‌شود، تصریح کرد: سم‌پاش لانس‌دار 500 هزار تومان، سم‌پاش فرقونی دو میلیون تومان، سم‌پاش استاندارد بوم‌دار 12 میلیون تومان، در بازار قیمت دارند، اما قیمت سم‌پاش غیراستاندارد بوم‌دار سه میلیون تومان است.
وی یادآور شد: در این باره با سازمان استاندارد مذاکره و نامه‌نگاری‌های زیادی برای استانداردسازی (اجباری) تولیدات داخلی صورت گرفته، اما تاکنون نتیجه‌ای دربر نداشته است!
عباسی تأکید کرد: در کشور 36 نوع استاندارد تجهیزات و ماشین‌آلات سم‌پاش وجود دارد، اما به‌دلیل اینکه اجباری نیست، نمی‌توان در این زمینه نظارت داشت.
وی در پایان اظهار داشت: با وجود اینکه امکان تست کامل دستگاه‌های سم‌پاش داخلی وجود ندارد، اما می‌توان از طریق گمرکات جلوی واردات دستگاه‌های فاقد استاندارد های بین‌المللی را نیز گرفت.

خبرگزاری ایانا – 93/6/4