واردات گندم تا سال ۹۷ ادامه دارد


دسته بندی: اخبار کشاورزی
واردات گندم تا سال ۹۷ ادامه دارد

تولید گندم در سال جاری نسبت به سال قبل ۴۷درصد افزایش یافته است، پیش بینی می‌شود تولید گندم تا سال ۹۷ به ۱۳.۴میلیون تن برسد که واردات به یک میلیون تن خواهد رسید.
معاون زراعت جهاد کشاورزی گفت: تولید گندم در سال جاری نسبت به سال قبل ۴۷درصد افزایش یافته است، پیش بینی می‌شود تولید گندم تا سال ۹۷ به ۱۳.۴میلیون تن برسد که واردات به یک میلیون تن خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس کشاورز معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی امروز در نشست مطبوعاتی که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، ضمن گرامیداشت این هفته گفت: سال زراعی ۹۲-۹۳ تقریباً از لحاظ عملیات کشاورزی رو به اتمام است و باید بگویم در سال جاری تا اواخر مردادماه در کشور، میزان بارندگی نسبت به مشابه سال قبل کاهش داشته و این مقدار 216 میلی‌متر بوده است.
وی افزود: به لحاظ بارندگی، سال نامناسبی داشتیم و در بعضی مناطق تغییرات اقلیمی علاوه بر کاهش بارندگی بسیار شدید بود و شاهد سرمازدگی در مناطق مختلفی بودیم و به طور کلی نامساعد بودن اوضاع جوی بر کشاورزی تاثیرگذار بوده است.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: علیرغم این نامساعد بودن، کشاورزی وضعیت خوبی داشت، به طوری که تولید گندم امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 47 درصد افزایش داشته است.
کشاورز تصریح کرد: خیلی از محصولات کشاورزی مثل برنج از نظر قیمت نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش نداشته، قیمت حبوبات کمتر شده و قیمت‌های افسانه‌ای سیب‌زمینی هم منتفی شده و همچنین گزارش‌های بانک مرکزی در مورد محصولات کشاورزی نشان می‌دهد کمترین رشد و حتی رشد منفی را کالاهای کشاورزی داشته‌اند.
وی افزود: در 8 ماه گذشته بعد از ساماندهی برخی مسائل، طرح افزایش تولید ناشی از سیاستهای مقام معظم رهبری در جهت کاهش واردات برنامه داشته‌ایم و این برنامه مورد بررسی قرار گرفته و بیش از 11 طرح اقتصاد مقاومتی را برای اجرا در دستور کار داریم.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: برای اولین بار، یک برنامه جامع 12 ساله مکانیزاسیون برای کشور تعیین شده و زیربخش‌های آن هم فراهم شده است.
کشاورز اظهارداشت: اولین اثر مکانیزاسیون انجام بموقع عملیات است که توسط آن امکان افزایش تولید بیشتر می‌شود و دومین اثر آن کاهش هزینه تولید است.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی بیان داشت: اثر مثبت سوم مکانیزاسیون تسهیل کارهای بسیار سخت مثل نشاء برنج است که توسط مکانیزاسیون آسان می‌شود و تنها راه کاهش آن بهره‌گیری از ماشین‌آلات کشاورزی است.
وی افزود: برنامه دوم، برنامه جامع بذر است که برای ارتقاء کیفیت و کمیت این برنامه آماده شده و از پاییز سال جاری قابل اجرا است.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در راستای اقتصاد مقاومتی افزایش 4 محصول کشاورزی را برای پاییز سال جاری را در نظر داریم که این 4 محصول عبارتند از گندم، جو، دانه‌های روغنی و کشت پاییزه چغندر قند است.
وی اظهارداشت: اقدام دیگر در راستای اقتصاد مقاومتی ، گسترش همکاری‌ بین‌المللی است که با مرکز سیمیت پروژه‌ای را در دست مشاوره و تفاهم داریم و همچنین با ایکاردا هم پیشنهاد همکاری داده‌ایم.
وی افزود: همکاری‌هایی با کشورهای فرانسه و استرالیا برای تولید کلزا آغاز کرده‌ایم که اولین بذر آن کمتر از 10 روز دیگر وارد کشور می‌شود و اولین برنامه آموزشی آن 25 روز قبل شروع شده و در چند روز آینده دومین برنامه آموزشی آن هم شروع به کار می‌کند.
کشاورز گفت: برنامه‌های نامبرده در راستای کاهش وابستگی غذا و تأمین امنیت غذایی است.
وی با اشاره به وضعیت تراز غذایی کشور، بیان داشت: در 4 ماه سال جاری نسبت به بلند مدت، حدود 2.1 میلیارد دلار تجارت منفی داشته‌ایم، در سال 92 تراز غذایی کشور حدود 2.5 و در سال 91 حدود 2.7 بوده و این مسأله حکایت از این دارد که تراز غذایی کشور افزایش یافته است.
کشاورز افزود: در 4 ماه اول سال جاری حدود 54 هزار تن صادرات سیب‌زمینی و حدود 71 هزار تن صادرات پیاز موسیر داشتیم همچنین میزان صادرات هندوانه و خربزه در 4 ماهه اول سال جاری به حدود 508 هزار تن رسیده که نسبت به سال گذشته 2 برابر صادرات این دو محصول افزایش یافته است.
وی افزود: یکی از مواردی که بر روی آن متمرکز شده‌ایم بحث ساماندهی کود در سال جاری است زیرا این مسئله در سال گذشته برای کشاورزان بسیار مشکل‌زا شده بود و باید بگویم که کل کودهای ازته، فسفات و پتاس در اختیار ما 149 هزار تن بود، ولی با برنامه‌ریزی‌های انجام شده برای سال زراعی جاری حدود 650 هزار تن کودهای مختلف در اختیار داریم و با برنامه‌ریزی و گام‌های برداشته شده و رایزنی‌های صورت گرفته برای تولید و واردات کود، آن را به 4 میلیون و 200 هزار تن می‌رسانیم.
وی افزود: تولیدکنندگان و واردکنندگان کود موظف به ثبت استانداردهای کود شده‌اند و این گام برای دسترسی به کود مطمئن‌تر برداشته شده است.
کشاورز بیان داشت: همچنین از موسسه آب و خاک خواسته‌ایم که دستورالعمل مصرف کود را با انواع مصارف برای در اختیار گذاشتن کشاورزان آماده کند.
وی افزود: از سال گذشته تدارک ماشین آلات و عدوات کشاورزی را با 750 میلیارد تومان با کارمزد 15 درصد در کشور آماده کرده‌ایم که بخشی از عدوات کشاورزی از قبیل تراکتور و کمبایل با این تسهیلات فراهم و در اختیار کشاورزان قرار داده شده و برای سال 93 درصدد هستیم که این کار را ادامه داده که این کار را با 800 میلیارد تومان آغاز کرده‌ایم.
وی افزود: همچنین بخشی از ماشین آلات و عدوات کشاورزی از طریق واردات تامین می‌شود که در واردات این ماشین‌آلات برند معتبر و خدمات بعد از فروش کامل و دقیق و تقاضای بالا برای آن برندها را مدنظر قرار می‌دهیم.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: یکی دیگر از مسائلی که ما به آن توجه داریم، کشاورزی حسابرسی است که امیدواریم با تمهیدات فنی و پشتیبانی مکانیزاسیون بتوانیم با اولویت افزایش شرکت تعاونی تولید و کشاورزان پیشرو را تحت عملیات کشاورزی حمایتی قرار دهیم. وی در ادامه نشست، اظهارداشت: افزایش تولید دانه‌های روغنی از جمله کلزا در دستور کار ما قرار دارد و برای اولین بار ارقام هیبرید زمستانه آن از کشور فرانسه وارد ایران می‌شود و در کنار واردات بذر آن، هدف ما انتقال تکنولوژی‌های آن به داخل کشور است و همزمان با ورود بذر، والدین آن هم به داخل کشور وارد می‌شود، تا انشالله در سال دیگر در داخل کشور بذر این محصول تولید شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه در 4 ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته افزایش صادرات هندوانه که محصول آب‌بری است را داشته‌ایم در حالی که کشور ما با کم‌آبی مواجه است، برای کاهش صادرات محصولات کشاورزی که آب زیادی مصرف می‌کنند، چه برنامه‌ای دارید، گفت: اساس برنامه افزایش تولید ما براساس کاهش تقاضای آب است، بنابراین کشت برخی از محصولات را مانند چغندر از بهاره به پاییزه منتقل کرده‌ایم.
وی افزود: اگر بتوانیم برخی از محصولات را که آب زیادی مصرف می‌کنند در پاییز و زمستان کشت کنیم، تکیه بر مصرف آب کاهش می‌یابد و بنابراین می‌توان با تغییر فصل کشت برخی از محصولات مقدار زیادی در مصرف آب صرفه‌جویی کنیم، زیرا در فصل پاییز و زمستان می‌توان از آب باران برای آبیاری استفاده کرد.
وی افزود: اگر محصولی در 4 ماه اول سال صادر شده است به این معنا است که کشت این محصولات در پاییز یا زمستان انجام شده است.
کشاورز اظهارداشت: بر اساس برنامه‌ قصد داریم واردات گندم را کاهش دهیم و با پیش‌بینی‌ که انجام شده احتمالاً در سال 97 واردات گندم به 1.5 میلیون تن برسد.
در ادامه این نشست، اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم اظهارداشت: تولید گندم و روند کاهش واردات را در برنامه مد نظر داریم که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده پیش‌بینی می‌شود، در سال 97 میزان واردات گندم به حدود یک میلیون و 350 هزار تن و تولید آن به حدود 13 میلیون و 400 هزار تن برسد.

خبرگزاری فارس – 93/6/1