تهدید سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با افزایش سود بانکی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
تهدید سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با افزایش سود بانکی

بخش کشاورزی به‌رغم اهمیت در سیستم اقتصادی کشور نتوانسته از جذابیت‌های لازم برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برخوردار باشند.
عدم جذابیت‌های موجود در بخش کشاورزی نظیر خواب سرمایه و حاشیه سود نامطمئن، باعث سرمایه‌گذاری حداقلی در بخش تولید است و تصمیم اخیر شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش 22 درصدی سود عقود مبادله‌ای، سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را تهدید می‌کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی امروز در گفتگو با ایانا با اعلام این خبر گفت: بخش کشاورزی به‌رغم اهمیت در سیستم اقتصادی کشور نتوانسته از جذابیت‌های لازم برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برخوردار باشند.
عباس پاپی‌زاده افزود: عواملی نظیر خواب بلندمدت سرمایه، ریسک بالای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و عدم حمایت‌های متمرکز دولت در این حوزه باعث شده است تا سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی طی سال‌های اخیر حداکثر از پنج درصد فراتر نرود.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که برای رشد اقتصاد کشور و عبور از کشاورزی سنتی، افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه تولید باید توسط سیستم بانکی و دولت و ابزارهای تشویقی مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همواره در همه کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه برای تقویت بخش کشاورزی، سود تسهیلات بانکی برای حوزه تولید جداگانه و با اغماض دیده می‌شود؛ لذا در نظر گرفتن سود تسهیلات معادل 22 درصد -بدون ترجیحی دیدن بخش کشاورزی- عملاً حاشیه سود تولید را کاهش می‌دهد.
پاپی‌زاده تصریح کرد: اکنون در کشورهای همسایه نظر ترکیه، میزان نرخ سود تسهیلات برای بخش کشاورزی کمتر از پنج درصد گزارش شده است، در حالی که کشاورزان ایرانی بعد از هدفمندی یارانه‌ها و کاهش نقدینگی، عملاً با مشکل تزریق پول در حوزه تولید روبه‌رو هستند.
وی یادآور شد: با چنین سیستم ناکارآمدی نه‌تنها نمی‌توان به افق سند چشم‌انداز 20 ساله دست یافت، بلکه اهداف برنامه‌های پنجم توسعه و پیش‌مقدمات ششم نیز محقق نخواهد شد.
پاپی‌زاده اظهار امیدواری کرد که سیستم بانکی در دولت یازدهم بخش کشاورزی را متفاوت از سایر بخش‌ها ببیند و برای حمایت از حوزه تولید، ابزارهای کارآمدی ارائه دهد.

خبرگزاری ایانا – 93/4/14