افزایش نرخ سود تسهیلات سرمایه‌گذاری کشاورزی را کاهش می‌دهد


دسته بندی: اخبار کشاورزی
افزایش نرخ سود تسهیلات سرمایه‌گذاری کشاورزی را کاهش می‌دهد

افزایش سود تسهیلات کشاورزی امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد، کشورهای پیشرفته سالانه میلیاردها دلار به این بخش یارانه می‌دهند اما درکشور ما برعکس عمل می‌‌شود.
در حالی که اخیرا شورای پول و اعتبار نرخ تسهیلات بانک‌ها را به 22 درصد افزایش داده است، عضو کمیسیون کشاورزی گفت: افزایش سود تسهیلات کشاورزی امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد، کشورهای پیشرفته سالانه میلیاردها دلار به این بخش یارانه می‌دهند اما درکشور ما برعکس عمل می‌‌شود.
عباسی پاپی‌زاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در خصوص تأثیر تصمیم شورای پول و اعتبار مبنی بر افزایش نرخ سود تسهیلات بخش کشاورزی به 22 درصد در بخش کشاورزی، گفت: کشاورزی در ایران سنتی، کم بازده و کم سود است و سودی که از یک فعالیت خدماتی حاصل می‌شود چند برابر حاشیه سودی است که در فعالیت تولیدی کشاورزی بدست می‌آید.
وی افزود: بخش کشاورزی در کشورهای مختلف عمدتا با تکیه بر یارانه‌های دولتی خودش را حفظ کرده است و از آنجا که کشاورزی در کشور ما سنتی است کشاورزان رغبت به سرمایه‌گذاری در این بخش را از دست می‌دهند.
کشورهای توسعه یافته میلیاردها دلار یارانه به کشاورزی می‌دهند
عضو کمیسیون کشاورزی، اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته و اروپایی سالانه میلیاردها دلار یارانه به بخش کشاورزی اختصاص داده می‌شود تا این بخش بتواند نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی خودش را حفظ کند.
پاپی‌زاده تصریح کرد: در آمریکا و کشورهای اروپایی حدود 600 تا 700 میلیارد دلار سالانه در قالب انواع تسهیلات به کشاورزان یارانه، وام‌ با بازپرداخت طولانی مدت، ارزان قیمت و بلاعوض داده می‌شود اما در کشورمان علیرغم اینکه هزینه تولید به شدت نسبت به کشورهای اروپایی بالاتر است تسهیلات را گران می‌‌کنند.
وی افزود: سنتی بودن کشاورزی در ایران، پایین بودن بازدهی و عدم مکانیزه بودن کشاورزی هزینه‌های تولید را در کشور افزایش داده است و با این شرایط دولت باید کشاورز را بصورت ویژه‌تر مورد حمایت قرار دهد.
عضو کمیسیون کشاروزی بیان داشت: کشاورزی ما یک کشاورزی رها شده است و نه تنها به کشاورزان از طریق تأمین نهاده‌های کشاورزی و کمک‌های بلاعوض کمک نمی‌شود بلکه حتی به آنها تسهیلات قابل بازگشت و ارزان قیمت هم داده نمی‌شود.
پاپی‌زاده بیان داشت: اگر قرار است دولت سود 22 درصدی تسهیلات را به بخش کشاورزی اعمال کند قطعا بخش کشاورزی دچار آسیب جدی و تاریخی می‌شود.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات جدی در بخش کشاورزی کمبود سرمایه‌گذاری است، گفت: کشاورزی حدود 12 درصد تولید ناخالص داخلی و 23 درصد اشتغال را به خود اختصاص داده و نقش حیاتی در تأمین امنیت غذایی کشور دارد اما به این نسبت سرمایه‌گذاری در آن انجام نمی‌شود و سرمایه‌گذاران راغب به سرمایه‌گذاری در این بخش به شدت تعدادشان کم است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس سهم سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی را به نسبت سایر بخش‌ها کمتر از 5 درصد عنوان کرد و بیان داشت: دولت باید این سهم را افزایش دهد در حالیکه افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی به 22 درصد، مانع تزریق سرمایه به بخش کشاورزی می‌شود.
پاپی‌زاده تصریح کرد: بخش کشاورزی خصوصی‌ترین بخش سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود و کشاورز با سرمایه خودش تولید می‌کند و 95 درصد سرمایه متعلق به خودش است و برای تولید از سرمایه دولتی استفاده نمی‌کند.
وی افزود: بنابراین باید کشاورز را حمایت کرد تا بتواند فعالیتش را حفظ کند و اگر سرمایه‌گذار بخش کشاورزی دو سال پیاپی به دلیل مشکلات دچار ورشکستگی شود قطعا دیگر نمی‌تواند به فعالیت کشاورزی ادامه دهد.
امنیت غذایی کشور با افزایش سود تسهیلات کشاورزی به خطر می‌افتد
عضو کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه تغییر کاربری اراضی کشاورزی نتیجه خروج سرمایه‌گذاران و کشاورزان از بخش کشاورزی است، گفت: افزایش سود تسهیلات بانکی در بخش سرمایه‌گذاری کشاورزی قطعا امنیت غذایی کشور را با مشکل مواجه می‌کند.
پاپی‌زاده تصریح کرد: کشورمان در شرایطی است که نیاز به اعمال استراتژی اقتصاد مقاومتی دارد و این استراتژی به عنوان یک استراتژی بلند مدت برای کشور ضرورت است.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی یعنی اینکه ما در کشور غذای خودمان را تأمین کنیم و اگر نتوانیم این کار را بکنیم اساسا نمی‌توانیم مشکلات داخلی و خارجی را هم حل کنیم.

خبرگزاری فارس – 93/4/11