چرا زمین های کشاورزی فروخته می شود


دسته بندی: اخبار کشاورزی
چرا زمین های کشاورزی فروخته می شود

زمانی که اراضی کشاورزی قطعه قطعه می‌شوند میزان بهره وری کشاورز از زمین پایین می‌آید به همین دلیل تصمیم به مهاجرت می‌گیرند و به تبع آن مشکلات اجتماعی در شهر ایجاد می‌شود.
زمانی که اراضی کشاورزی قطعه قطعه می‌شوند میزان بهره وری کشاورز از زمین پایین می‌آید به همین دلیل تصمیم به مهاجرت می‌گیرند و به تبع آن مشکلات اجتماعی در شهر ایجاد می‌شود.
برقعی - رییس بخش مکانیزاسیون فرهنگستان علوم - در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به قطعه قطعه شدن اراضی کشاورزی گفت: این امر موجب کاهش مانور ماشین‌آلات می‌شود؛ به طوری که ظرفیت و بهره وری کشاورزی پایین می‌آید.
وی با بیان این‌که یکپارچه کردن زمین‌های کشاورزی کار ساده‌ای نیست، گفت: با توجه به اینکه یکپارچگی زمین‌های کشاورزی نیاز به یک برنامه بلند مدت دارد، انتظار می‌رود با تصویب قوانین و برنامه‌هایی زمین‌های کشاورزی حداقل در همین حالت موجود حفظ شوند؛ بدین معنا که مساحت زمین های فعلی کوچک‌تر نشود.
برقعی با بیان این‌که کوچک شدن اراضی کشاورزی موجب کاهش بهره وری بخش کشاورزی می شود، افزود: زمانی که از ماشین‌آلات کشاورزی استفاده نشود راندمان و عملکرد این حوزه پایین می‌آید به همین دلیل انتظار می‌رود توجه بیشتری به این امر شود.
این کارشناس با اشاره به کشورهایی مانند چین و ژاپن اظهار کرد: در این کشورها ماشین‌آلات متناسب با زمین‌های کشاورزی تهیه می‌شوند و در زمین‌های کوچک از ماشین‌آلات کوچک و متناسب استفاده می‌کنند.
رییس بخش مکانیزاسیون فرهنگستان علوم با بیان این‌که در ایران تنها 10 درصد از ماشین‌آلات مناسب اراضی کوچک هستند، تولید قطعات کوچک کشاورزی باید در ایران توسعه پیدا کند و برنامه دقیقی متناسب با سطح زیر کشت اراضی کشاورزی تنظیم و اجرایی شود.
برقعی ادامه داد: باید برای زمین‌های کوچک امکانات مناسب برای بهره وری وجود داشته باشد؛ به طوری که بتوان از این زمین‌ها نیز بهره وری لازم را داشت.
وی با بیان این‌که کوچک شدن زمین های کشاورزی تبعات اجتماعی متفاوتی را به همراه دارد، اظهار کرد: زمانی که اراضی کشاورزی قطعه قطعه می‌شوند میزان بهره وری کشاورز از زمین پایین می‌آید به همین دلیل تصمیم به مهاجرت می‌گیرند و به تبع آن مشکلات اجتماعی در شهر ایجاد می‌شود.
رییس بخش مکانیزاسیون فرهنگستان علوم راهکار خود را برای حل این مشکل عنوان و اظهار کرد: بهترین راه برای از بین بردن این مشکل حفظ زمین‌های کشاورزی در حالت فعلی است چرا که یکپارچه سازی زمین‌های کشاورزی نیز مشکلاتی را به همراه دارد و اجرای آن نیاز به برنامه‌های ویژه‌ای دارد.
برقعی ادامه داد: یکپارچه کردن زمین‌های کشاورزی در یک برنامه بلند مدت ایجاد می‌شود چرا که با توجه به ارزش متفاوت زمین‌های کشاورزی یکپارچه کردن آن‌ها مشکلات اجتماعی و سیاسی را به همراه خواهد داشت.
ی اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید تمرکز خود را روی سطوح کوچک قرار دهد چرا که اگر این سطوح ترویج پیدا کند و مکانیزاسیون دراین زمین‌ها رواج یابد از مهاجرت روستاییان جلوگیری می‌شود و همین امر نوعی اشتغالزایی را در روستا ایجاد می‌کند.
رییس بخش مکانیزاسیون فرهنگستان علوم با بیان اینکه کشور ایران تولیدکننده محصولات مرغوبی در قیاس با سایر کشورهاست، گفت: وزرات جهاد کشاورزی باید با ایجاد برنامه‌هایی موجب افزایش کیفیت محصولات ایران شود به طوری که این محصولات نه تنها تامین کننده نیاز داخلی کشور بلکه محصول صادراتی به کشورهای دیگر نیز باشد.

خبرگزاری ایسنا – 93/4/9