معدوم‌سازی 470 رأس دام در پی شیوع بیماری دامی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
معدوم‌سازی 470 رأس دام در پی شیوع بیماری دامی

تاکنون 470 رأس دام سنگین در استان‌های آلوده به این بیماری معدوم شدند و پرداخت خسارت بیش از دو میلیارد تومانی به دامداران از طریق ستاد مدیریت بحران در حال پیگیری است
معاون سازمان دامپزشکی از مدیریت کامل بیماری \" لمپی‌اسکین\" خبر داد و گفت: تاکنون 470 رأس دام سنگین در استان‌های آلوده به این بیماری معدوم شدند و پرداخت خسارت بیش از دو میلیارد تومانی به دامداران از طریق ستاد مدیریت بحران در حال پیگیری است.
محسن مشکات در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد:‌ طی سه هفته گذشته که نخستین گزارش شیوع بیماری لمپی‌اسکین در استان ایلام به سازمان دامپزشکی ارسال شد بلافاصله نمونه‌برداری‌های لازم به موسسه رازی ارسال و در تاریخ چهاردهم خرداد ماه بیماری تایید شد.
وی افزود:‌ در پی شیوع همزمان این بیماری در پنج استان ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی ستادهای ملی و استانی تشکیل و اقدامات لازم که برای بیماری‌های غیر بومی مورد نیاز بود انجام شد.
معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی ادامه داد: در ابتدا سیاست‌گذاری مبنی بر جلوگیری از شیوع بیماری و حذف آن بود و بر همین اساس شناسایی و حذف‌های دام‌های مبتلا در استان‌های درگیر این بیماری در دستور کار قرار گرفت و 470 رأس دام سنگین آلوده معدوم و دفن بهداشتی شد.
مشکات اظهار کرد: در ادامه کانون‌های آلوده تحت قرنطینه قرار گرفتند و از آنجا که انتقال بیمای از طریق حشرات خون‌خوار صورت می‌گرفت مناطق آلوده به صورت کامل سم پاشی شدند. همچنین واکسیناسیون مناطق حاشیه‌ای استان‌های‌ آلوده و دام‌های آلوده نشده استان‌های درگیر این بیماری انجام شد.
وی با بیان این‌که هشدارهای لازم به مناطق حاشیه‌ای استان‌های‌ آلوده تا شعاع 10 کیلومتر داده شد، گفت: با توجه به این‌که تب و ظهور نودهای پوستی از جمله علائم این بیماری بود به استان‌های همجوار استان‌های غربی کشور اعلام کردیم تا نوار مرزی غرب استان‌های خود را به صورت کامل واکسینه کنند که دراین راستا چند گزارش شیوع بیماری به صورت تک کانونی در استان‌های زنجان، قم، فارس و کرمان به سازمان ارسال شد که اقدامات پیشگیرانه و کنترلی در دستور کار قرار گرفت.
معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی با تاکید بر این‌که بیماری لمپی اسکین یا جلدی گاو به صورت کامل در کشور مدیریت شده است، افزود: در حال حاضر معدوم سازی دام‌های سنگین در استان‌های آلوده متوقف شده و اگر دام آلوده‌ای مشاهده شود اقدامات قرنطینه‌ای و درمانی روی آن‌ها انجام می‌شود.
مشکات با اظهار تاسف از بیمه نبودن دام‌های آلوده که اکثرا در مناطق روستایی معدوم شده است، اظهار کرد: قیمت هر رأس دام سنگین معدوم شده بین سه تا پنج میلیون تومان در نظر گرفته شده که با احتساب چهار میلیون تومان به عنوان قیمت میانگین برای پرداخت غرامت به دامداران خسارت دیده به بیش از دو میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که تامین اعتبار برای پرداخت آن از طریق ستاد مدیریت بحران کشور در حال پیگیری است.

خبرگزاری ایسنا – 93/4/1