اصلاح باغ‌های رها شده و افزایش عملکرد محصولات باغی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
اصلاح باغ‌های رها شده و افزایش عملکرد محصولات باغی

اصلاح باغ‌های رها شده، احیای طرح‌های توسعه باغ‌های جدید، برنامه ریزی برای افزایش تولید از طریق افزایش عملکرد، تقویت تشکل‌های باغداری و ... از اولویت‌های معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی است.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: اصلاح باغ‌های رها شده، احیای طرح‌های توسعه باغ‌های جدید، برنامه ریزی برای افزایش تولید از طریق افزایش عملکرد، تقویت تشکل‌های باغداری و ... از اولویت‌های معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی است.
جهانگیر عرب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از اولویت‌هایی که در شرایط کنونی در بخش باغبانی مدنظر قرار دارد به روز کردن مبانی اطلاعات و آمارهای موجود، ارتقای دانش فنی کارشناسان و کشاورزان و آشنایی آن‌ها با علوم روز فعالیت‌های باغبانی است.
وی افزود: تکمیل مطالعات دقیق و تفصیلی اجرایی طرح‌های نیمه کاره زیربنایی توسعه و اصلاح باغ‌های کشور که سال‌ها رها شده بود به همراه احیای طرح‌های توسعه باغ‌های جدید و اصلاح باغات قدیمی از جمله مهمترین برنامه‌های معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی است چرا که در شرایط کنونی دیگر فرصتی برای آزمون و خطا نداریم.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ضرورت افزایش تولید از طریق افزایش عملکرد محصولات باغی گفت: برنامه‌ریزی‌هایی بسیاری صورت گرفته تا بتوانیم تولید محصولات باغی را از طریق افزایش عملکرد در آن هکتار با استفاده از دانش و تجربه کشور و استفاده از دانش روز جهانی افزایش دهیم. البته افزایش استفاده از ماشین‌های کشاورزی در باغات در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت از جمله برنامه‌های معاونت باغبانی است.
عرب اظهار کرد: گسترش بیمه برای سرمایه باغداران از جمله بیمه درختان، تاسیسات و محصول و تلاش برای استفاده از دانش جدید در راستای کاهش خسارت‌های وارده به باغات در کنار برنامه‌ریزی برای استفاده از نهاده‌های قابل قبول و شناسنامه دار مانند نهال، کود، سم و ماشین‌های کشاورزی از برنامه‌های مهمی است که باید در سال‌های پیشرو مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: تشکل‌های باغی و تولیدکنندگان محصولات باغی باید تقویت شوند تا بتوانند از طریق حمایت‌های قانونی لازم فعالیت خود را در بخش خصوصی با هدف افزایش صادرات به بازارهای مطمئن و پایدار گسترش دهند.
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اقتصادی کردن فعالیت‌های باغداری را یکی از مهمترین اولویت‌های بخش باغبانی وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: تدوین الگوی کشت مبتنی بر وضعیت اقلیمی آب و خاک و تولید اقتصادی براساس نیاز داخلی و بازارهای بین المللی پایدار به همراه ترویج فعالیت‌های علمی و اقتصادی باغداری می‌تواند زمینه‌های جلب سرمایه‌گذاری در این بخش را فراهم کند و چنین برنامه‌ریزی‌هایی در جهت اقتصادی کردن فعالیت باغداری با تکیه بر علم، تحقیق و پژوهش‌های کاربردی زود بازده قابل تحقق است.

خبرگزاری ایسنا – 93/3/31