آزاد شدن واردات انبه، آناناس و نارگیل دست قاچاقچیان را کوتاه می‌کند؟


دسته بندی: اخبار کشاورزی
آزاد شدن واردات انبه، آناناس و نارگیل دست قاچاقچیان را کوتاه می‌کند؟

واردات میوه‌های گرمسیری چون انبه، آناناس و نارگیل چندی است که با ابلاغ وزارت جهادکشاورزی به‌صورت رسمی آزاد شده است
واردات میوه‌های گرمسیری چون انبه، آناناس و نارگیل چندی است که با ابلاغ وزارت جهادکشاورزی به‌صورت رسمی آزاد شده است، اما تعرفه بالا مشکلی را برای واردکنندگان به‌وجود آورده که امید می‌رود هرچه سریع‌تر برای آن چاره‌اندیشی شود.
به گزارش ایانا، چندی است که وزارت جهادکشاورزی با ابلاغ مصوبه‌ای، واردات میوه‌های گرمسیری از قبیل انبه، آناناس و نارگیل را با تعرفه مشخص آزاد اعلام کرده است که بدین‌ترتیب دیگر شاهد محموله‌های غیرمجاز از مراجع مرزی و توسط قاچاقچیان نباشیم، اما اینکه این مصوبه تا چه اندازه بتواند جلوی واردات غیرمجاز را بگیرد، جای پرسش دارد.
مدیرکل دفتر حمایت از سرمایه‌گذاری، کارآفرینی، توسعه تجارت وزارت جهادکشاورزی در این باره به خبرنگار ایانا گفت: تا پیش از این، میوه‌های گرمسیری همچون انبه، آناناس و نارگیل توسط مرزنشینان و تعاونی‌های مرزنشینی وارد بازار می‌شد و به تمامی استان‌های کشور حمل می‌شد، اما با ابلاغ این مصوبه، نگرانی‌ها نسبت به میزان سلامت این محصولات برطرف شده و علاوه بر آن به‌صورت قانونی و بهداشتی، امکان واردات خواهد داشت.
اسماعیل عباسپور افزود: تعرفه واردات انبه 75 درصد، نارگیل 25 درصد و آناناس 50 درصد مشخص شده است.
وی خاطرنشان کرد: تا پیش از این، هر محموله میوه‌های صادراتی به غیر از موز، غیرمجاز و از مراجع غیررسمی وارد کشور می‌شد؛ اما از این پس، این میوه‌ها به‌صورت رسمی وارد می‌شود.
واردات رسمی میوه‌های گرمسیری، دست قاچاقچیان را بازتر کرد
در بازار تهران و سایر استان‌های کشور، میوه‌های گرمسیری فوق به وفور یافت می‌شد. حال باید دید با این مصوبه جدید وزارت جهادکشاورزی، صادرکنندگان و واردکنندگان این محصول رضایت از روند فوق دارند یا خیر که در این راستا رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه و تره‌بار به خبرنگار ایانا گفت: مشکلات قرنطینه‌ای، آفات و بیماری‌ها، بسته‌بندی‌های غیرمجاز و آلوده که ممکن بود با محموله‌های قاچاق وارد کشور شود، با ابلاغ این مصوبه به شرط آنکه تعرفه‌های مناسبی برای آن وضع شود، برطرف می‌شد.
رضا نورانی ادامه داد: از آنجا که تعرفه واردات محصولات فوق بالا است، قیمت تمام‌شده آن افزایش پیدا می‌کند و محصول قانونی تنها می‌تواند به مصرف مردم مرفه برسد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی یادآور شد: این اتحادیه پیشنهاد می‌کند که همچون موز که دارای تعرفه واردات چهار درصدی است، فکری برای پایین آوردن تعرفه محصولات فوق شود تا بدین‌ترتیب، علاوه بر کوتاه شدن دست واسطه‌ها، مصرف این میوه‌ها برای تمامی مردم امکان‌پذیر باشد.
نورانی تأکید کرد: امید می‌رود که تشکل‌ها از این پس بتوانند در تصمیمات وزارت جهادکشاورزی شرکت کنند تا به تولید محصولات داخلی در زمان واردات آسیبی وارد نشود.
وی اظهار داشت: در حال حاضر در حاشیه برخی میوه‌فروشی‌ها محصولاتی چون لیموترش برزیلی، گلابی آفریقایی و انگور شیلی مشاهده می‌شود که امید می‌رود وزارت جهادکشاورزی در این باره فکری اساسی داشته باشد و با واردکنندگان غیرمجاز برخورد قانونی شود.
نورانی در پایان گفت: میوه‌ها و ازجمله انبه، آناناس و نارگیل می‌تواند در کنار غذا مکمل مناسبی محسوب شود و تمامی اقشار جامعه حق دارند که از آن استفاده کنند، اما وضع تعرفه‌های بالا، به جای آنکه مصرف مردم را افزایش دهد، باعث می‌شود که از مبادی غیرمجاز محصولاتی وارد شود که حمله آفات قرنطینه و بیماری‌ها را به همراه داشته باشد، بنابراین هزینه‌ای که برای مبارزه با آنها باید صرف شود، بیش از تعرفه‌ای است که باید پرداخت شود.
وزارت جهادکشاورزی تعرفه‌گذاری و اعمال مدیریت برای محصولات گرمسیری را به دلیل آنکه در گذشته واردات غیرمجاز و غیررسمی بسیار زیاد بود و قاچاقچیان از این امر سود زیادی می‌بردند، وضع کرده است، اما باید دید با تعرفه‌ای که برای واردات این محصولات مقرر شده است، واردات رسمی مقرون به صرفه خواهد بود؟!

خبرگزاری ایانا – 93/3/21