تراز بازرگانی کشاورزی در سال گذشته منفی 8 میلیارد دلار بوده است
دسته بندی: اخبار کشاورزی

در سال گذشته تراز بازرگانی کشاورزی منفی هشت میلیارد دلار بوده است که در
این راستا پنج برنامه اساسی تدوین شده که بخش اعظم آن در این معاونت
سازماندهی میشود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال گذشته تراز بازرگانی کشاورزی منفی هشت میلیارد دلار بوده است که در این راستا پنج برنامه اساسی تدوین شده که بخش اعظم آن در این معاونت سازماندهی میشود.
به گزارش ایسنا، عباس کشاورز در نشست خبری به تشریح مهمترین اقدامات و اولویتهای خود در سال جاری پرداخت.
وی با اشاره به مهمترین برنامههای درنظر گرفته شده برای سال جاری گفت: از سه ماه پیش مشغول تهیه و تنظیم برنامههایی در جهت رسیدن به طرحهای اقتصاد مقاومتی بودهایم چراکه سیاست اقتصاد مقاومتی فرازهایی را برای دولت تضمین میکند.
کشاورز با اشاره به اهمیت توجه به اقتصاد مقاومت اظهار کرد: توجه به این موضوع میتواند موجب کاهش واردات از دیدگاه برونی اقتصادی شود به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد برای رسیدن به این امر اقداماتی را انجام دهد.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پنج برنامه کلان در جهت بهبود اوضاع تولیدات گیاهی کشور داریم، گفت: یکی از این برنامهها افزایش تولید در سالهای آینده است چرا که در سالهای اخیر رکورد بالایی در واردات داشتهایم به طوری که در سال گذشته 22.5 میلیون تن واردات محصول بوده است که از این تعداد 21 مورد آن کالای اساسی مانند برنج، گندم، کنجاله بوده است.
کشاورز افزود:در سال گذشته این حجم به 18.5 میلیون تن رسید که با توجه به تحریمها واردات در حد کافی انجام نشد.
وی با بیان اینکه چهار میلیون تن از وارداتی که در سال 92 باید انجام میشده به سال 93 تحمیل شده است گفت: ما شاهد این هستیم که انبوه واردات سال 91 و 92 موجب ایجاد شرایط خاصی شده است که در سال گذشته 14 میلیارد دلار حجم واردات و شش میلیارد دلار ارزش صادرات بوده است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تراز بازرگانی کشاورزی هشت میلیارد دلار منفی بوده است گفت: در این راستا پنج برنامه اساسی تدوین شده است که بخش اعظم آن در این معاونت سازماندهی می شود.
کشاورز مهمترین طرح را افزایش تولید هشت کالای اساسی عنوان واظهار کرد: این طرح متناسب با ظرفیت آبی کشور به منظور افزایش بهره وری بیشتر با استفاده از تکنولوژی انجام میشود.
وی تصریح کرد: تغییر سیاستهای حمایتی از تولید طی برنامه هفت تا هشت ساله برای کل سبزی و صیفی به غیر از سیب زمینی در محیطهای کنترل شده یکی از برنامه های دیگر میباشد تا بتوانیم محصولات را از کشت تابستانه به کشت زمستانه تغییر دهیم.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی یکی دیگر از برنامهها را حمایت از محصولات زودرس عنوان و اظهار کرد: پیام اصلی افزایش تولید بر این است که سود کل 21 درصد میزان انرژی غذایی مردم تا سال 97 افزایش یابد.
کشاورز با بیان اینکه خودکفایی در تامین انرژی به حدود 80 درصد خواهد رسید، گفت: این پیام اصلی در این زمینه است و این مساله به این معنا نیست که در همه محصولات به خودکفایی برسیم اما آنچه به طور اصل مورد حمایت قرار می گیرد افزایش تولید دانههای روغنی است.
وی با اشاره به یکی از برنامه ها مبنی بر افزایش درآمد صادراتی به منظور بهبود تراز تجاری گفت: قصد داریم واردات را کاهش و صادرات را افزایش دهیم و تکیهمان را به محصولات باغی مانند پسته، کشمش و همچنین سبزی و صیفی بوده است چرا که این محصولات از نظر ارزآوری و همچنین حجم آب مصرفی دارای مزیت هستند.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی یکی دیگر از برنامهها را افزایش تولید نهادهای مورد نیاز عنوان و اظهار کرد: قصد داریم نهادهایی مانند سم،کود، بذر، نهال و مکانیزاسیون که در قالب وظایف این معاونت جای می گیرد را سامان دهیم؛ به طوری که برای بذر و مکانیزایسون طرحهای جامعی را آماده کردهایم که در حال نهایی شدن است.
کشاورز با اشاره به طرحهای اجرایی در جهت اقتصاد مقاومتی گفت: هدف ما افزایش تولید جدی گندم، جو، دانههای روغنی و شکر از پاییز سال جاری است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موجبات ساختار عملیاتی این افزایش تولید انجام شده است و با صنفهای مختلف و همچنین وزارتخانه در حال بحث و گفتوگو هستیم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی حمایت خود را در این راستا اعلام کرده است.
وی افزود: علاوه بر این 4 طرح سه اقدام جدی دیگری از بهار سال جاری آغاز کردهایم که اولین اقدام ساماندهی به امر کود و تغذیه است که در این راستا شورایی متشکل از محققان، دانشگاهیان، تولیدکنندگان و تعداد اندکی از دولتیها به منظور رسیدگی به این امر ایجاد کردهایم تا بتوانیم یک کود باکیفیت را به دست کشاورزان برسانیم.
کشاورز یکی دیگر از این اقدامات را ارتقاء فرمول کودی عنوان و اظهار کرد: باید اقداماتی در راستای افزایش حفظ ارزش خاک انجام شود تا بتوانیم محصول باکیفیتتری را ارائه کنیم.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی افزود: کود باید مانع پایین آمدن ارزش غذایی، محصولات و محیط شود به همین دلیل یکی دیگر از اقدامات ما در همین راستا است.
وی با بیان اینکه این برنامهها در دفتر شورا عنوان و آییننامههای آن در حال بررسی است، گفت: امیدواریم این برنامه با حداقل دخالت دولت اجرایی شود.
کشاورز برنامه سوم ساماندهی بذر عنوان و اظهار کرد: در خصوص امر بذر تلاشهایی انجام شده است و تکیه ما بر سه موضوع است که یکی از آنها هدف ما تکیه به بخش خصوصی با کاهش دخالت دولت در این بخش است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی اصل دوم را محدود کردن حضور دولت نسبت به سیاستگذاریها عنوان و اظهار کرد: اصل بعدی دسترسی آسان، روان و همگانی به جرمپلاسمهای جدید و پیشرفته از دیگر اصول این طرح است.
وی یکیدیگر از برنامههای خود را توجه به بخش مکانیزاسیون و توسعه بهبود این بخش و همچنین رفع مشکلات آن عنوان و اظهار کرد: مکانیزم بر این مبنا است که وزارت جهاد کشاورزی خط اعتباری را برای تامین تراکتور متقاضیان تامین کند و بانک نیز اعتبار لازم را در این راستا تامین کند، چرا که این امر موجب رونق بخش صنعت میشود.
کشاورز با بیان اینکه در سال گذشته توانستهایم سازندگان ماشینآلات را تا حدودی حمایت کنیم، گفت: با این وجود ظرفیت سال گذشته محدود بوده است، اما امیدواریم در سال جاری این محدودیتها رفع شود و ماشینآلات مورد قبول متقاضیان باشد.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مکانیزاسیون موجب کاهش هزینهها و افزایش تولید میشود، گفت: مکانیزاسیون موجب تسهیل کار کشاورزان نیز میشود که باید به این امر توجه ویژهای شود.
وی برنامه بعدی را توجه به الگوی کشت عنوان و اظهار کرد: در نظر داریم با توجه به مطالعه ایران و جهان در چهار استان مهم کشاورزی مانند فارس، کرمان، اصفهان، خراسان فعالیتهای عملیاتی را متناسب با الگوی کشت اجرا کنیم و حمایت و پشتیبانی زیادی را در این امر داشته باشیم.
کشاورز افزود: ما باید بتوانیم در تولید به تنظیم معقولی برسیم بهطوری که تولید هم موجب منفعت تولیدکننده و هم مصرفکننده شود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اصل الگوی کشت عنوان کرد: بحث شاخص آب مهمترین اصل مورد بررسی در الگوی کشت است، چرا که آب تنها نهادی است که انسان نمیتواند برای افزایش حجمی آن اقدامی انجام دهد.
وی تصریح کرد: سیاستگذاری اقتصادی امری است که باید در حد نظام و حکومت تعیین شود به همین دلیل تمام سیاستگذاریهای انجام گرفته شده باید به تصویب مجلس برسد و مراحل قانونی و ارزیابی آن طی شود.
کشاورز با بیان اینکه در بخش قیمتها به دنبال یک تعادل هستیم، گفت: قصد داریم به یک تعادل قیمت که موجب رضایت مصرفکننده و تولیدکننده است برسیم به همین دلیل در بحث سیبزمینی میتوان گفت از اوایل اسفندماه بازار آن متعادلتر و تا حدودی موجبات صادرات را فراهم کرده است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: مکانیزم تعرفه و یا منع صادرات یکی از اقداماتی است که برای سیبزمینی نیز استفاده شده است.
وی با اشاره به دانش تراریخته اظهار کرد: این علم در عرض 25 سال اخیر پیشرفت خوبی داشته است، بهطوری که طرفداران بسیاری را در سراسر دنیا به جز اروپای غربی به خود جذب کرده است.
کشاورز با بیان اینکه دانش تراریخته موجب کاهش هزینهها میشود، گفت: امیدواریم بتوانیم با توجه به قانون زیستی در سراسر جهان به توافقاتی نسبت به این دانش برسیم.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت سم گفت: باید سم ایران از کشورهای اروپایی وارد شود و نظارت بیشتری نسبت به واردات سم صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه از نظر تکنولوژی سم کشور ایران دچار عقبماندگی است، گفت: ما در دولت اصلاحات از آزادسازی سم دفاع کردیم اما این امر موجب رهاسازی سم نیز شد به این معنا که هیچگونه نظارتی نسبت به واردات سم در کشور ما انجام نمیشود.
کشاورز با بیان اینکه در سه سال گذشته تحقیقات بسیاری برای ارزیابی سموم مصرفی بخش کشاورزی انجام شد، بهطور کل یک نابهسامانی در امر سم در کشور رخ داده است ولی نمیتوان این امر را به دلیل واردات سم از کشور چین دانست، چرا که بسیاری از سمهای اروپایی نیز از چین دریافت میشود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی علت پایین بودن کیفیت سم در ایران را نبود نهادهای نظارتی و کنترلی عنوان و اظهار کرد: باید نظارتهای داخلی بیشتری در این امر انجام شود، چرا که گره اصلی بر این است که واردکنندگان سم نظارتی بر کارشان ندارند.
وی با بیان اینکه در سال 97 کشور ایران میتواند نزدیک 40 درصد روغن کشور را در داخل تامین کند، گفت: براین اساس بخشی از کنجاله نیز در داخل کشور تامین میشود.
کشاورز با بیان اینکه در زمینهی جو کشور صددرصد نیاز داخل کشور را تامین میکند، گفت: در مورد ذرت نمیتوانیم به خودکفایی برسیم، به همین دلیل تلاش ما این است ارقام زودرس را جایگزین ارقام بلندمدت کنیم، بنابراین ما با افزایش تولید ذرت روبهرو خواهیم بود اما میزان آن در حد نیاز کشور نیست.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: سه میلیون تن کمبود واردات گندم از سال 92 به 93 تحمیل شده است و واردات به هر دلیلی انجام نشده است.
وی افزود: برآوردهای ما نشان میدهد مصرف گندم کشور 14 تن است که از این میزان مصرف 11 میلیون تن خوراکی مثل نان، ماکارونی، حلیم است که 1.2 میلیون تن بذر است.
کشاورز افزود: 700 هزار تن خوراک دام و همچنین 700 تن در چرخه ضایعات قرار میگیرد.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولیدکنندگان باید هر میزان از تولید اعلام شده گندم خود را با منهای 13.8باید وارد شود که اگر این اتفاق بیفتد بسته واردات صفر میشود.
وی افزود: پیشبینی ما این است که حدود 10 میلیون و 400 هزار تن گندم امسال تولید شود و الباقی باید وارد شود.
کشاورز گفت: بر مبنای تولید امسال باید 3.5 میلیون تن وارد شود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در زمینهی گندم تکیه ما عملکرد است، چرا که ما در زمینهی عملکرد دچار عقبماندگی هستیم و برای جبران آن باید اقداماتی را انجام دهیم که اگر برگردیم به عملکردهای میانه سال 80 بسیاری از مشکلات در این زمینه حل میشود.
وی با اشاره به بحث هدفمندی یارانهها گفت: حدود 15 تا 20 درصد مطابق آمار بانک مرکزی میزان مصرف نان بهینه شده است.
کشاورز با اشاره به کشت فراسرزمینی گفت: یکی از سیاستهای پنجگانه اقتصاد مقاومتی در وزارت جهاد کشاورزی رسیدگی به این امر است به همین دلیل تاکنون نیز پیگیریهایی در این زمینه انجام شده است که یکی از آنها وضع قرارداد با یکی از کشورهای غربی برای در اختیار گرفتن 100 هزار هکتار زمین برای کاشت محصولاتی که ظرفیت خودکفایی آن را نداریم مثل برنج، شکر و دانههای روغنی با مشارکت بخش خصوصی و پشتیبانی دولت است.
خبرگزاری ایسنا – 93/3/20
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال گذشته تراز بازرگانی کشاورزی منفی هشت میلیارد دلار بوده است که در این راستا پنج برنامه اساسی تدوین شده که بخش اعظم آن در این معاونت سازماندهی میشود.
به گزارش ایسنا، عباس کشاورز در نشست خبری به تشریح مهمترین اقدامات و اولویتهای خود در سال جاری پرداخت.
وی با اشاره به مهمترین برنامههای درنظر گرفته شده برای سال جاری گفت: از سه ماه پیش مشغول تهیه و تنظیم برنامههایی در جهت رسیدن به طرحهای اقتصاد مقاومتی بودهایم چراکه سیاست اقتصاد مقاومتی فرازهایی را برای دولت تضمین میکند.
کشاورز با اشاره به اهمیت توجه به اقتصاد مقاومت اظهار کرد: توجه به این موضوع میتواند موجب کاهش واردات از دیدگاه برونی اقتصادی شود به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد برای رسیدن به این امر اقداماتی را انجام دهد.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پنج برنامه کلان در جهت بهبود اوضاع تولیدات گیاهی کشور داریم، گفت: یکی از این برنامهها افزایش تولید در سالهای آینده است چرا که در سالهای اخیر رکورد بالایی در واردات داشتهایم به طوری که در سال گذشته 22.5 میلیون تن واردات محصول بوده است که از این تعداد 21 مورد آن کالای اساسی مانند برنج، گندم، کنجاله بوده است.
کشاورز افزود:در سال گذشته این حجم به 18.5 میلیون تن رسید که با توجه به تحریمها واردات در حد کافی انجام نشد.
وی با بیان اینکه چهار میلیون تن از وارداتی که در سال 92 باید انجام میشده به سال 93 تحمیل شده است گفت: ما شاهد این هستیم که انبوه واردات سال 91 و 92 موجب ایجاد شرایط خاصی شده است که در سال گذشته 14 میلیارد دلار حجم واردات و شش میلیارد دلار ارزش صادرات بوده است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تراز بازرگانی کشاورزی هشت میلیارد دلار منفی بوده است گفت: در این راستا پنج برنامه اساسی تدوین شده است که بخش اعظم آن در این معاونت سازماندهی می شود.
کشاورز مهمترین طرح را افزایش تولید هشت کالای اساسی عنوان واظهار کرد: این طرح متناسب با ظرفیت آبی کشور به منظور افزایش بهره وری بیشتر با استفاده از تکنولوژی انجام میشود.
وی تصریح کرد: تغییر سیاستهای حمایتی از تولید طی برنامه هفت تا هشت ساله برای کل سبزی و صیفی به غیر از سیب زمینی در محیطهای کنترل شده یکی از برنامه های دیگر میباشد تا بتوانیم محصولات را از کشت تابستانه به کشت زمستانه تغییر دهیم.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی یکی دیگر از برنامهها را حمایت از محصولات زودرس عنوان و اظهار کرد: پیام اصلی افزایش تولید بر این است که سود کل 21 درصد میزان انرژی غذایی مردم تا سال 97 افزایش یابد.
کشاورز با بیان اینکه خودکفایی در تامین انرژی به حدود 80 درصد خواهد رسید، گفت: این پیام اصلی در این زمینه است و این مساله به این معنا نیست که در همه محصولات به خودکفایی برسیم اما آنچه به طور اصل مورد حمایت قرار می گیرد افزایش تولید دانههای روغنی است.
وی با اشاره به یکی از برنامه ها مبنی بر افزایش درآمد صادراتی به منظور بهبود تراز تجاری گفت: قصد داریم واردات را کاهش و صادرات را افزایش دهیم و تکیهمان را به محصولات باغی مانند پسته، کشمش و همچنین سبزی و صیفی بوده است چرا که این محصولات از نظر ارزآوری و همچنین حجم آب مصرفی دارای مزیت هستند.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی یکی دیگر از برنامهها را افزایش تولید نهادهای مورد نیاز عنوان و اظهار کرد: قصد داریم نهادهایی مانند سم،کود، بذر، نهال و مکانیزاسیون که در قالب وظایف این معاونت جای می گیرد را سامان دهیم؛ به طوری که برای بذر و مکانیزایسون طرحهای جامعی را آماده کردهایم که در حال نهایی شدن است.
کشاورز با اشاره به طرحهای اجرایی در جهت اقتصاد مقاومتی گفت: هدف ما افزایش تولید جدی گندم، جو، دانههای روغنی و شکر از پاییز سال جاری است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موجبات ساختار عملیاتی این افزایش تولید انجام شده است و با صنفهای مختلف و همچنین وزارتخانه در حال بحث و گفتوگو هستیم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی حمایت خود را در این راستا اعلام کرده است.
وی افزود: علاوه بر این 4 طرح سه اقدام جدی دیگری از بهار سال جاری آغاز کردهایم که اولین اقدام ساماندهی به امر کود و تغذیه است که در این راستا شورایی متشکل از محققان، دانشگاهیان، تولیدکنندگان و تعداد اندکی از دولتیها به منظور رسیدگی به این امر ایجاد کردهایم تا بتوانیم یک کود باکیفیت را به دست کشاورزان برسانیم.
کشاورز یکی دیگر از این اقدامات را ارتقاء فرمول کودی عنوان و اظهار کرد: باید اقداماتی در راستای افزایش حفظ ارزش خاک انجام شود تا بتوانیم محصول باکیفیتتری را ارائه کنیم.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی افزود: کود باید مانع پایین آمدن ارزش غذایی، محصولات و محیط شود به همین دلیل یکی دیگر از اقدامات ما در همین راستا است.
وی با بیان اینکه این برنامهها در دفتر شورا عنوان و آییننامههای آن در حال بررسی است، گفت: امیدواریم این برنامه با حداقل دخالت دولت اجرایی شود.
کشاورز برنامه سوم ساماندهی بذر عنوان و اظهار کرد: در خصوص امر بذر تلاشهایی انجام شده است و تکیه ما بر سه موضوع است که یکی از آنها هدف ما تکیه به بخش خصوصی با کاهش دخالت دولت در این بخش است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی اصل دوم را محدود کردن حضور دولت نسبت به سیاستگذاریها عنوان و اظهار کرد: اصل بعدی دسترسی آسان، روان و همگانی به جرمپلاسمهای جدید و پیشرفته از دیگر اصول این طرح است.
وی یکیدیگر از برنامههای خود را توجه به بخش مکانیزاسیون و توسعه بهبود این بخش و همچنین رفع مشکلات آن عنوان و اظهار کرد: مکانیزم بر این مبنا است که وزارت جهاد کشاورزی خط اعتباری را برای تامین تراکتور متقاضیان تامین کند و بانک نیز اعتبار لازم را در این راستا تامین کند، چرا که این امر موجب رونق بخش صنعت میشود.
کشاورز با بیان اینکه در سال گذشته توانستهایم سازندگان ماشینآلات را تا حدودی حمایت کنیم، گفت: با این وجود ظرفیت سال گذشته محدود بوده است، اما امیدواریم در سال جاری این محدودیتها رفع شود و ماشینآلات مورد قبول متقاضیان باشد.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه مکانیزاسیون موجب کاهش هزینهها و افزایش تولید میشود، گفت: مکانیزاسیون موجب تسهیل کار کشاورزان نیز میشود که باید به این امر توجه ویژهای شود.
وی برنامه بعدی را توجه به الگوی کشت عنوان و اظهار کرد: در نظر داریم با توجه به مطالعه ایران و جهان در چهار استان مهم کشاورزی مانند فارس، کرمان، اصفهان، خراسان فعالیتهای عملیاتی را متناسب با الگوی کشت اجرا کنیم و حمایت و پشتیبانی زیادی را در این امر داشته باشیم.
کشاورز افزود: ما باید بتوانیم در تولید به تنظیم معقولی برسیم بهطوری که تولید هم موجب منفعت تولیدکننده و هم مصرفکننده شود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اصل الگوی کشت عنوان کرد: بحث شاخص آب مهمترین اصل مورد بررسی در الگوی کشت است، چرا که آب تنها نهادی است که انسان نمیتواند برای افزایش حجمی آن اقدامی انجام دهد.
وی تصریح کرد: سیاستگذاری اقتصادی امری است که باید در حد نظام و حکومت تعیین شود به همین دلیل تمام سیاستگذاریهای انجام گرفته شده باید به تصویب مجلس برسد و مراحل قانونی و ارزیابی آن طی شود.
کشاورز با بیان اینکه در بخش قیمتها به دنبال یک تعادل هستیم، گفت: قصد داریم به یک تعادل قیمت که موجب رضایت مصرفکننده و تولیدکننده است برسیم به همین دلیل در بحث سیبزمینی میتوان گفت از اوایل اسفندماه بازار آن متعادلتر و تا حدودی موجبات صادرات را فراهم کرده است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: مکانیزم تعرفه و یا منع صادرات یکی از اقداماتی است که برای سیبزمینی نیز استفاده شده است.
وی با اشاره به دانش تراریخته اظهار کرد: این علم در عرض 25 سال اخیر پیشرفت خوبی داشته است، بهطوری که طرفداران بسیاری را در سراسر دنیا به جز اروپای غربی به خود جذب کرده است.
کشاورز با بیان اینکه دانش تراریخته موجب کاهش هزینهها میشود، گفت: امیدواریم بتوانیم با توجه به قانون زیستی در سراسر جهان به توافقاتی نسبت به این دانش برسیم.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت سم گفت: باید سم ایران از کشورهای اروپایی وارد شود و نظارت بیشتری نسبت به واردات سم صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه از نظر تکنولوژی سم کشور ایران دچار عقبماندگی است، گفت: ما در دولت اصلاحات از آزادسازی سم دفاع کردیم اما این امر موجب رهاسازی سم نیز شد به این معنا که هیچگونه نظارتی نسبت به واردات سم در کشور ما انجام نمیشود.
کشاورز با بیان اینکه در سه سال گذشته تحقیقات بسیاری برای ارزیابی سموم مصرفی بخش کشاورزی انجام شد، بهطور کل یک نابهسامانی در امر سم در کشور رخ داده است ولی نمیتوان این امر را به دلیل واردات سم از کشور چین دانست، چرا که بسیاری از سمهای اروپایی نیز از چین دریافت میشود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی علت پایین بودن کیفیت سم در ایران را نبود نهادهای نظارتی و کنترلی عنوان و اظهار کرد: باید نظارتهای داخلی بیشتری در این امر انجام شود، چرا که گره اصلی بر این است که واردکنندگان سم نظارتی بر کارشان ندارند.
وی با بیان اینکه در سال 97 کشور ایران میتواند نزدیک 40 درصد روغن کشور را در داخل تامین کند، گفت: براین اساس بخشی از کنجاله نیز در داخل کشور تامین میشود.
کشاورز با بیان اینکه در زمینهی جو کشور صددرصد نیاز داخل کشور را تامین میکند، گفت: در مورد ذرت نمیتوانیم به خودکفایی برسیم، به همین دلیل تلاش ما این است ارقام زودرس را جایگزین ارقام بلندمدت کنیم، بنابراین ما با افزایش تولید ذرت روبهرو خواهیم بود اما میزان آن در حد نیاز کشور نیست.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: سه میلیون تن کمبود واردات گندم از سال 92 به 93 تحمیل شده است و واردات به هر دلیلی انجام نشده است.
وی افزود: برآوردهای ما نشان میدهد مصرف گندم کشور 14 تن است که از این میزان مصرف 11 میلیون تن خوراکی مثل نان، ماکارونی، حلیم است که 1.2 میلیون تن بذر است.
کشاورز افزود: 700 هزار تن خوراک دام و همچنین 700 تن در چرخه ضایعات قرار میگیرد.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی افزود: تولیدکنندگان باید هر میزان از تولید اعلام شده گندم خود را با منهای 13.8باید وارد شود که اگر این اتفاق بیفتد بسته واردات صفر میشود.
وی افزود: پیشبینی ما این است که حدود 10 میلیون و 400 هزار تن گندم امسال تولید شود و الباقی باید وارد شود.
کشاورز گفت: بر مبنای تولید امسال باید 3.5 میلیون تن وارد شود.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در زمینهی گندم تکیه ما عملکرد است، چرا که ما در زمینهی عملکرد دچار عقبماندگی هستیم و برای جبران آن باید اقداماتی را انجام دهیم که اگر برگردیم به عملکردهای میانه سال 80 بسیاری از مشکلات در این زمینه حل میشود.
وی با اشاره به بحث هدفمندی یارانهها گفت: حدود 15 تا 20 درصد مطابق آمار بانک مرکزی میزان مصرف نان بهینه شده است.
کشاورز با اشاره به کشت فراسرزمینی گفت: یکی از سیاستهای پنجگانه اقتصاد مقاومتی در وزارت جهاد کشاورزی رسیدگی به این امر است به همین دلیل تاکنون نیز پیگیریهایی در این زمینه انجام شده است که یکی از آنها وضع قرارداد با یکی از کشورهای غربی برای در اختیار گرفتن 100 هزار هکتار زمین برای کاشت محصولاتی که ظرفیت خودکفایی آن را نداریم مثل برنج، شکر و دانههای روغنی با مشارکت بخش خصوصی و پشتیبانی دولت است.
خبرگزاری ایسنا – 93/3/20
محصولات مرتبط
جدیدترین نوشته ها