دستورالعمل توزیع شیر فله‌ای سرانجام ملغی شد


دسته بندی: اخبار کشاورزی
دستورالعمل توزیع شیر فله‌ای سرانجام ملغی شد

به‌دلیل آن که شرایط کشور اجازه عرضه شیر بسته‌بندی فله‌ای را نمی‌داد،سرانجام این دستورالعمل ملغی شد.
به‌دلیل آن که شرایط کشور اجازه عرضه شیر بسته‌بندی فله‌ای را نمی‌داد،سرانجام این دستورالعمل ملغی شد.
به گزارش ایانا، رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست مطبوعاتی خود به امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور نقش بی‌بدیلی در رعایت امنیت غذایی بر عهده دارد.
مهدی خلج به اجلاس جهانی دام اشاره کرد و افزود: موضوع سلامت و تأکید بر پیشگیری، از مهم‌ترین مضامین این اجلاس بود و همچنین مشخص شد که یک میلیارد فقیر که با کمتر از دو دلار در روز زندگی می‌کنند، دامدار هستند.
وی خاطرنشان کرد: کشورها تلاش می‌کنند تا با تأمین بهداشت دام، به سمت مقابله با بیماری‌ها و مبارزه با فقر قدم بردارند.
خلج وجود سازمانی علمی و فنی را مهم‌ترین شاخصه برنامه این سازمان عنوان کرد و ادامه داد: مقابله با بیماری‌ها به روشی فنی و علمی در دستور کار است، به‌گونه‌ای که در گاوداری‌های متراکم و صنعتی در حال حاضر هیچ مشکل جدی در زمینه تب برفکی وجود ندارد.
وی تصریح کرد: واکنش سریع در برنامه‌های دامپزشکی از دیگر برنامه‌های مهم این سازمان محسوب می‌شود؛ به‌گونه‌ای که ظرف 72 ساعت موفق شدیم بیماری پوستی حادث‌شده در برخی از مناطق مرزی کشور را کنترل کنیم.
طرح مشترک دامپزشکی و شیلات برای ریشه‌کنی بیماری خونریزی‌دهنده قزل‌آلا
رئیس سازمان دامپزشکی کشور به بیماری ماهیان قزل‌آلا اشاره کرد و یادآور شد: ایران بیستمین کشور تولیدکننده آبزیان است که با تولید 141 هزار تن ماهی قزل‌آلا، نخستین کشور تولیدکننده این نوع ماهی در آب‌های شیرین جهان محسوب می‌شود، اما بیماری خونریزی‌دهنده قزل‌آلا (VHS) از مشکلات موجود است که با همکاری سازمان شیلات، طرح مشترکی را در حال نهایی کردن هستیم که در ابتدا حدود 30 میلیارد تومان برای غرامت پیش‌بینی شد، اما پس از ارزیابی و شروع کار مشخص شد که بیش از 70 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
خلج با بیان این که بیماری طاعون گاوی در جهان ریشه‌کن شده و در ایران نیز نمونه‌ای وجود ندارد،افزود: بیماری شاربن در برخی از مناطق از سال 1388 خورشیدی بدون واکسن کنترل شده و با نگاه مراقبتی در حال ریشه‌کنی هستیم.
خلج درباره سل گاوی و بروسلوز گفت: در این زمینه نیز تلاش برای ریشه‌کنی ادامه دارد.
بودجه سلامت در بخش دامپزشکی هزینه شود
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره اعتبارات بخش سلامت افزود: از آنجا که بخشی از بیماری‌ها به اثرات نامطلوب فرآورده‌های پروتئینی برمی‌گردد، در این راستا در بخش سلامت تقاضا شده که اعتباری برای این منظور در نظر بگیرند که امسال 70 میلیارد تومان از این اعتبار برای مقابله با سل گاوی و بروسلوز دامی اختصاص یافته است.
وی درباره بودجه سلامت خاطرنشان کرد: تمامی ارگان‌های مرتبط قول همکاری داده‌اند که در این زمینه کمک کنند تا محصول تولیدشده‌ای که به دست مصرف‌کننده می‌رسد کاملاً پاک باشد و در این راستا وزیر جهادکشاورزی نامه‌ای به رئیس جمهوری نوشته و تقاضای طرح دائمی بودجه سلامت کرده است که با نظر مثبت رئیس جمهوری روبه‌رو بوده و در حال حاضر نامه در معاونت برنامه‌ریزی و راهبردی ریاست جمهوری در حال ارزیابی است.
خلج ادامه داد: برای اختصاص بودجه سلامت به بخش دامپزشکی، پیگیری‌ها در حال انجام است، اما در حال حاضر هیچ مبلغی اختصاص پیدا نکرده است.
وی تصریح کرد: در بخش بروسلوز انسانی، هزینه شده است و آمارها نشان می‌دهد که 31.5 درصد مبارزه بر علیه بروسلوز نسبت به سال گذشته افزایش داشته، اما هنوز بودجه‌ای بابت این مسئله به سازمان دامپزشکی نرسیده است.
ورود دام زنده از سیستان به هر طریقی ممنوع
رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره جلوگیری از ورود دام‌های غیرمجاز نیز یادآور شد: اجازه هیچ نوع دام زنده از سیستان و بلوچستان را نخواهیم داد و تنها باید دام‌های کشتارشده به‌صورت لاشه و بسته‌بندی شده به مراکز مجاز عرضه شود.
خلج تأکید کرد: در بخش طیور نیز هرساله رقم بالایی برای مقابله با بیماری‌ها مصرف می‌شود، در حالی که از نظر تولید گوشت طیور، در رتبه ششم جهان و در تولید تخم‌مرغ در رتبه سیزدهم جهان هستیم؛ بنابراین باید بهره‌وری و سلامت را ارتقاء دهیم و باید فعالیت‌ها به‌صورت زنجیره‌ای ادامه یابد.
وی به نامطلوب بودن کاروان حمل جوجه یک‌روزه اشاره کرد و اظهار داشت: به‌دلیل برودت هوا و کمبود اکسیژن شاهد هستیم که در روزهای اولیه تعداد زیادی از جوجه‌های یکروزه به‌دلیل استرس تلف می‌شوند که در این راستا در برنامه داریم که اقدامات مناسبی انجام دهیم.
وزن مناسب کشتار مرغ 1.4 کیلوگرم منطقی است
رئیس سازمان دامپزشکی کشور به مناسب بودن سن کشتار اشاره کرد و گفت: از نظر مردم، وجود مرغی درشت منطقی است؛ در حالی که باید لاشه 1.4 تا 1.7 کیلوگرم وزن داشته باشد و به‌گونه‌ای فرهنگ‌سازی کنیم که مردم از مصرف مرغ‌های چاق بپرهیزند؛ زیرا اثری جز مواد زائد و چربی و همچنین مصرف زیادی نهاده‌ها دربر ندارد.
خلج همچنین افزود: در حال حاضر 168 کارخانه تولید دارو، مواد بیولوژیک، واکسن و سموم در بخش دامپزشکی، 350 قلم دارو را تولید می‌کند که بدین ترتیب 95 درصد نیاز کشورمان به دارو، در داخل کشور تولید می‌شود و حدود 35 تا 40 درصد نیاز دارو در بخش طیور و بیش از 70 درصد واکسن‌های دامی نیز در داخل کشور تولید می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: گردش مالی مربوط به این بخش 450 تا 500 میلیارد تومان برآورد شده است که در این راستا باید به سمت تولید داروها و واکسن‌های کیفی حرکت کنیم.
خلج ادامه داد: سازمان دامپزشکی به‌دنبال ایجاد مرکز مطالعات دارویی است تا لحظه به لحظه در جریان تولید و مصرف و نقطه‌اثر آنها قرار گیرد.
وی تصریح کرد: سازمان دامپزشکی همچنین در برنامه دارد که برای افزایش سلامت مردمدر مراکز جمع‌آوری شیر، بازرسان ویژه‌ای را مستقر کند تا در این باره اطمینان حاصل شود.
خلج درباره عرضه شیر فله‌ای یادآور شد: دستورالعمل شیر فله‌ای در حال حاضر ملغی شده است، زیرا مسئله‌ای که ممکن است به سلامت جامعه آسیب وارد کند، نباید اجرایی شود.
وی تأکید کرد: به‌دلیل شرایط کشور تصمیم گرفتیم که این دستورالعمل را لغو کنیم.
خلج درباره واردات دام از برزیل اظهار داشت: هیچ کشوری 100 درصد نمی‌تواند درباره جنون گاوی اظهار پاکی کند. برزیل نیز که بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشت گاوی بوده با این مسئله روبه‌رو است و حتی در یک ایالت گاوی آلوده دیده شد و با تمام تمهیدات بهداشتی و مراقبتی، در صدد معدوم‌سازی اقدام شد. بنابراین اطمینان داریم که تمامی محصولاتی که از برزیل و سایر کشورها وارد می‌شود، پاک است و هیچ مشکلی ندارد.
خارج کردن مرغ از پوشش بسته‌بندی به قصد قطعه‌بندی، مساوی است با وجود آلودگی‌های ثانویه
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به پرسش ایانا درباره تخلفات مرغ بسته‌بندی گفت: تهران آخرین استانی است که عرضه مرغ بسته‌بندی در آن اجرایی شد و ممکن است در اجرا با تخلفاتی همراه باشد که سازمان دامپزشکی با آن برخورد خواهد کرد.
محسن مشکات افزود: در حال حاضر متأسفانه شاهد وجود دکه‌هایی هستیم که مشتریان پس از خریداری مرغ بسته‌بندی به آنجا مراجعه کرده و مرغ از پوشش خارج شده و قطعه‌بندی می‌شود که این عمل از نظر دامپزشکی نادرست است و باعث آلودگی ثانویه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: مردم تصور می‌کنند محصول سالم تمیزشده خریداری کرده و به منزل می‌برند، در حالی که با این اقدام آلودگی‌های ثانویه ممکن است منتقل شود و بحث باقیمانده‌های مرغ نیز به‌وجود خواهد آمد؛ بنابراین لازم است که هشدارهای لازم در خصوص این اقدام اطلاع‌رسانی شود.

خبرگزاری ایانا – 93/3/19