بخش خصوصی به حوزه کشاورزی نوین و صنایع تبدیلی ورود کند


دسته بندی: اخبار کشاورزی
بخش خصوصی به حوزه کشاورزی نوین و صنایع تبدیلی ورود کند

زمینه سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی در حوزه کشاورزی نوین، آب و خاک و صنایع تبدیلی باید به‌گونه‌ای شفاف‌سازی شود که سرمایه‌گذاران رغبت به ورود داشته باشند.
زمینه سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی در حوزه کشاورزی نوین، آب و خاک و صنایع تبدیلی باید به‌گونه‌ای شفاف‌سازی شود که سرمایه‌گذاران رغبت به ورود داشته باشند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی امروز در گفتگو با ایانا با اعلام این خبر گفت: بهترین زمان برای ورود بخش خصوصی به حوزه کشاورزی به‌ویژه سرمایه‌گذاری در کشاورزی نوین، آب و خاک، تولید و صنایع تبدیلی موقعیت کنونی است که باید دولت شفاف‌سازی لازم را به‌عمل آورد تا سرمایه‌گذار رغبت پیدا کند.
عباس رجائی افزود: اصل 44 قانون اساسی، زمینه فعالیت زیادی برای اجرا در بخش کشاورزی دارد، اما مهم‌ترین زمینه‌های آن، کشاورزی نوین به‌ویژه بخش آب و خاک و صنایع تبدیلی است.
وی خاطرنشان کرد: توسعه آبیاری تحت فشار، عملیات‌های خاک‌ورزی و همچنین سرمایه‌گذاری برای تبدیل محصولات اولیه به محصولات فراوری‌شده در صنایع تبدیلی می‌تواند علاوه بر ارزش افزوده اقتصادی، زمینه برای توسعه صادرات را نیز فراهم کند.
رجائی ادامه داد: حجم قابل توجهی از محصولات کشاورزی در ایران فاقد صنایع تبدیلی لازم هستند و نیاز کشور برای بازمهندسی ارزش افزوده در حوزه کشاورزی و تحریک سرمایه‌گذاران، بخش صنایع غذایی و صنایع تبدیلی است که نباید از چشم دولت دور بماند.
افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی و سوخت از چشم مجلس دور نمی‌ماند
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر بسته‌های حمایتی ناشی از هدفمندسازی اعلام شود تا به‌صورت رسمی آثار آن در بخش مشاهده شود.
وی یادآور شد: هنوز هیچ بسته‌ای در اختیار کمیسیون کشاورزی قرار نگرفته، این در حالی است که علاوه بر افزایش قیمت سوخت، قیمت نهاده‌های کشاورزی نظیر کود نیز به شدت افزایش یافته است.
رجائی تأکید کرد: افزایش قیمت سوخت علاوه بر قیمت حمل و نقل، دستمزد کارگران را نیز افزایش می‌دهد و اثرات تورمی آن تصاعدی در حوزه باید مورد ارزیابی قرار گیرد.
وی اظهار داشت: تولید سبزی و صیفی به‌علت بالا رفتن هزینه‌های تمام‌شده، از صرفه اقتصادی خارج شده که نشان می‌دهد باید برای بخش کشاورزی سناریویی تعریف کرد که به‌صورت ترجیحی با این بخش برخورد کرده و تولید را برای کشاورزان مقرون به صرفه نگه دارد.

خبرگزاری ایانا – 93/2/25