انتقال روش جدید آبیاری زیرسطحی از چین به ایران


دسته بندی: اخبار کشاورزی
انتقال روش جدید آبیاری زیرسطحی از چین به ایران

ایران درخواست کرد تا از روش جدید تکنولوژی سیستم آبیاری با نام PQI (زیرسطحی در اراضی شیبدار) که در کشور چین مرسوم است، به‌عنوان نخستین کشور استفاده کند.
ایران درخواست کرد تا از روش جدید تکنولوژی سیستم آبیاری با نام PQI (زیرسطحی در اراضی شیبدار) که در کشور چین مرسوم است، به‌عنوان نخستین کشور استفاده کند.
به گزارش خبرنگار ایانا، معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی امروز در جلسه‌ای که با هدف بررسی زمینه‌های مشترک بین ایران و چین برگزار شد، گفت: بخش تولیدات گیاهی درخواست دارد که از ارقام گیاهان زراعی به‌ویژه کلزا، گندم، برنج، سویا و پنبه مقاوم به خشکی استفاده شود که در این راستا این ارقام در اختیار شرکت‌های خصوصی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.
عباس کشاورز افزود: انتقال تکنولوژی تولید بذر هیبرید برنج و پنبه به ایران از دیگر مواردی است که می‌تواند رزمینه همکاری مشترکی را به‌وجود آورد.
وی خاطرنشان کرد: تکنولوژی بذرهای هیبرید انواع سبزیجات به ویژه خیار، گوجه‌فرنگی و فلفل دلمه‌ای به ایران از دیگر درخواست‌های این بخش محسوب می‌شود و علاوه بر آن، انتقال تکنولوژی برای کاربرد ماشین‌های کشاورزی نیز مدنظر است.
کشاورز ادامه داد: درخواست داریم تا انتقال تکنولوژی کشت نشائی ذرت، پنبه و کلزا به‌عنوان یک اولویت لحاظ شده و علاوه بر آن، تکنولوژی مربوط به مکانیزاسیون برنج در مزرعه و پس از برداشت آن به ایران منتقل شود.
وی تصریح کرد: کشت نشاء و روش خشک کردن و تولید برنج، به‌ویژه برنج قهوه‌ای، از دیگر درخواست‌های این بخش محسوب می‌شود و همچنین پیشنهاد داریم که تکنولوژی‌های چین به کمک محیط‌های گلخانه‌ای ایران بیاید تا بتوانیم انرژی کمتری مصرف کنیم.
تسریع ساخت تراکتور نیمه‌سنگین بین دو شرکت ایرانی و چینی
معاون بهبود تولیدات گیاهی وزارت جهادکشاورزی یادآور شد: استفاده از تکنولوژی انرژی خورشیدی در ایران کاربرد دارد و درخواست داریم که از کشور چین برای استفاده بهینه‌تر کمک بگیریم.
کشاورز تأکید کرد: انتقال تکنولوژی سیستم آبیاری به روش PQI (زیرسطحی در اراضی شیبدار) باعث شده که در کشور چین مصرف آب به مقدار قابل ملاحظه‌ای کاهش یابد و علاوه بر آن، در اراضی سبک و نیمه‌سبک کاربرد دارد که ترویج این سیستم می‌تواند کمک مهمی در کشور باشد.
وی اظهار داشت: ایران به‌عنوان نخستین کشور استفاده‌کننده از این تکنولوژی، درخواست دارد تا ترویج این سیستم توسط کارشناسان چینی مورد توجه قرار گیرد.
کشاورز در پایان گفت: بر اساس توافق‌های اولیه، ساخت تراکتور نیمه‌سنگین بین دو شرکت ایرانی و چینی به امضاء رسیده و انتظار داریم که مورد حمایت جدی دولت چین قرار گیرد و امید می‌رود که این ماشین هرچه سریع‌تر ساخته و به‌کار گرفته شود.

خبرگزاری ایانا – 93/2/24