چالش‌های بخش کشاورزی با راهکارهای علمی مرتفع می‌شوند


دسته بندی: اخبار کشاورزی
چالش‌های بخش کشاورزی با راهکارهای علمی مرتفع می‌شوند

پژوهشگران برای حل مشکلات بخش کشاورزی باید راهکار علمی و منطقی ارائه کنند.
وزیر جهادکشاورزی گفت: پژوهشگران برای حل مشکلات بخش کشاورزی باید راهکار علمی و منطقی ارائه کنند.
به گزارش خبرنگار ایسنا نهمین کنفرانس دوسالانه انجمن اقتصادکشاورزی ایران به همت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، با همکاری انجمن علمی اقتصاد کشاورزی ایران و با حضور وزیر جهادکشاورزی، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، رییس انجمن اقتصاد کشاورزی ایران، رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و جمعی از مسئولین برگزار شد.
وزیر جهادکشاورزی در ابتدای این همایش با برشمردن مشکلات، چالش‌ها و ریسک‌های بخش کشاورزی سئوالاتی را از اقتصاددانان کشاورزی مطرح کرد و از آنها خواست تا راهکارهای علمی خود را به اطلاع مسئولین کشور در این حوزه برسانند.
محمود حجتی در ادامه به آسیب‌پذیری بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: کمتر فعالیتی را می‌توان یافت که ریسک آن به اندازه بخش کشاورزی باشد که البته گسترش تکنولوژی توانسته است بخشی از ریسک‌ها را کاهش دهد، ولی هم‌چنان تهدیدهایی مانند عوامل طبیعی و بیماری‌ها و آفات کشاورزی این بخش را با چالش‌هایی مواجه می‌سازد.
این مقام مسئول با بیان این که پژوهشگران، اساتید و دانشجویان باید راهکار علمی، منطقی و قابل اجرایی برای چالش‌های بخش کشاورزی بیندیشند، افزود: پرمخاطره بودن کسب و کار در بخش کشاورزی، جذب سرمایه در این بخش را با مشکل مواجه کرده است که انتظار می‌رود پاسخ آن را جمع فرهیختگان و اندیشمندان کشاورزی که فرصتی مغتنم برای دولت به شمار می‌روند به مسئولان دولت ارائه کنند.
وی با اشاره به این که در تدوین استراتژی و چشم انداز بخش کشاورزی مثبت شدن تراز تجاری محصولات کشاورزی مدنظر مسئولان قرار دارد، گفت: دستیابی به چشم انداز مطلوب باید با اتخاذ سیاست‌ها و راهکارهایی به دست آید تا با کمک پیشنهادات علم اقتصاد مشکلات اقتصادی در زمینه وجود فاصله زیاد بین تولید تا مصرف برطرف شده و جایگاه تولیدکنندگان در چرخه تولید و بازار محصولات کشاورزی ارتقا یابد.
در بخش دیگری از این مراسم معاون علمی و فناوری رییس جمهور نیز طی سخنانی بر لزوم تغییر رویه موسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌ها تاکید کرده و اهتمام آنها را برای تجاری سازی تحقیقات خواستار شد.
دکتر سورنا ستاری هم‌چنین از حصر موسسات و بلوکه کردن امکانات آن انتقاد کرده و گفت: بایستی امکانات کل کشور در اختیار استادان قرار گیرد.
لازم به ذکر است در پایان همایش بیانیه‌ای در 17 بند در خصوص رهیافت‌هایی برای چالش‌های عمده بخش کشاورزی در حوزه اقتصاد ارائه شد که بر لزوم حمایت از سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، بازنگری آمار و اطلاعات کشاورزی، اصلاح سیاست‌های قیمت گذاری محصولات بخش کشاورزی، اصلاح زنجیره عرضه محصولات، تجمیع واحدهای کوچک و یکپارچه‌سازی اراضی جهت کاهش هزینه تولید، مدیریت مخاطرات از طریق شیوه‌های نوین از جمله الگوهای بیمه‌ای تاکید داشت.

خبرگزاری ایسنا – 93/2/21