ضرورت افزایش ضریب مکانیزاسیون در کشاورزی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
ضرورت افزایش ضریب مکانیزاسیون در کشاورزی

دولت باید سرمایه‌گذاری ویژه‌ای را برای به حرکت درآوردن چرخه‌ تولید در بخش کشاورزی انجام دهد چراکه تقویت بخش کشاورزی رابطه مستقیمی با ارز‌آوری در کشور دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مهم‌ترین اولویت وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری را افزایش نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی و توجه ویژه به این بخش عنوان کرد.
محمدحسین‌ خانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد کشور گفت: دولت باید سرمایه‌گذاری ویژه‌ای را برای به حرکت درآوردن چرخه‌ تولید در بخش کشاورزی انجام دهد چراکه تقویت بخش کشاورزی رابطه مستقیمی با ارز‌آوری در کشور دارد.
وی با اشاره به اهمیت مکانیزاسیون در بخش کشاورزی اظهار کرد: دولت باید سرمایه‌گذاری ویژه‌ای را برای مکانیزه کردن تولید در نظر بگیرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی با بیان این‌که وزارت جهاد کشاورزی باید برنامه‌های آموزشی را در جهت فراگیری کشاورزان مبنی بر استفاده بهینه از ابزار‌آلات کشاورزی ایجاد کند، گفت: یکی دیگر از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی ارتقای سطح دانش کشاورزان برای استفاده بهینه از زمین و ابزار‌آلات است به همین دلیل انتظار می‌رود در سال جاری دولت تمهیداتی را در جهت افزایش آگاهی کشاورزی انجام دهد.
خانی با بیان این‌که هر کدام از ابزارآلات و ماشین‌آلات کشاورزی در شرایط اقلیمی و زمین خاص قابل بهره‌برداری است، اظهار کرد: کشاورز باید ضمن آگاهی از مراحل کاشت و داشت محصول خود، ابزار لازم را برای بهره‌برداری بیشتر از آن داشته باشد به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی باید سرمایه‌گذاری عظیمی را برای ارتقای مکانیزاسیون بخش کشاورزی در نظر بگیرند.
این کارشناس بخش کشاورزی با اشاره به اهمیت توجه وزارت جهاد کشاورزی به کشاورز گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید به وضعیت بیمه و رفاهی کشاورز توجه ویژه داشته باشد؛ به‌طوری که کشاورز به لحاظ مسائل جانبی مانند بیمه و تامین تسهیلات لازم برای تولید خود دغدغه‌ای نداشته باشد.
به گفته وی وزارت جهاد کشاورزی باید اقداماتی را در جهت افزایش نرخ تضمین تولید و افزایش بهره‌برداری تولید بکار گیرد؛ به‌طوری که برای تولید محصولات استراتژیک برنامه‌ریزی کارشناسی‌ شده‌ای را برای تنظیم و کنترل بازار داشته باشد.
خانی با اشاره به استفاده کشاورزان از ماشین‌آلات کشاورزی در سطوح مختلف تولید گفت: میزان این استفاده در میان کشاورزان بسته به نوع شرایط زمین و اقلیم زندگی‌شان متفاوت است اما این مساله به این معنا نیست که کشاورزان متقاضی این ابزار‌آلات نباشد به همین دلیل انتظار می‌رود وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزان را در جهت استفاده از این ابزار‌آلات تامین کنند.
این کارشناس کشاورزی با بیا اینکه وزرات جهاد کشاورزی باید در جهت افزایش حمایت از کشاورز و پیشرفت و ارتقای تولید تسهیلاتی را برای کشاورزان در نظر بگیرد گفت: این وزارت خانه می تواند با ارایه تسهیلات پولی موجب ارتقا استفاده کشاورز از ماشین آالات کشاورزی شود.
وی ادامه داد: تولید ماشین‌آلات کشاورزی در کشور ما از کیفیت کافی برخوردار نیست. به‌طوری که نمی‌تواند تمام نیاز‌های کشاورز را برآورده کند و به علت دوام کم و کیفیت ناکافی کشاورز با این ابزار‌آلات با مشکلات فراوانی روبه‌رو می‌شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی گفت: تولید‌کنندگان داخلی نقش بسزایی در افزایش تولید دارند اما اگر وزارت جهاد کشاورزی اقداماتی را در جهت کاهش دخالت دلالان و استفاده بیشتر کشاورزان از ابزار‌آلات کشاورزی انجام دهد قطعا تولید داخلی و صادرات افزایش می‌یابد.
خانی با اشاره به اهمیت استاندارد‌سازی در محصولات کشاورزی گفت: در حال حاضر تولید‌کنندگان تنها به دلیل وجود شرایط رقابتی به دنبال گرفتن استاندارد‌ هستند و تمایلی برای ارتقای کیفیت محصولات خود ندارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی راهکار خود را برای افزایش تولید و کیفیت محصولات کشاورزی، ارائه‌ تسهیلاتی از سوی دولت در قالب وام با بهره کم عنوان و اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با ارائه‌ تسهیلاتی به کشاورز موجب افزایش انگیزه و تولید و صادرات شود به همین دلیل انتظار می‌رود این وزارتخانه حمایت از کشاورز را جزو اولویت‌های خود در سال جاری بداند.

خبرگزاری ایسنا – 93/2/20