بخش کشاورزی قربانی یارانه‌های تحمیل شده به دولت


دسته بندی: اخبار کشاورزی
بخش کشاورزی قربانی یارانه‌های تحمیل شده به دولت

دولت از افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی نهایتا 20 هزار میلیارد تومان درآمد کسب می‌کند در حالی که امسال باید 60 هزار میلیارد تومان یارانه به مردم بدهد؛ بنابراین امسال هم سهم کشاورزی قربانی خواهد شد.
دبیر کل خانه کشاورز گفت:‌ دولت از افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی نهایتا 20 هزار میلیارد تومان درآمد کسب می‌کند در حالی که امسال باید 60 هزار میلیارد تومان یارانه به مردم بدهد؛ بنابراین امسال هم سهم کشاورزی قربانی خواهد شد.
عیسی کلانتری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: گرچه قیمت‌گذاری‌های دولت برای تعیین نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال گذشته نسبتا منصفانه بود به گونه‌ای که نه کشاورز متضرر می‌شود و نه سود چندانی از فروش محصولش به دولت می‌برد اما آثار افزایش قیمت ناشی از اجرای مرحله دوم هدفمندی‌ یارانه‌ها باعث ایجاد تورم و مشکل و برای دولت می‌شود در حالی که دولت هدفش کاهش نرخ تورم است که البته با این افزایش قیمت‌ها جور در نمی‌آید.
وی افزود: افزایش حدود 30 درصدی قیمت حامل‌های انرژی و افزایش قیمت دیگر کالاها در پی آن از سوی دولت باعث می‌شود قیمت دیگر محصولات و خدمات آن هم بیشتر از 30 درصد افزایش یابد و دولت از رسیدن به اهداف کاهش تورمی‌اش بازخواهد ماند.
اجرای هدفمندی‌ یارانه‌ها دولت را از کاهش تورم باز می‌دارد
دبیر کل خانه کشاورز ادامه داد: اجرای قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها و پرداختی به مردم دولت را در دور باطلی گیر انداخته است چرا که از سویی دولت را مجبور به پرداخت یارانه به مردم و افزایش نقدینگی جامعه در پی آن است و با این روند به نظر می رسد دولت نمی تواند در پایان امسال به اهدافش در کاهش تورم به 25 درصد برسد اما اگر میزان پرداخت درآمدهای حاصل از هدفمندی‌ یارانه‌ها به مردم تا این حد زیاد نبود و دست دولت را بسته نمی گذاشت مسوولان بهتر می‌توانستند نرخ تورم را کنترل کنند.
کلانتری تصریح کرد: گرچه قانون دولت را موظف به افزایش قیمت حامل‌های انرژی کرده است اما مسئولان می‌توانند برای سال آینده درباره تصمیم گیری و تغییر قیمت حامل های انرژی تجدیدنظر کرده و قیمت آن را افزایش ندهند.
دولت در سیاست‌های اقتصادی‌اش تجدیدنظر کند
وی افزود: کشاورز هم در این جامعه مانند همه افراد از سوی هزینه زندگی و از سوی دیگر هزینه تولید محصولش افزایش می یابد؛ بنابراین مجبور است قیمت محصول تولیدی خود را افزایش دهد اما دولت باید در سیاست های اقتصادی خود تجدیدنظر کند.
دبیر کل خانه کشاورز خاطرنشان کرد: از سویی اعلام می‌شود که قیمت محصولات اساسی مانند شیر، گوشت و ... تا خرداد ماه امسال افزایش نمی‌یابد در حالی که هزینه تولید این محصولات از کود شیمیایی، نهاده تا دستمزد کارگران برای کشاورزان افزایش یافته است. بنابراین دولت باید استراتژی کلانی برای اقتصاد داشته باشد چرا که تولید محصولات کشاورزی که با کمبود سرمایه و محدودیت منابع آبی مواجه است در این شرایط با مشکلات بیشتری مواجه می‌شود.
کلانتری تاکید کرد: دولت باید به دنبال اصلاح ساختارهای قانونی ناقص در زمینه چگونگی اجرای هدفمندی‌ یارانه‌ها و پرداخت به مردم باشد تا بتوان سهم واقعی تولید و بخش کشاورزی را در نظر گرفت اما در حال حاضر باید از درآمدهای حاصل از هدفمندی‌ یارانه‌ها ابتدا پرداخت به مردم را آغاز کرد و نهایتا اگر از این درآمدها چیزی باقی بماند ابتدا باید به بخش هایی مانند سلامت، حمل و نقل و ... می دهند سپس اگر چیزی از آن باقی بماند به بخش کشاورزی اختصاص می‌یابد که البته به نظر می رسد کشاورزی و تولید در سال جاری هم قربانی اجرای هدفمندی‌ یارانه‌هایی خواهد شد که به دولت تحمیل شده است چرا که پولی برای بخش کشاورزی باقی نمی‌ماند.
تقویت تامین اجتماعی جایگزین یارانه‌ها شود
وی گفت: دولت نهایتا از افزایش قیمت حامل‌های انرژی 20 هزار میلیارد تومان در سال درآمد کسب کند در حالی که باید حدود 60 هزار میلیارد تومان آن به عنوان یارانه به مردم پرداخت شود که این کمر دولت را می شکند.
دبیر کل خانه کشاورز پیشنهاد کرد: دولت به جای پرداخت یارانه باید تامین اجتماعی را گسترش دهد و نیازمندان را تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دهد اما دولت وارث قانونی است که در گذشته برای عوام فریبی تصویب شده است.

خبرگزاری ایسنا – 93/2/20