توزیع کودهای شیمیایی تقلبی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
توزیع کودهای شیمیایی تقلبی

در حال حاضر بهره وری کشاورزی با توجه به نبود نظارت بر روند توزیع کودهای شیمیایی در بین کشاورزان و همچنین گسترش کودهای شیمیایی تقلبی در بازار به شدت کاهش یافته و نتیجه آن سه برابر شدن واردات مواد غذایی به کشور بوده است.
یک فعال حوزه بازرگانی گفت: در حال حاضر بهره وری کشاورزی با توجه به نبود نظارت بر روند توزیع کودهای شیمیایی در بین کشاورزان و همچنین گسترش کودهای شیمیایی تقلبی در بازار به شدت کاهش یافته و نتیجه آن سه برابر شدن واردات مواد غذایی به کشور بوده است.
این فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اعلام این که در بین کشاورزان و باغداران کودهای شیمیایی تقلبی در حال توزیع است، اظهار کرد: متاسفانه بر روند توزیع این کودهای تقلبی نیز نظارتی نمی‌شود.
وی ادامه داد: فروشندگان کودهای تقلبی آن‌ها را با قیمت پایینی به کشاورزان فروخته و در نتیجه آن حدود 700 هکتار از باغ‌های استان گلستان از بین رفته است.
این فعال اقتصادی در حوزه بازرگانی با اشاره به این‌که در مشهد نیز وضعیت به همین منوال است و به هیچ عنوان کودهای استاندارد مصرف نمی شود گفت: معاونان وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشند که چه کسانی مسوول نظارت بر توزیع این کودها بوده و این که چرا بر این توزیع‌ها نظارت نمی‌شود.
به گفته وی، کشاورزان از این کودهای تقلبی آسیب‌های زیادی دیده‌اند و این درحالی است که باید میانگین فسفات موجود در کودهای شیمیایی بین 39 تا 46 درصد باشد ولی فسفات کودهای تقلبی در بازار بین 12 تا 15 درصد است.
او با بیان این‌که در برخی دیگر از کودهای شیمایی نیز اصلا فسفاتی مصرف نمی‌کنند و شن و ماسه را در آن جایگزین کرده‌اند، اظهار کرد: به طور مثال چندی پیش سم کاپیتان نیز در رسانه ملی به عنوان یک کود شیمیایی مطرح شد که در نتیجه توزیع این کود 700 هکتار از باغ‌ها از بین رفت.
وی ادامه داد: استاندارد نبودن وضعیت کشاورزی در کشور باعث شده است که میزان واردات مواد غذایی به کشور به نحو چشمگیری افزایش یابد.
این فعال اقتصادی در حوزه بازرگانی با بیان این‌که در حال حاضر 22 میلیون تن مواد غذایی به ارزش 13 میلیارد دلار به کشور وارد می‌شود، تصریح کرد: توزیع 4.5 میلیون تن کود شیمیایی در کشور به 1.5 میلیون تن کاهش یافته و همین موضوع باعث کاهش تولید مواد غذایی در کشور شده است.
وی در پایان با اشاره به این‌که قبلا فقط هفت تا هشت میلیون تن واردات مواد غذایی داشتیم گفت: در حال حاضر عمده نهاده‌های کشاورزی گندم و جو به کشور وارد می‌شود و همین مشکلات در نهایت منجر به کاهش شدید بهره وری در کشاورزی شده است.

خبرگزاری ایسنا – 93/2/16