راه‌های حمایت از کشاورزی پس از هدفمندی یارانه‌ها


دسته بندی: اخبار کشاورزی
راه‌های حمایت از کشاورزی پس از هدفمندی یارانه‌ها

وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با در نظر گرفتن بخشی از یارانه که در اختیار دولت است وام‌هایی را برای بهبود وضعیت کشاورزی برای کشاورزان در نظر بگیرد.
وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با در نظر گرفتن بخشی از یارانه که در اختیار دولت است وام‌هایی را برای بهبود وضعیت کشاورزی برای کشاورزان در نظر بگیرد.
بهمن محمدی - کارشناس کشاورزی - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این‌که برخی از محصولات مانند گندم و برنج که نیازهای اساسی جامعه را برطرف می‌کند جزو محصولات استراتژیک قلمداد می‌شوند، گفت: انتظار می‌رود دولت در سال جدید خودکفایی در این محصولات را جزو اولویت‌های خود قرار دهد.
وی با بیان این‌که باید در سال جدید اقدامات اصلی دولت به منظور خودکفایی محصولات استراتژیک صورت بگیرد، اظهار کرد: دولت می‌تواند با ارائه‌ برنامه‌هایی از سوی متخصصان و صاحب‌نظران و اجرایی کردن این برنامه‌ها منجر به افزایش تولید این دسته از محصولات و هم‌چنین افزایش صادرات آنها شود.
محمدی با اشاره به اهمیت محصولات استراتژیک گفت: وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با به‌کارگیری افراد متخصص و کارآزموده اقداماتی را در جهت افزایش تولید این محصولات انجام دهد.
این کارشناس ادامه داد: بخش ترویج کشاورزی باید فعالیت بیشتر و مفیدتری داشته باشد چرا که از طریق آموزش و ترویج بسیاری از اصول کشاورزی می‌توان در توسعه و ارتقای تولید و صادرات محصولات کشاورزی نقش داشت.
به گفته محمدی وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند با در نظر گرفتن بخشی از یارانه که در اختیار دولت است وام‌هایی را برای بهبود وضعیت کشاورزی برای کشاورزان در نظر بگیرد.
وی یکی‌دیگر از اولویت‌های دولت در سال جدید را فراهم کردن زمینه‌ صادرات برای محصولاتی مانند خشکبار، زعفران و گندم عنوان و اظهار کرد: کشور ما در تولید این محصولات می‌تواند در سطح جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد به همین دلیل انتظار می‌رود از این قابلیت استفاده شود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که نوسان در نرخ دلار می‌تواند در میزان صادرات تاثیر داشته باشد، اظهار کرد: زمانی که ارزش دلار افزایش پیدا می‌کند صادر‌کننده تولید را بیشتر و در نتیجه آن منجر به ارز‌آوری بیشتر می شود.
محمدی با اشاره به نام امسال که با نام « اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» گفت: انتظار می‌رود دولت حمایت خود را از بخش کشاورزی به صورت اصولی و کارشناسی افزایش دهد.
وی ادامه داد: دولت می‌تواند حمایت خود را در قالب مکانیزاسیون، آبیاری‌های مدرن انجام دهد چرا که با توجه به شرایط کم‌آبی موجود قطعا از این طریق می‌توان در افزایش تولید و کاهش نرخ کالای تولید شده نقش داشت.
محمدی با بیان این‌که توسعه آبیاری سطح فشار در زمین‌های کشاورزی می‌تواند موجب توسعه بخش کشاورزی شود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی می‌تواند بخشی از منابعی را که دولت در قالب یارانه به آن اختصاص می‌دهد را برای توسعه‌ی این امر هزینه کند.

خبرگزاری ایسنا – 93/2/10