تکلیف بخش کشاورزی با عدم انصراف از یارانه‌ها چه می‌شود؟


دسته بندی: اخبار کشاورزی
تکلیف بخش کشاورزی با عدم انصراف از یارانه‌ها چه می‌شود؟

در حالی که دولت انتظار داشت حداقل 30 تا 40 درصد مردم از دریافت یارانه انصراف دهند، آمارهای غیررسمی نشان می‌دهد که کمتر از 10 درصد و یا به عبارتی نزدیک به هفت درصد از دریافت یارانه نقدی انصراف دادند.
در حالی که مقرر بود بخشی از درآمد حاصله از انصراف یارانه‌ها وارد حوزه‌های تولید و غذا و دارو شود، با انصراف حداقلی مردم، تکلیف این حوزه‌ها هنوز مشخص نیست.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی امروز در گفتگو با ایانا با اعلام این خبر گفت: در حالی که دولت انتظار داشت حداقل 30 تا 40 درصد مردم از دریافت یارانه انصراف دهند، آمارهای غیررسمی نشان می‌دهد که کمتر از 10 درصد و یا به عبارتی نزدیک به هفت درصد از دریافت یارانه نقدی انصراف دادند.
محمدرضا امیری کهنوج افزود: این در حالی است که 60 درصد از شهروندانی نیز که تمایل خود را برای گرفتن یارانه اعلام کرده‌اند، درآمد خود را کمتر از 600 هزار تومان در ماه دانسته‌اند.
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که سناریوهای مختلف دولت برای حمایت از بخش تولید هنوز به اطلاع نمایندگان نرسیده و بر اساس قانون دولت مختار است تا با شیب مناسب، هدفمندی یارانه‌ها را در فاز دوم اجرایی کند، معلوم نیست با کسری درآمد پیش‌بینی شده، وضعیت تولید چگونه خواهد شد.
نماینده مردم کهنوج در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقرر بود بخشی از درآمدهای حاصله ناشی از انصراف از هدفمندی یارانه‌ها در حوزه تولید و مشخصاً غذا و دارو هزینه شود. با توجه به عدم تحقق پیش‌بینی‌های به‌عمل‌آمده، پرسش اساسی آنجاست که تکلیف حوزه تولید چه خواهد شد؟
امیری کهنوج تصریح کرد: بخش کشاورزی به شدت از کمبود نقدینگی در فاز نخست هدفمندی یارانه‌ها آسیب دید و اکنون نباید قیمت‌ها در این حوزه به‌گونه‌ای دنبال شود که بی‌ثباتی در بازار محصولات کشاورزی رایج شود.
وی یادآور شد: انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر دولت سناریوهای خود را برای چگونگی حمایت از تولید با توجه به کسری‌های احتمالی به اطلاع نمایندگان مجلس برساند.

خبرگزاری ایانا – 93/2/6