کمبود کود شیمیایی در فصل کشت، به کمین کشاورزان نشست


دسته بندی: اخبار کشاورزی
کمبود کود شیمیایی در فصل کشت، به کمین کشاورزان نشست

در حالی که سالانه دو میلیون تن کود شیمیایی در بخش کشاورزی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید 700 هزار تن آن توسط دولت توزیع شود، تاکنون فقط 50 هزار تن توزیع شده است.
در حالی که فصل کشت در سراسر کشور آغاز شده است، توزیع کود شیمیایی توسط شرکت خدمات حمایتی به کندی صورت می‌گیرد و کمبود این کود می‌تواند تولید در سال اقتصاد مقاومتی را با چالش روبه‌رو کند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی امروز در گفتگو با ایانا با اعلان این خبر گفت: در حالی که سالانه دو میلیون تن کود شیمیایی در بخش کشاورزی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید 700 هزار تن آن توسط دولت توزیع شود، تاکنون فقط 50 هزار تن توزیع شده است.
محمدمهدی برومندی افزود: 50 هزار تن از 700 هزار تن مذکور در اسفندماه توزیع شده و در فروردین و اردیبهشت‌ماه که در پیک آماده‌سازی مزارع قرار داریم، فقط 12 هزار تن در دستور کار قرار دارد که می‌تواند میزان تولید را کاهش دهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر به سرعت وزارت جهادکشاورزی، وزارت نفت و پتروشیمی‌ها برای تأمین کود شیمیایی مردم چاره‌اندیشی نکنند، به‌طور قطع تولید با چالش روبه‌رو شده و علاوه بر پیدایش بازارهای سیاه کود شیمیایی، افزایش قیمت محصولات و کاهش تولید قطعی خواهد بود.
برومندی ادامه داد: افزایش قیمت کود شیمیایی در سال‌های اخیر به‌علت عدم پرداخت یارانه و توزیع نامناسب و یا عدم توزیع بی‌موقع باعث بروز مشکلاتی در حوزه کشاورزی کشور شده که بارها منجر به تجمع کشاورزان روبه‌روی مجلس شورای اسلامی شده است.
وی تصریح کرد: یکی از انتظاراتی که از دولت تدبیر و امید در سال اقتصاد مقاومتی و مدیریت جهادی می‌رود، هماهنگی بین وزارتخانه‌ها برای حل مشکلات مردم است.
صادرات کود شیمیایی در دستور کار قرار گرفت
نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در کمال ناباوری با توجه به کمبود کود شیمیایی در کشور، صادرات این فرآورده می‌تواند علاوه بر تنش‌های روانی که افزایش قیمت‌ها را به‌دنبال خواهد داشت، کمبود واقعی در بازار را نیز به‌دنبال داشته باشد.
تحقیق و تفحص از میراث فرهنگی در دستور کار قرار گیرد
برومندی تأکید کرد: هفته گذشته معاون رئیس جمهوری از آثار باستانی پاسارگاد و تخت جمشید دیدن کردند.
این نماینده مردم در خانه ملت اظهار داشت: در میان آثار باستانی فراوانی که در ایران وجود دارد، تنها 16 اثر ثبت جهانی شده که سه اثر آن که شامل تخت جمشید، نقش رستم و پاسارگاد است، در حوزه انتخابیه اینجانب قرار دارد.
برومندی همچنین گفت: در حالی که سالانه 800 گردشگر خارجی و دو میلیون گردشگر داخلی از این آثار بازدید می‌کنند، امکانات رفاهی و راه‌های دسترسی مورد نیاز و در شأن توریست این مناطق وجود ندارد.
برومندی در ادامه افزود: اخبار بسیار بدی از سازمان میراث فرهنگی به گوش می‌رسد که نشان‌دهنده ریخت و پاش‌های اقتصادی و استفاده از امکانات و تعهدات دولتی است.
وی تحقیق و تفحص از سازمان میراث فرهنگی برای روشن شدن آنچه که در این سازمان طی سال‌های اخیر گذشته است را ضروری دانست و همکاران خود را دعوت به تحقیق و تفحص کرد.

خبرگزاری ایانا – 93/2/6