بخش کشاورزی فاقد بازارهای مالی کارآمد است


دسته بندی: اخبار کشاورزی
بخش کشاورزی فاقد بازارهای مالی کارآمد است

بخش کشاورزی به‌دلیل نبود بازارهای مالی کارآمد، با مشکل جدی منابع مالی روبه‌رو است و انتظار می‌رود با تحول نظام بانکی، رشد نقدینگی در بخش کشاورزی افزایش یابد.
بخش کشاورزی به‌دلیل نبود بازارهای مالی کارآمد، با مشکل جدی منابع مالی روبه‌رو است و انتظار می‌رود با تحول نظام بانکی، رشد نقدینگی در بخش کشاورزی افزایش یابد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی امروز در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایانا با اعلام این خبر گفت: بخش کشاورزی در کشور به‌دلیل فقدان بازارهای مالی کارآمد، با مشکل جدی منابع مالی روبه‌رو است.
ایرج ندیمی افزود: این بازارها قادر نیستند تا منابع مالی مورد نیاز را برای سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی فراهم کنند و در واقع باعث حضور کمرنگ واسطه‌گری‌های مالی رسمی و عملکرد ضعیف بانک‌ها در حوزه کشاورزی شده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: سیاست‌های کلان نامناسب، سیاست‌های بخشی دوگانه بین شهرها و روستاها، تصور فقدان سودآوری و ضعف ساختاری نهادها و بازار مالی کشاورزی و مداخلات ناکارآمد دولت در این بازارها باعث عدم توسعه‌یافتگی بخش کشاورزی شده است.
نماینده مردم سیاهکل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در زمان حاضر بخش وسیعی از بازار مالی کشاورزی - روستایی ایران تحت مراقبت و نظارت دولت قرار دارد، به‌طوری که می‌توان گفت 75.9 درصد از عرضه وجوه در این بازار از محل منابع رسمی نظیر بانک کشاورزی، تعاونی‌های روستایی و بانک‌های تجاری تأمین می‌شود.
ندیمی با اشاره به لزوم اصلاح نظام بانکی در بخش کشاورزی تصریح کرد: پایین بودن نرخ سود تسهیلات در بخش کشاورزی و افزایش تقاضا نسبت به عرضه تسهیلات باعث شده در بخش کشاورزی سرمایه‌گذاری از رشد پایینی برخوردار باشد.
وی یادآور شد: با اصلاح سیستم بانکی انتظار می‌رود 25 درصد از سرمایه‌گذاری‌های بانکی عملاً وارد حوزه تولید شود و قدرالسهم سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی افزایش پیدا کند.
ندیمی تأکید کرد: کارگروه تحول نظام بانکی که در مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است، در نظر دارد با نگاه ویژه و سیستماتیک به بخش تولید، ازجمله حوزه کشاورزی نظام بانکی کارآمدی را تعریف کند که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بازوان اقتصادی دولت بتواند به‌موقع ورود به حوزه‌های تولیدی کرده و نرخ رشد نقدینگی را افزایش دهد.

خبرگزاری ایانا – 93/1/30