تاثیر کود دامی در زراعت چغندرقند


دسته بندی: زراعت
تاثیر کود دامی در زراعت چغندرقند

بهسازی ساختمان خاک، حفظ خصوصیات فیزیکی آن، فعالسازی میکروارگانیسمها و افزایش عملکرد محصول از مهمترین اصول زراعی بشمار رفته و اصل انکارناپذیر است.
تاثیر کود دامی در زراعت چغندرقند
افزایش جمعیت، محدودیت زمینهای قابل کشت، استفاده بی رویه از خاک، عدم رعایت تناوب صحیح مصرف سموم و کود شیمیایی و عدم آگاهیهای علمی و تکنولوژی یکی از مهمترین عواملی است که سبب شده است هرگز از پتانسیلهای کشاورزی به نحو مطلوب استفاده نشود. بدین جهت بهسازی ساختمان خاک، حفظ خصوصیات فیزیکی آن، فعالسازی میکروارگانیسمها و افزایش عملکرد محصول از مهمترین اصول زراعی بشمار رفته و اصل انکارناپذیر است.
شرح یافته و توصیه های کاربردی : نتایج بدست آمده از آزمایشات بهزراعی نشان داد که مصرف 60-30 تن کود دامی به همراه 180-120 کیلوگرم ازت علاوه بر افزایش عملکرد محصول چغندرقند موجب بهبود ساختمان خاک و افزایش ماده آلی آن گردیده است .همچنین باقیمانده مواد غذایی آن موجب افزایش عملکرد بعدی یعنی گندم شد.
به همین جهت و با توجه به فقر ماده آلی خاکهای ایران مصرف حداقل 30 تن کود دامی موجب بهسازی ساختمان خاک و عملکرد محصول میگردد.
اهمیت اقتصادی : باتوجه به تأثیر کوددامی در افزایش عملکرد گیاه بخصوص گیاهان غده ای نظیر چغندرقند و بهسازی ساختمان خاک در دراز مدت استفاده از آن برای حفظ منابع تولید ضروری می باشد.