ادوات کشاورزی


دسته بندی: مکانیزاسیون
ادوات کشاورزی

ادوات و ابزارهای کشاورزی

محصولات کشاورزی گیاهانی هستند که توسط کشاورزان برای سود یا امرار معاش کشت و برداشت می‌شوند. محصولات کشاورزی برای بقای حیوانات و انسان‌ها ضروری هستند. کشاورزی شاخه‌ای از علم است که به مطالعه کشت محصولات کشاورزی و پرورش گاو می‌پردازد. محصولات کشاورزی برداشت می‌شوند و به عنوان غذا برای انسان یا علوفه برای دام استفاده می‌شوند. غلات، سبزیجات و میوه‌ها نمونه‌هایی از محصولات کشاورزی هستند. همچنین شامل قارچ‌های ماکروسکوپی مانند قارچ و جلبک می‌شود. محصولات کشاورزی در کشورهای در حال توسعه مانند هند نیز بر اساس فصل طبقه‌بندی می‌شوند. فصل‌های موسمی و زمستان دو فصل کاشت هستند.

ادوات کشاورزی در صنعت کشاورزی، ادوات، ابزارهایی هستند که برای ساده‌تر و آسان‌تر کردن یک کار استفاده می‌شوند. برای ایجاد یک محیط کارآمد و پربار، فعالیت‌های کشاورزی در دوران مدرن از ابزارهای متنوعی مانند مته، بیل، گاوآهن، داس و غیره استفاده می‌کنند. بدون استفاده از ابزارهایی که اساساً برای انجام این شیوه‌ها مورد نیاز هستند، به نظر می‌رسد که جهان امروز با سرعت لاک‌پشتی در حوزه کشاورزی حرکت می‌کند. استفاده از ابزارها در کشورها، به ویژه در کشورهایی که جمعیت آنها عمدتاً برای امرار معاش به کشاورزی وابسته است، بسیار مشهود است. همچنین باید توجه داشت که شیوه‌های کشاورزی ارگانیک و غیرارگانیک کشورهای مختلف همچنان به طیف وسیعی از تجهیزات متکی است. ابزارهای کشاورزی، ابزارها و فرآیندهای مورد نیاز برای انجام فرآیند پرکار کشاورزی هستند. کشاورزی نیاز به استفاده از ابزارهایی مانند داس، گاوآهن، بیل، مته و غیره دارد. شیوه‌های کشاورزی ارگانیک و غیرارگانیک با روش‌های مختلف کشاورزی امکان‌پذیر می‌شوند. کار فیزیکی کشاورزان از زمان اختراع ابزارهای کشاورزی به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

کشاورزان قبلاً برای به دست آوردن محصولات کشاورزی مجبور بودند به کار فیزیکی و ابزارهای دست‌ساز تکیه کنند، اما پس از صنعتی شدن، پیشرفت‌های تکنولوژیکی ابزارهای سنتی را با ماشین‌های پیشرفته جایگزین کرد که نه تنها تولید کلی محصول را افزایش داد، بلکه نحوه کار کشاورزان در مزرعه را نیز تغییر داد. روش‌های سنتی کشاورزی به کار و زمان زیادی نیاز دارند. این ابزارها تقاضای زیادی دارند و به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا شیوه‌های کشاورزی دشوار است و شامل کار سنگین و همچنین روش‌های متنوعی است که انجام و تکمیل آنها با دست تقریباً غیرممکن است. در نتیجه، ابزارها و ماشین‌آلات برای انجام به موقع وظایف ضروری شده‌اند. پس از انقلاب صنعتی، توسعه و استفاده بیش از حد از چنین ماشین‌ها یا ابزارهای کوچکی به اوج خود رسید. این دوره شاهد پیشرفت قابل توجهی در شیوه‌های کشاورزی بود، با ترکیبی از روش‌های ساده کشاورزی و ماشین‌های پیچیده، که هر کدام توسط دیگری تکمیل می‌شدند. ماشین‌ها در این زمان شروع به جایگزینی استفاده از دست برای برداشت غلات با تیغه‌های تیز کردند. اختراع تراکتور در پایان قرن نوزدهم، مفهوم استفاده از ابزارها را متحول کرد.

انواع مختلف ادوات کشاورزی در مراحل مختلف تولید و مدیریت محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. انسان‌ها برای هر کاری، از آماده‌سازی مزرعه گرفته تا برداشت و ذخیره‌سازی محصول، ماشین‌های تخصصی ایجاد کرده‌اند. از جمله این ابزارها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


  • ماشین‌آلات آبیاری - شامل پمپی برای استخراج آب از زمین است. سیستم آب‌پاش با لوله‌های عمودی و نازل چرخان و همچنین سیستم لوله‌کشی آبیاری قطره‌ای، نمونه‌هایی از ابزارهای آبیاری مدرن هستند. این دو سیستم مدرن در صرفه‌جویی در مصرف آب و در عین حال تأمین آب کافی برای گیاهان بسیار مهم هستند.
  • ابزارهای برداشت - از ماشین‌های برداشت برای برداشت محصولات بالغ که قبلاً با داس یا سایر ابزارهای کشاورزی بریده شده‌اند، استفاده می‌شود. پس از برداشت محصولات از مزرعه، از ماشین دیگری به نام کمباین برای خرمن‌کوبی استفاده می‌شود. تریلرها، ماشین‌های جمع‌آوری و بیل‌های مکانیکی از دیگر ماشین‌های مورد استفاده هستند.
  • ماشین‌های کاشت - پس از کشت خاک، از این ماشین‌ها برای کاشت بذر و نهال در یک منطقه وسیع استفاده می‌شود. این کار با استفاده از بذرکارهای پخشی، مته‌های دقیق، بذرکارهای بادی، مته‌های بذر، تجهیزات نشاء و سایر ابزارهای مشابه انجام می‌شود.
  • ابزارهای کشت خاک - این ابزارها یا ماشین‌ها وظیفه شخم زدن خاک و آماده‌سازی آن برای کشت را بر عهده دارند. برخی از نمونه‌های این نوع ابزار شامل هرس‌های کششی، سنبله‌ای و دیسکی است.
  • سایر ادوات کشاورزی - گذشته از ابزارها و ماشین‌های ذکر شده در بالا، چندین نوع تجهیزات دیگر نیز وجود دارد که در فرآیند برداشت مفید هستند، مانند خرد کردن، بارگیری و یونجه‌چینی و موارد دیگر.


ابزارهای کشاورزی گاوآهن: معمولاً از چوب ساخته شده و توسط دو گاو نر کشیده می‌شود. از زمان‌های قدیم، از آن برای کاشی‌کاری، هم زدن خاک و استفاده از کود استفاده می‌شده است. برای ساخت آن از یک شفت گاوآهن، که یک کنده چوبی بلند است، استفاده می‌شود. این شفت به یک خیش مجهز است که یک نوار آهنی مثلثی قدرتمند است. انتهای دیگر آن به یک تیر متصل است که سپس دور گردن گاو نر پیچیده می‌شود. با این حال، گاوآهن‌های آهنی جایگزین گاوآهن‌های چوبی شده‌اند و اکنون توسط تراکتورها کشیده می‌شوند.

بیل: بیل‌ها از زمان‌های بسیار قدیم برای کشت استفاده می‌شده‌اند. این وسیله از یک میله چوبی بلند ساخته شده است که توسط حیوانات کشیده می‌شود. توسط حیوانات کشیده می‌شود و برای شل کردن خاک و حذف علف‌های هرز استفاده می‌شود. علاوه بر این، دارای یک صفحه آهنی قوی، پهن و خمیده است که به عنوان تیغه عمل می‌کند.

ابزارهای سنتی: ابزار سنتی کاشت بذر به شکل قیف است. قیف پر از دانه است. دانه‌ها از طریق دو یا سه لوله نوک تیز تغذیه می‌شوند. این دو سر به داخل خاک وارد می‌شوند و در آنجا دانه‌ها کاشته می‌شوند. کشاورزان از ابزارهای کشاورزی سنتی مانند داس، بیل و تبر استفاده می‌کنند. این یک عمل کشاورزی زمان‌بر و پرزحمت است.

بذرپاش: این وسیله برای کاشت بذر استفاده می‌شود. تراکتورها به آن کمک می‌کنند و تضمین می‌کنند که دانه‌ها به طور یکنواخت کاشته شوند و به درستی با خاک پوشانده شوند. این وسیله با اطمینان از دریافت حداکثر نور خورشید، مواد مغذی و آب از خاک، رشد گیاه را تقویت می‌کند.

کولتیواتور: کولتیواتور یک گاوآهن متصل به تراکتور است. این کار باعث کاهش نیروی کار و صرفه‌جویی در زمان می‌شود. این وسیله خاک اطراف محصول در حال رشد را به هم می‌زند تا رشد را افزایش داده و علف‌های هرز را کنترل کند.

بازار ادوات کشاورزی هند: پیش‌بینی می‌شود بازار ابزارهای کشاورزی هند در سال 2020 نزدیک به 10.4 میلیارد دلار آمریکا ارزش داشته باشد. هند در چند دهه گذشته پیشرفت‌های چشمگیری در تجهیزات کشاورزی داشته است. در زمان استقلال، کشاورزان هندی از تجهیزاتی که توسط حیوانات کشیده می‌شدند (مانند گاوآهن‌های کشیده شده توسط گاو نر و تخته‌های چوبی) و ابزارهای دستی (مانند بیل، کلنگ، دیلم، داس و خردکن) برای پودر کردن، فشرده‌سازی و صاف کردن استفاده می‌کردند.

اهمیت ادوات کشاورزی جای کار دستی: یکی از مزایای اصلی تجهیزات کشاورزی، توانایی آن در جایگزینی نیروی کار فیزیکی است. با وجود داشتن یکی از بزرگترین جمعیت‌های جهان، کمبود نیروی کار بر همه بخش‌های اقتصاد تأثیر گذاشته است. پیشرفت‌های تکنیک کشاورزی - ابزارهای کشاورزی همچنین می‌توانند به آبیاری، احیای زمین و جلوگیری از فرسایش خاک کمک کنند. به عنوان مثال، شخم زدن با تراکتور، زمین بیشتری را احیا می‌کند و در نتیجه با صاف کردن تپه‌ها، پر کردن فرورفتگی‌ها و دره‌ها و ریشه کن کردن علف‌های هرز ریشه‌دار، سطح زیر کشت را افزایش می‌دهد. سطح بالای بهره‌وری و کارایی - تجهیزات کشاورزی، خروجی، کارایی و بهره‌وری به ازای هر نفر را افزایش می‌دهد. مکانیزاسیون، بازده زمین در واحد سطح را افزایش می‌دهد در حالی که هزینه‌های نیروی کار را کاهش می‌دهد و در نتیجه استفاده بهتر از زمین و در نتیجه درآمد کشاورزی بالاتر را به همراه دارد. صرفه‌جویی در هزینه‌ها در درازمدت - خرید ابزارهای کشاورزی مستلزم هزینه اولیه قابل توجهی است. در مقایسه با نیروی کار فیزیکی و حیوانات کاری، به نظر می‌رسد که در طول زمان مقرون به صرفه‌تر هستند. افزایش اجاره ابزارهای کشاورزی سفارشی - ابزارهای کشاورزی از نظر سرمایه گران هستند، که ممکن است بسیاری از کشاورزان خرده‌پا را از خرید آنها منصرف کند. علاوه بر این، کشاورزانی که زمین‌های کوچکی دارند، سرمایه‌گذاری در ابزارهای کشاورزی خود را از نظر مالی مقرون به صرفه نمی‌دانند. آنها به تولید کارآمدتر محصولات کشاورزی کمک می‌کنند. تجهیزات کشاورزی خریدی هستند که فقط یک بار باید خریداری شوند.


مزایا: نیروی انسانی به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. وقتی از ابزار استفاده می‌شود، به نیروی کار کمتری نیاز است. این ابزارها درآمد کلی را افزایش می‌دهند. رشد صنایع کشاورزی که این ماشین‌ها را تولید می‌کنند را افزایش می‌دهند. هزینه نیروی کار را کاهش می‌دهند و در عین حال در زمان و هزینه نیز صرفه‌جویی می‌کنند.