کود مایع مرغی
کود مایع مرغی به روش فرایند تخمیری از کود مرغ تولید میشود. این کود به سبب داشتن مواد مغذی ماکرو و میکرو چون نیتروژن، پتاسیم و فسفر بالا دارای بهترین تاثیر بر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک بوده و باعث افزایش کمی و کیفی محصولات میشود. بهطور کلی کود مرغی بهترین کود آلی کشاورزی شناخته میشود که استفاده از آن باعث کاهش مصرف کودهای شیمیایی شده و جلوگیری از فرسایش خاک کشاورزی میگردد. این محصول بنا بر آنالیز خاکهای ایران میتواند بر خواص شیمیایی و فیزیکی خاک تاثیر مثبت فراوانی داشته باشد و در تمامی محصولات کشاورزی از طریق انواع سیستم آبیاری و به صورت خاکی قابل استفاده است.
جهت خرید بهترین کود مایع مرغی با مناسبترین قیمت با تامین کنندگان بازار بزرگ کشاورزی در آدرس https://www.bbk-iran.com/section-1030.html در ارتباط باشید.
مایع مرغی
مایع مرغی، کودی کامل همراه با اسید هیومیک و اسیدهای آمینه است که کمبود عناصر و تنشهای فیزیولوژیکی و محیطی را برطرف کرده و باعث تنظیم pH خاک و pH ریشه میشود و در نتیجه حلالیت عناصر تثبیت شده مانند فسفر را در خاکهای آهکی افزایش میدهد. شما میتوانید از طریق ارتباط با تأمینکنندگان بازار بزرگ کشاورزی ایران، نسبت به خرید این محصول اقدام کنید.
کود مرغی مایع
کود مرغی مایع جزو کودهای کامل کشاورزی است که حاوی اسید آمینه، هیومیک اسید و ریزمغذیهای مورد نیاز گیاهان میباشد. این کود بر اساس روشهای پیشرفته تهیه شده و اثرات مثبت زیادی بر روی گیاه میگذارد. استفاده از کود مرغی مایع جذب عناصر پرمصرفی نظیر فسفر و پتاسیم را افزایش داده و گیاه را نسبت به تنشهای محیطی مقاوم میکند. اگر از کودهای شیمیایی همزمان با کود مایع استفاده کنید، جذب آن بیشتر و فعالیت هورمونها و آنزیمهای گیاهی بهبود مییابد.
انواع کود مایع مرغی
کود مرغی بر اساس نوع پرورش و تغذیه پرنده متفاوت بوده و انواع مختلفی از این کود بصورت خام و غنی شده در بازار عرضه میشود. کیفیت انواع این کود را مدیریت کود و همچنین مواد بکار رفته در بستر پرورش ماکیان مشخص میکند. هر نوع این کودها حاوی مقدار متفاوتی مواد مغذیی است که کشاورزان با توجه به خصوصیات آن و نیاز گیاه و درختشان بهترین نوع این کود را انتخاب مینمایند. برای مثال کود مایع مرغی که از بستر پرورش جوجههای گوشتی به دست میآید، حاوی مقدار زیادی پروتئین است و به همین خاطر انرژی بالایی دارد. همچنین اگر میخواهید برای رفع کمبود کلسیم از کود مایع مرغی استفاده کنید، کودهای حاصل از پرورش مرغ مادر تخمگذار بهترین انتخاب است.
روش تولید کود مایع مرغی
به صورت کلی کودهای مرغی از مرغهای پرورشیافتهی گوشتی و تخمگذار جمعآوری شده و روی هم انباشته میشوند. مرحلهی خشک کردن این کودها به دو صورت طبیعی یا با دستگاه انجام میشود. در ادامه کمپوستهای کاملا خشک شده و آماده شده را در مایعات مختلفی که حلالیت بالایی دارند، حل میکنند تا محلول کاملا غلیظی از آنها به دست آید. این محلول غلیظ همان کود مرغی مایع است. کود مرغی مایع حاوی اسید آمینه فراوانی بوده و باعث مقاوم شدن زمینهای کشاورزی در برابر مشکلات محیطی میشود. هنگام تولید این کود، برای این که کود مرغی آنالیز خوبی برای هر نوع کشت و کاری داشته باشد، به آن هیومیک اسید همراه با فولویک اسید و تمامی عناصر ریزمغذی اضافه میکنند. با این کار علاوه بر تأمین عناصر میکرو و ماکرو، ریزمغذیها نیز در اختیار گیاه قرار خواهند گرفت.
خواص کود مایع مرغی
از بین تمامی کودهای حیوانی، کود مرغی بالاترین مقدار نیتروژن و فسفر را داراست و برای خاکهایی که مقدار نیتروژن و مواد غذایی پایینی دارند بسیار مناسب است. استفاده از هر واحد کود مایع مرغی، برابر با مصرف ۱۰۰ واحد کود مرغی معمولی می باشد. پرندگان خصوصا مرغ از مواد غذایی مختلفی، خصوصا دانهها تغذیه میکنند و به همین دلیل درصد عناصر غذایی در کود آنها بالاست. کود مایع مرغی نسبت به بقیه کودهای حیوانی راحتتر جذب گیاه میشود و برای تمامی گیاهان اعم از باغات، صیفیجات، سبزیجات، گلهای زینتی و آپارتمانی، خصوصا در مراحل ابتدایی رشد که گیاه نیاز بالایی به نیتروژن دارد، مفید است. از دیگر خواص کود مایع مرغی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش جذب سایر کودها
- بالا رفتن ترشح آنزیم و هورمونهای گیاهی
- افزایش فعالیت میکروارگانیسمهای مفید خاک
- بالا رفتن توانایی مقاومت گیاه نسبت به تنشهای محیطی
- سازگاری بیشتر با طبیعت نسبت به کود مرغی معمولی و نمونههای سنتزی
- کمک به رشد و توسعهی شاخ، برگ و ریشهها
بهترین کود مایع
بهترین کود مایع برای گیاهان عبارت است از یک نوع ترکیب شیمیایی تشکیل شده از ضروریترین عناصر پرمصرف و کممصرف مورد استفادهی گیاه که به شکل مواد قابل جذب از راه ریشه گیاه و برگ ها میباشد و سبب تأمین مواد آلی و مغذی برای محصولات کشاورزی میگردد. این کودها که از طریق محلولپاشی مورد استفادهی گیاهان قرار میگیرند، باعث افزایش کیفی و کمی محصولات و حاصلخیزی خاک میشوند.
آنالیز کود مرغی
کودهای مایع مرغی حاوی عناصر مهم و ضروری برای گیاهان هستند. این کودها در مقایسه با کودهای حیوانی حاوی درصد بالاتری از عناصر غذایی میباشند. کود مرغی شامل عناصری مانند نیتروژن (ازت)، فسفر، پتاس، اسید هیومیک، فولویک اسید، مواد آلی و ریز مغذیها است که این عناصر در تمام طول دورهی رویشی و زایشی به رشد، توسعه و افزایش عملکرد گیاه کمک میکند. این کود به رنگ قهوهای مایل به مشکی است و در صورت نداشتن هیومیک اسید، رنگ آن قهوه ای است. غلظت کود مرغی به حدی است که در هر سطل با ظرفیت 20 لیتر، 25 کیلو کود قرار میگیرد. این وزن نشاندهندهی غلظت این کود است.
مقدار مصرف کود مایع مرغی
کودهای مرغی مایع با برندهای متنوعی در بازار موجود هستند و میزان مصرف هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت است. اما به طور کلی مقدار مصرف کود مایع مرغی بین 5 تا 50 لیتر در هر هکتار و در هر دورهی مصرف است. برای نتیجهگیری کامل، بهتر است در چند مرحله با توجه به نیاز غذایی گیاه و آزمایش خاک استفاده از کود مرغی تکرار شود.
مقدار مصرف کود مایع مرغی در هکتار
مقدار مصرفکود مایع مرغیدر هکتار برای محصولات زراعی یا محصولات باغی متفاوت است. در وهلهی اول شرایط آب و هوایی در تمامی محصولات تأثیر دارد. مورد بعد نوع محصول کاشته شده است که با توجه به نظر دکتر گیاهپزشک متغییر میباشد. زیرا کمبودهای غذایی در هر زراعتی به یک اندازه دیده میشود و باید به مقدار مورد نیاز کود تزریق گردد.
نحوه مصرف کود مرغی
در حقیقت نیاز گیاهان به انواع کود متفاوت است و بهتر است به مقدار مورد نیاز از آن استفاده کنید. چرا که اگر از کود به صورت اصولی استفاده نکنید، اثر مطلوب خود را بر جای نخواهد گذاشت. به صورت کلی کوددهی گیاهان به دو روش چالکود و پخش سطحی قابل انجام است. معمولا روش پخش سطحی سادهتر از روش چالکود است و هزینه کمتری نیز در بر دارد. با این حال ممکن است برخی از عناصر مانند فسفر، منگنز و روی در خاک تثبیت شود و گیاه نتواند به خوبی از آنها استفاده کند. در نتیجه ممکن است مشکلاتی برای گیاه به وجود بیاید. به همین خاطر بهتر است از روش چالکود بهره بگیرید.
در روش چالکود، کود میتواند به راحتی جذب ریشهی گیاه شود و مواد مغذی لازم را به گیاه برساند. نحوه مصرف کود مرغی به روش چالکود به این صورت است که ابتدا باید گودالی در پای درخت یا گیاه ایجاد کنید و مقداری از کود را در آن بریزید. سپس محل مورد نظرتان را آبیاری کنید تا کود بتواند جذب ریشه و دیگر قسمتهای گیاه شده و تأثیر خود را بهتر به جای بگذارد.
نحوه مصرف کود مرغی مایع
کود مرغی مایع به دو روش محلولپاشی و آبیاری قابل استفاده است. در روش محلولپاشی میتوان کود مرغی مایع را با غلظت ۲- ۵ لیتر در هزار لیتر آب برای تمام گیاهان زراعی و باغی مصرف کرد. اما در روش آبیاری این مقدار در سیستمهای آبیاری تحت فشار و یا آبیاری سنتی قابل استفاده است. بسته به نوع محصول، نیاز گیاه و مواد مغذی موجود در خاک، بین 40 تا 60 لیتر کود در هر هکتار، پاسخگوی کلیهی نیازها خواهد بود.
زمان مصرف کود مایع مرغی
بهترین زمان مصرف کود مایع مرغی اوایل فصل رشد گیاهان است. در این زمان گیاهان به مواد مغذی بیشتری نیاز دارند تا رشد بیشتر و سالمتری داشته باشند. از سوی دیگر بهتر است استفاده از کود مرغی بلافاصله بعد از آبیاری یا بارندگی باشد؛ چرا که خاک مرطوب بوده و قدرت جذب بالاتری دارد.
بهترین زمان مصرف کود مرغی
علیرغم اینکه کود مرغی در تمام فصول سال قابلیت استفاده دارد، اما بهترین زمان مصرف کود مرغی از اسفند ماه تا مهر ماه بوده و بهتر است در ابتدای فصل رشد همراه با آب استارت مصرف شود.
بهترین زمان مصرف کود مایع مرغی
کود مرغی در تمام مراحل رشدی گیاه و همچنین برای تمام گیاهان اعم از گیاهان موجود در فضای باز و گلخانه قابل استفاده است. استفاده از این کود در مراحل کشت گیاه باعث افزایش چشمگیر کیفیت محصول نهایی میگردد. بهترین زمان استفاده از کودهای مرغی مایع در محصولات مختلف به شرح زیر است:
- باغات: از اواخر اسفندماه تا زمان تشکیل میوهها، میران مصرف 20 الی 30 لیتر در هکتار
- مزارع صیفیجات: از زمان انتقال نشا به زمین تا زمان تشکیل میوههای کوچک، میزان مصرف 20 لیتر در هر هکتار
- مزارع سبزی: از زمان اولین آبیاری تا حداقل بیست روز قبل از برداشت، میزان مصرف 20 لیتر در هر هکتار
- گلخانهها: در تمام طول دوره رشد رویشی و ابتدای دوره باردهی گیاه و تکرار به فاصله 15 روز یکبار، میزان مصرف 20 الی 25 لیتر در هر هکتار
- مرکبات: پس از تشکیل میوه و تکرار بعد از یک ماه تا بر طرف شدن علائم کمبود، میزان مصرف 20 لیتر در هکتار به صورت آب آبیاری