بهترین نوع نوار تیپ


دسته بندی: مجله
بهترین نوع نوار تیپ

استفاده از نوارتیپ به منظور آبیاری قطره‌ای امروزه در صنعت کشاورزی رواج گسترده‌ای یافته است. آبیاری قطره‌ای یکی از بهترین‌ها روش‌های کشاورزی برای صرفه‌جویی در آب، جلوگیری از هدررفت آب، کاهش رشد علف‌های هرز و به طور کلی افزایش راندمان کشاورزی است. این نوارها در فشارهای آبی پایین نیز قابل استفاده هستند و بنابراین می‌توان از آن‌ها در هر مکان و برای کشت انواع محصولات زراعی استفاده کرد. اما  این نوارها چه هستند و بهترین نوع نوار تیپ چه ویژگی‌هایی دارد؟ پاسخ به این سوال موضوع این مقاله را به خود اختصاص داده است.

نوار تیپ کشاورزی

نوار تیپ کشاورزی در انواع سایزها و مدل‌ها عرضه می‌شوند که مرغوبیت و کیفیت آن بسته به برند تولیدکننده می‌تواند متفاوت باشد. قبل از انتخاب یک نوار تیپ مناسب بهتر است ابتدا با خصوصیت و کاربردهای آن‌ها آشنا شویم. نوار تیپ های کشاورزی لوله‌های پلاستیکی، انعطاف‌پذیر ساخته‌شده از مواد پلی اتیلنی هستند که در انواع مدل‌ها با ضخامت‌های مختلف برای کاربردهای متنوعی ساخته می‌شوند. این نوارها دارای دریپر یا قطره‌چکان‌هایی برای انتقال آب به ریشه گیاه هستند که در زمان آبیاری به شکل لوله درآمده و پس از پایان آبیاری و تخلیه آب به حالت مسطح باز می‌گردند.

 نوارهای تیپ آبیاری از نظر ضخامت به دو دسته نوار نازک و نوار ضخیم دسته‌بندی می‌شوند. ضخامت  این نوارها از 150 میکرون تا 200 میکرون متغیر است. میزان ضخامت ارتباط مستقیمی با وزن و مقاومت نوار تیپ دارد. به همین سبب از نوع نازک آن برای نصب روی سطح و از نوع ضخیم آن برای نصب در زیر سطح زمین کشاورزی استفاده می‌شود. طول رول‌های این نوارها از 1000 تا 3000 متر متغیر است. این نوارها همچنین دبی یا آبدهی متفاوتی بین حدود 1 الی 3 لیتر آب دارند.

 استفاده از مواد پلی‌اتیلنی در ساخت نوار تیپ کشاورزی موجب مرغوبیت و کیفیت آن و مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش نور خورشید، فشار آب، تغییرات دما، پوسیدگی و مواد شیمیایی مانند کود و سم شیمیایی شده است.

انواع نوار تیپ کشاورزی

نوار تیپ کشاورزی با توجه به نحوه‌ی خروج آب نیز به دو نوع تیپ آبیاری درزدار (بغل زیپ) و تیپ آبیاری پلاک دار تقسیم می‌شوند:

انواع نوار تیپ

نوار تیپ آبیاری پلاک دار: دارای پلاک‌ها یا قطره‌چکان‌هایی  مجزا که بر روی نوار تیپ تعبیه می‌شوند و فواصل میان آن‌ها بسته به نوع محصول و روش کشت می‌تواند از 10 تا 30 سانتی‌متر متغیر باشد. این نوع نوارهای تیپ نسبت به نوارهای درزدار از دوام و مقاومت بیشتر  یکنواختی بهتری برخوردارند. در نوار تیپ پلاک‌دار خروج آب با یکنواختی 95 درصد و در نوار تیپ های درز دار با یکنواختی 70 تا 75 درصد صورت می‌گیرد.

نوار تیپ درزدار آبیاری (بغل زیپ): این نوع نوارهای تیپ فاقد قطره‌چکان مجزا می‌باشند و در عوض آب از سوراخ‌های موجود درزهای زیکزاک شکل کنار نوار خارج می‌شوند. فواصل بین روزنه‌ها در این نوع نوار تیپ نیز از 10 تا 30 سانتی‌متر متغیر است که بسته به نوع کشت و محصول انتخاب می‌شوند.

فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب بهترین نوع نوار تیپ

بهترین نوع نوار تیپ، نواری است که علاوه بر داشتن کیفیت، متناسب با عملکرد، نیاز، محصول، نوع کشت، فواصل کشت و ... انتخاب شود. با این حال انتخاب و خرید نوار تیپ کشاورزی با کیفیت مستلزم توجه به برخی فاکتورها چون دوام و مقاومت در برابر عوامل محیطی، سهولت نصب و جابجایی، انعطاف‌پذیری مناسب است. از دیگر نکات قابل توجه برای خرید بهترین نوع نوار تیپ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • طول نوار
  • ضخامت نوار تیپ آبیاری قطره ای
  • میزان تحمل فشار کاری
  • میزان دبی یا خروجی آب
  • میزان یکنواختی آبیاری
  • طول رول نوار تیپ
  • قطر داخلی نوار تیپ
  • فاصله درزها یا دریپرها

 

بهترین نوار تیپ
به

طول مجاز نوار تیپ

رعایت طول مجاز نوار تیپ در هنگام استفاده یکی از فاکتورهای موثر در بازده بیشتر و بهتر آبیاری قطره‌ای است که در هنگام انتخاب بهترین نوع نوار تیپ بایستی به آن توجه نمود. طول مجاز نوار تیپ عمدتا نسبت به شیب زمین، بافت خاک، فشار آب و نوع نوار سنجیده می‌شود. اما برای ارائه یک فرمول کلی می‌توان گفت که حداکثر طول مفید و مجاز برای نصب نوار تیپ با فواصل قطره چکان 20 سانتی‌متر در زمین مسطح با خاک لوم متوسط در حدود 113-85 متر و در زمین‌های شیب‌دار (شیب مثبت) در حدود 94-62 متر  است. طول نامناسب باعث عدم یکنواختی در خروج آب از قطره‌چکان‌ها و کاهش میزان آب در انتهای نوار تیپ می‌گردد.

قیمت نوار تیپ 20 سانتی

تمامی فاکتورهای ذکرشده در بخش‌های بالا چون برندسازنده، طول، ضخامت، پلاک‌دار یا درزدار بودن و... می‌توانند بر قیمت نوار تیپ کشاوزی اثر بگذارند. مثلا میزان ضخامت تاثیر زیادی بر قیمت نوار تیپ کشاورزی دارد. نوار تیپ های زیر سطحی نسبت به سطحی ضخامت بیشتری دارد و به همین دلیل قیمت نوار تیپ 20 سانتی زیر سطحی بیشتر از انواع رو سطحی است. همچنین قیمت نوار تیپ خارجی نسبت به انواع داخلی بیشتر است. برای مشاوره و استعلام قیمت نوار تیپ 20 سانتی، قیمت نوار تیپ خارجی و... می‌توانید از طریق شماره‌های مندرج با همکاران ما در تماس باشید.