قیمت ماشین آلات کشاورزی تراکتور
تراکتور به عنوان اصلی ترین منبع تولید توان مکانیکی در کشاورزی, در مکانیزه کردن تولید محصولات کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد.
تراکتور یکی از قدیمیترین ماشینهای مولد نیرو است که در کارهای کشاورزی به کار گرفته شدهاست. روز به روز، ساختمان این خودرو تکمیلتر میشود. قدرت کار تمام تراکتورها با هم برابر نیست. امروزه متناسب با هر کاری، تراکتور ویژه آن ساخته شدهاست. تراکتور از متداولترین ماشینهای کشاورزی است. در تمام نقاط دنیا کم و بیش از این خودرو استفاده میشود.
انواع تراکتور
تراکتورهای کشاورزی دارای انواع گوناگونی میباشند. اندازه آنها از تراکتورهای دوچرخ کوچک گرفته که دارای ۱۰ اسب بخار قدرت میباشند. تا تراکتورهای بزرگ کمرشکن ۸ چرخ که دارای بیش از ۵۰۰ اسب بخار قدرت میباشند، تغییر میکند. این گوناگونی و تنوع زیاد تراکتورها به خاطر گوناگونی و تنوع زیاد کارهایی است که به کمک این وسیله انجام میپذیرد. بر این اساس تراکتورها را بر مبنای نحوه کاربرد طبقهبندی میکنند.
طبقهبندی تراکتورها:
تراکتورهای همهکاره، معمولی
تراکتور چرخزنجیری
تراکتور شاسیبلند
تراکتور باغبانی
تراکتور چمن زنی
تراکتورهای حمل تنه درخت از جنگل
تراکتورهای بارکن یا بیل مکانیکی
تراکتور دستی، تیلر
انواع تراکتورهای چهار چرخ محرک
این نوع تراکتور درچندین نوع مختلف در ایران میباشند که میتوان از رایجترین آنها از رومانی وفرگوسن و فیات وجاندیر .. نام برد.
انواع تراکتور بر اساس کاربرد
انواع تراکتور بر اساس کاربرد: تراکتور وسیله نقلیهای است که به طور ویژه برای ارائه گشتاور بالا در سرعت کمتر ساخته شده است. تریلر یا ماشین آلات مورد استفاده در کشاورزی، ساخت و ساز و صنعتی را حمل میکند. تراکتور ترکیبی از دو کلمه کشش و موتور است. تراکتور برای کشیدن بارهای سنگین برای کارهای مختلف کشاورزی استفاده میشود. عملیات کشاورزی زیادی توسط کشاورزان انجام میشود و برای هر کار ماشین آلات و ادوات کشاورزی لازم توسعه مییابد. به همین ترتیب، با توجه به نیاز و تقاضای کشاورز، انواع مختلفی از تراکتورها توسعه یافته است.
۱- تراکتور عمومی یا خدماتی
این دسته از تراکتورها بسیار شبیه تراکتورهای چهار چرخ هستند. تنظیم فاصله بین چرخهای جلو یا چرخهای عقب در این دسته از تراکتورها معمولا امکانپذیر است. در مقایسه با تراکتورهای ردیف کار، تراکتورهای عمومی دارای فضای عبور عمودی کوچکتری هستند. که این امر موجب میشود تا این تراکتورها دارای تعادل بیشتری در تپهها و شیبها باشند. از این تراکتورها همچنین میتوان برای کارهای تراکتوری مزرعه از قبیل شخم زدن، دیسک زدن، مسطح کردن زمین و جاده کشی استفاده کرد.
تراکتور-خدماتی
تراکتور-خدماتی
۲- تراکتور ردیف کار چهار چرخ
تراکتور ردیف کار چهار چرخ شامل تراکتورهایی است که برای انجام همه کارهای مزرعه از جمله عملیات کاشت وجین و سلهشکنی طراحی شده اند. مهمترین ویژگیهای این دسته از تراکتورها عبارت است از:
فضای عبور وسیعتر محور برای عبور از موانع عمودی و افقی
قابلیت تنظیم برای عرض ردیفهای معمول در زراعت
توانایی گردش سریع و کوتاه
راحتی در کاربرد و جابجایی آن
سهولت و سرعت در اتصال و جدا کردن ادوات زراعی
منضمات و لوازم فرعی مورد نیاز از جمله دستگاه کنترل هیدرولیکی و محور توان دهی
تراکتور ردیف کار چهار چرخ
تراکتور ردیف کار چهار چرخ
مکانیسم دستگاه کنترل و فرمان تراکتور
راهکار عملکرد فرمان باید به صورتی باشد که:
چرخش سریع و کوتاه چرخ ها را میسر سازد.
حداقل تلاش برای کار با آن مورد نیاز باشد. صرف نظر از آنکه تراکتور در حال حرکت یا سکون باشد.
کنترل دقیق و منظم دستگاه های متصل به آن بویژه کارنده ها و کولیتواتورها امکان پذیر باشد.
محور توان دهی و کنترل هیدرولیکی تراکتور
دستگاه محرک توان دهی و محور آن و دستگاه کنترل هیدرولیکی و بلند کن برای ماشینهایی که بوسیله تراکتور به کار میافتند، از منضمات اساسی هر تراکتور به شمار میآید. بر این اساس برای بلند کردن کنترل کردن و سایر تنظیمات ماشینهایی از قبیل هرسها، کولتیواتورها، بذرکارها و سایر ماشینهای مشابه مکانیسم های هیدرولیکی مورد نیاز.
انواع تراکتور بر اساس کاربرد
۳- تراکتور شاسی بلند
محور جلویی تراکتور شاسی بلند عریض و قابل تنظیم بوده و ارتفاع آن از سطح زمین زیاد است، تا بتواند عملیات وجین و سلهشکنی محصولات ردیفی پا بلند را انجام دهد.
۴- تراکتور باغی
استفاده از تراکتور باغی عموما در باغها و یا تاکستانهایی است که از پوشش گیاهی متراکم برخوردار هستند. تراکتورهای باغی دو نوع هستند: چرخ دار و زنجیری. تراکتورهای باغی چرخ دار دارای چرخهای باریکی هستند که فاصله آنها از یکدیگر کم است. غربالک فرمان و صندلی راننده آنها پایینتر از حد معمول واقع شده و به وسیله پوششی مخصوص که در جلو راننده قرار گرفته است محافظت میشود. معمولا ارتفاع شاسی تراکتور باغی برای افزایش تعادل از حد معمول پایینتر است. تراکتورهای باغی زنجیری کم و بیش همانند تراکتورهای زنجیری متداول هستند. این تراکتورها دارای شاسی کوتاه بوده و نزدیک به سطح زمین ساخته شدهاند تا بتوانند براحتی در زیر شاخهها حرکت کنند.
تراکتور-باغی
تراکتور-باغی
۵- تراکتور صنعتی
تراکتورهای صنعتی ماشینهایی هستند که برای حمل و جابجایی وسایل سنگین مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین میتوان آنها را به دستگاههای بالابر حفاری بارکن مکانیکی و ضمایم مشابه که قابلیت سوارشدن روی این تراکتورها را دارند مجهز نمود.
۶- تراکتور یونیورسال (Tractor Universal)
تراکتورهای یونیورسال به شکلی طراحی شدهاند که بتوانند هم توان تولید کنند و هم انواع مختلفی از ماشینهای برداشت سوار از جمله ماشین ذرت چین، ماشین برداشت، سیلو کردنی، کمباین، ماشین ذرت دانه کن و برخی وسایل مخصوص را قبول و حمل کنند.
۷- تراکتور باغی و چمن زن موتوری
تراکتور باغی و چمن زن موتوری برای انجام بسیاری از کارهای باغهای کوچک و باغچهها مانند خاک برداری، حفر گودال، برش چوب، جاروب کردن، برف روبی، چمن زدن، شخم زدن، دیسک زدن، کاشت بذر، عملیات وجین، سلهشکنی و سمپاشی مورد استفاده قرار میگیرند. چمن زنهای موتوری میتوانند از نوع چهارچرخ خودرو و یا دستی باشند. انواع چهار چرخ آنها بسیار شبیه تراکتورهای باغی بوده و در اکثر مواقع برای کوتاه کردن چمن در چمنزارها و زمینهای بازی مورد استفاده قرار میگیرند.
چمن زنهای دستی غالبا برای کوتاه کردن چمنهای خانههای مسکونی کاربرد دارند. یک چمن زن دستی توان خود را از یک موتور کوچک تک سیلندر دو زمانه که با هوا خنک میشود، بدست میآورد. موتور یک تیغه افقی دوار را که در زیر پوشش اصلی چمن زن قرار دارد، به طور مستقیم و یا از طریق یک تسمه به شکل عدد هفت به حرکت در میآورد. بعضی از چمن زنها برای انجام کارهای سختتر به تیغههای قطع کننده نوع عمودی که بر روی یک محور افقی دوار قرار گرفتهاند، مجهز هستند.
۸- تراکتورهای دو چرخ یا تیلرهای موتوری
تراکتورهای دو چرخ که به تراکتورهای دستی نیز شهرت دارند، دارای دو چرخ محرک هستند که بوسیله دست، پشتیبانی و هدایت میشوند. این تیلرها را میتوان علاوه بر خاک همزن به وسایل دیگری همچون گاوآهن برگردان دار، پشته ساز یا شیار زن، ماله، تریلی، پمپ آب و سمپاش مجهز نموده و بوسیله آنها عملیات شخم، پشتهسازی، تسطیح خاک، بارکشی، تلمبه کردن آب و سمپاشی را انجام داد.
انواع تراکتور تبریز
تراکتورهای تبریز در انواع تراکتورهای سنگین و متوسط، تراکتورهای سبک و باغی و بکهو لودر به فروش می رسند.