رقیب جدی برای طلای سرخ ایران پیدا شد


دسته بندی: اخبار کشاورزی
رقیب جدی برای طلای سرخ ایران پیدا شد

راشاتودی اعلام کرد دولت افغانستان ۶۶۰۰ کارگر ویژه تولید و فرآوری زعفران تربیت کرده و امسال تولید خود را با ۲۲ درصد افزایش به ۱۳ تن رسانده است.
راشاتودی اعلام کرد دولت افغانستان ۶۶۰۰ کارگر ویژه تولید و فرآوری زعفران تربیت کرده و امسال تولید خود را با ۲۲ درصد افزایش به ۱۳ تن رسانده است.
به گزرش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، مقامات افغانستان به دنبال این هستند تا منبع درآمد جایگزینی برای شهروندان این کشور به جای پرورش تریاک ایجاد کنند. آنها می‌خواهند کشت زعفران را به عنوان یک محصول دارویی و ادویه پرمصرف جهانی جایگزین کشت تریاک در این کشور کنند.
وزیر کشاورزی افغانستان اعلام کرد: تولید زعفران امسال در این کشور رشد بی‌سابقه‌ای داشته و به رقم ۱۳ تن رسیده است.
آمارهای دولتی نشان می‌دهد که کشت زعفران در این کشور به ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار در سال جاری رسیده و نسبت به سال گذشته رشد ۲۲ درصد داشته است. بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ کارگر برای کار در حوزه تولید و فرآوری و بسته‌بندی زعفران تربیت شده‌اند.
در بیانیه‌ای اعلام شده است که کشاورزان زعفران‌کار با فروش این محصول در بازارهای داخلی ۱۷ میلیون دلار درآمد داشته‌اند که البته ۹۰ درصد زعفران تولیدی افغانستان به کشورهای دیگر صادر می‌شود.
گل زعفران از سال‌ها پیش به عنوان ماده دارویی استفاده شده است و به طلای سرخ معروف است و قیمت آن در بازارهای کشورهای غربی ۱۵۰۰ دلار در هر کیلوگرم است.
یکی از کارگران زعفران به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته، ما قبل از طلوع آفتاب سر مزرعه می‌رویم و حدود ۴ یا ۵ کیلوگرم گل زعفران جمع‌آوری می‌کنیم.
معمولاً گل‌های زعفران به کارخانجات ارسال می‌شود و پس از خشک کردن و فرآوری، ماده ارزشمندی به دست می‌آید که به عنوان ادویه در غذاها استفاده می‌شود.
به گزارش فارس بیش از ۹۰ درصد زعفران تولیدی جهان در ایران به عمل می‌آید. طی سال‌های گذشته کشورهای مختلفی اقدام جدی برای تولید این محصول داشته‌اند و تلاش می‌کنند تا با توجه به ارزآوری مناسب و قیمت بسیار بالای آن در بازارهای جهانی تولید این محصول را افزایش دهند.

خبرگزاری فارس – 97/9/24