ارز 4200 تومانی برای واردات حبوباتی که صادر می‌شود


دسته بندی: اخبار کشاورزی
ارز 4200 تومانی برای واردات حبوباتی که صادر می‌شود

این روزها ایران عدس را از کانادا، نخود را از اتیوپی و لوبیا را از چین و قزاقستان وارد می‌کند. این واردات در حالی ادامه دارد که با حمایت تولیدات داخلی، امکان کشت در داخل کشور برای رفع نیاز داخلی فراهم است.
این روزها ایران عدس را از کانادا، نخود را از اتیوپی و لوبیا را از چین و قزاقستان وارد می‌کند. این واردات در حالی ادامه دارد که با حمایت تولیدات داخلی، امکان کشت در داخل کشور برای رفع نیاز داخلی فراهم است.
ارز 4200 تومانی برای واردات حبوباتی که صادر می‌شود
این روزها عدس کانادایی، نخود اتیوپی و لوبیای چینی سر از غذاهای ایرانی درآورده‌اند تا جایی که حتی ارز 4200تومانی هم به واردات حبوبات اعم از عدس، لوبیا و نخود، اختصاص پیدا کرده است.
دهم تیرماه سال جاری بود که نخستین فهرست واردکنندگان اقلام خوراکی منتشر شد و در میان اسامی رنگ و وارنگ لیست مورد نظر نام لوبیا، نخود، عدس و لپه تعجب اقشار مختلف جامعه را برانگیخت. براساس لیست منتشر شده توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت نام 131شرکت به عنوان واردکننده انواع حبوبات به چشم می‌خورد، پس از آن در فهرست جدید کالاهایی که ارز دولتی شامل حالشان میشد هم نام حبوبات وجود داشت و این در شرایطی بود که بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف سالیانه حبوبات شامل نخود، عدس، لپه و انواع لوبیا در کشور 704 هزار و 700 تن است. این رقم در حالی اعلام شده که سال گذشته برآورد میزان حبوبات مورد نیاز در کشور، چیزی حدود 760 هزار تن بوده. همچنین برآوردها نشان می‌دهد که سال گذشته، تولید حبوبات رقمی برابر با 635 هزار تن بوده که در سطحی حدود 760هزار هکتار کشت شده و با این اعداد و ارقام نیاز وارداتی کشور بسیار حدودا یک ششم تولید خواهد بود.
در این باره قاسم علی حسنی، دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار کشاورزی ایانا می‌گوید: «در سال‌های اخیر به علت خشکسالی افزایش قیمت حبوبات را داشته‌ایم. اما از جمله مهمترین دلایل آن مربوط به صادرات این محصول است. علاوه بر صادرات در حالی برخی از سوداگران به واردات نخود، لوبیا و عدس با دلار 4200تومانی مشغول شده‌اند که این ماجرا آفت کشاورزان و بازار حبوبات شده است. از این رو به هیچ وجه برای کشاورز به صرفه نیست که حبوبات را بکارد و در داخل کشور به فروش برساند. چرا که قیمت حبوبات خارجی برای مصرف کننده، بسیار مقرون به صرفه‌تر از تولیدات داخلی است. همچنین برای بسیاری صَرف دارد که این روزها با گران شدن نرخ دلار، حبوبات را صادر کنند تا سود بیشتری عایدشان شود. بنابراین داستان به وجود آمدن چنین زنجیره پیچیده‌‌ای به بالا بودن قیمت تمام شده کشت‌های داخلی و تخصیص ارز دولتی به واردات نخود، لوبیا و... مربوط می‌شود.»
او با اشاره به اینکه دولت باید از تولیدات داخلی حمایت کند، ادامه می‌دهد: «دولت با تخصیص ارز 4200تومانی به وارداتِ نخود، لوبیا و عدس، کمر کشاورزان را شکسته است، چرا که دیگر هیچ کدامشان دل و دماغی برای کاشت این محصولات ندارند. قطعاً واردکنندگان نخود، لوبیا و عدس باید با ارز بازار آزاد به واردات این محصولات می‌پرداختند تا به تولیدات داخلی کمک شود. اما متاسفانه با تخصیص ارز دولتی به این ماجرا، جیب کشاورزان خارجی را پُر و دست کشاورز داخلی را خالی کرده‌اند.»
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی می‌گوید: «این روزها ایران عدس را از کانادا، نخود را از اتیوپی و لوبیا را از چین و قزاقستان وارد می‌کند. این واردات در حالی ادامه دارد که با حمایت تولیدات داخلی، امکان کشت در داخل کشور برای رفع نیاز داخلی فراهم است.

خبرگزاری مهر – 97/5/21