دستور العمل کشت لوبیا سبز در گلخانه


دسته بندی: گلخانه
دستور العمل کشت لوبیا سبز در گلخانه

چون ریشه لوبیا سبز بسیار سطحی است ، بنابراین خاکهایی را که هوا خوب بتواند در آن جریان یابد را ترجیح می دهد .
زمین مورد کشت :
چون ریشه لوبیا سبز بسیار سطحی است ، بنابراین خاکهایی را که هوا خوب بتواند در آن جریان یابد را ترجیح می دهد . از آب دادن زیاد باید پرهیز کرد بخصوص در خاک های سنگین . لوبیا سبز به شوری خاک حساس است و شوری خاک زیر ms/c 5/1 را ترجیح می دهد . نیاز زیادی به پوشش خاک ندارد از کود مایع در طول دوره رویش استفاده شود . استفاده از ازت زیاد باعث اختلال در امر میوه دهی می شود . PH مناسب کشت لوبیا سبز بین 5/6 -5/7 است .
ویژگیهای ارقام :
در مورد رقم ، باید موارد زیر را بر حسب نوع رقم و زمان کشت و منطقه منظور داشت :
- زمان رسیدگی
- رنگ غلاف لوبیا سبز
- مقاوم به زنگ
- وضعیت غلاف
- بازار پسندی
- نرمی
- مقاومت در برابر بیماری ها
- عادت رویشی گیاه
- مقاوم در برابر موزائیک ویروسی لوبیا
- عمر انباری
- شکل
- زودرسی
- مزه خوب و دلچسب
- توان رویشی گیاه
- طول غلف بین 12-14-16 سانتی متر
ارقام انتخابی ، باید موفقیت در کشتهای گلخانه ای در سواحل مدیترانه و خاورمیانه داشته باشند .
ریزش گل :
یک مسآله جدی برای کشتن گلخانه ای و ریزش آن ممکن است بر اثر عوامل زیر می باشد :
-رشد رویشی زیاد
-رطوبت کم

-کمبود آب
-درجه حرارت زیاد
-شوری زیاد
شایان ذکر است : در طول دوره گرما ، در بهار و تابستان ، با شستشوی گلخانه ها و تونل ها ی پلاستیکی ، می توان باعث کاهش درجه حرارت داخل گلخانه در ساعتهای گرو روز ، بالعکس در طول زمستان درجه حرارت پائین ، یک عامل محدود کننده برای کیفیت لوبیا سبز است زیرا درجه حرارت 12 درجه سانتیگراد ، خطر بدشکل شدن و پیچیده شدن غلاف لوبیا سبز را افزایش می دهد .
کاشت :
بطور کلی کشاورزان کشت مستقیم را ترجیح می دهند و در کشت مستقیم تعداد 2 بذر در هر گودال کفایت می کند . فاصله کشت روی خط 50-40 سانتی متر ، فاصله میان خطوط 125 سانتی متر و تعداد 4 گیاه در متر مربع ، تراکم ایده آلی برای محصول دهی است . برای تهیه نشاء باید از سینی کشت یا جعبه کشت استفاده شود و از خاک پیت یا خاک اره بهتر است استفاده شود .یک هفته پس از کشت نشاء ها آماده جابجائی هستند . فایده کشت نشاء یکنواختی کشت است و معایب آن هزینه های بیشتر نسبت به طریقه کشت جابجائی است . حداقل درجه حرارت برای جوانه زدن ، 20-22 درجه سانتی گراد و چنانچه کشت زیر درجه حرارت 15 درجه سانتیگراد خاک صورت گیرد ، جوانه زنی کاهش می یابد . در زمان گرم ، قبل از کشت برای پائین آوردن درجه حرارت خاک به منظور کاهش خطر بیماری های قارچی زمین مورد نظر کشت را حتما\" آبیاری کنید .
آبیاری :
لوبیا سبز ، به آب زیاد احتیاج ندارد و فقط به آب محدودی تا زمان گلدهی نیازمند است . از این مرحله به بعد ، نیاز به آبیاری کافی و رطوبت زیاد برای جلوگیری از ریزش گل دارد .
برداشت و نگهداری :
بر چسب فصل 3-2 مرتبه در هفته انجام پذیرد برداشت منظم سبب بهتر شدن کیفیت و یکنواختی شکل غلاف در لوبیا سبز می شود .
بیماریها :
لوبیا سبز حساسیت زیادی به حشراتی نظیر تریپس – عنکبوت ، مینوز برگ و شته ها دارد که باید به موقع کنترل شود مخصوصا\" کنترل بیولوژیکی و در زیر پوشش تونلهای بلند و گلخانه مبارزه شیمیائی برای آفات فوق الزامی است .
بیماریهای قارچی از قبیل بوتریپس – اسکروتینا مخصوصا\" در زمانی که گیاه متراکم باشد دیده می شود و در هوای گرم و مرطوب کنترل شیمیائی الزامی است .
استفاده از سیم :
گیاه بر روی سیم به وسیله طنابی که وصل می شود ، پیچ می خورد . وقتی گیاه لوبیا سبز به بالای سیم رسید در این مرحله سقف را تشکیل دهید .
هرس برگ :
تا مرحله نخستین گلدهی ، نیازی به چیدن برگها نیست . از این مرحله به بعد ، تعداد 1-2 برگ از گیاه به طور مرتب در هفته از گیاه چیده می شود . هرس برگ به منظورعبور بهتر هوا از میان برگ ها و کیفیت بهتر میوه و برداشت آسان تر صورت می گیرد .