انگل های گوسفند
دسته بندی: تعذیه و پرورش دام
گوسفند نیز مثل سایر حیوانات به انگلهاى داخلى و خارجى آلوده مىشود که سبب ناراحتى این حیوان مىگردد.
انگل های گوسفند
انگلهای خارجی
انگلهای داخلی
گوسفند نیز مثل سایر حیوانات به انگلهاى داخلى و خارجى آلوده مىشود که سبب ناراحتى این حیوان مىگردد. انگلهائى که سبب آلودگى گوسفند مىشد، عبارتند از: انگلهاى داخلى و انگلهاى خارجى.
انگلهاى داخلى
انگلهاى داخلى گوسفند بهخصوص در مواردى که شرایط آب و هوائى براى رشد و فعالیت انگل در مرحلهاى که انگل مجبور است آن مرحله از زندگى خود را در خارج از بدن حیوان میزبان بهسر ببرد، مناسب باشد یکى از مشکلات عمدهٔ پرورش گوسفند است.
انگلهاى داخلى متعددى وجود دارد که گوسفند به آنها آلوده مىشوند، مهمترین آنها عبارتند از: کپلک، تنیاى رودهٔ گوسفند، انگلهاى معدی-ریوى (قزلقورت).
کپلک (Fasiola Hepatica)
این انگل که در کبد حیوان زندگى مىکند، وجود او در گوسفند سبب علائمى مثل: ضعف، لاغری، تورم زیرگلو، کمخونی، آب آوردن حفرهٔ بطنی، لاغرى و ریزش پشم مىشود.
قبل از اقدام به پروار کردن گوسفند باید به حیوانات داروى ضد کپلک خورانیده شود. توصیه مىشود براى از بین بردن کامل این انگلها در حیوان، خورانیدن دارو ۴-۶ هفته بعد دوباره تکرار شود.
تنیاى رودهٔ گوسفند
این انگل در رودههاى حیوان زندگى مىکند و سبب اسهال، درد شدید، و لاغرى مىشود. برههاى جوان به این انگل آلوده مىشوند. بهترین موقع خورانیدن دارو علیه این انگل در اواخر خرداد ماه است و در مواردىکه آلودگى شدید باشد خورانیدن دارو باید پس از ۲ ماه تکرار شود. انگلهاى معدى-ریوى (قزلقورت)
این انگلها از استرونژیلوسها بوده و در حیوان سبب لاغری، ضعف، کمخونی، شکنندگى پشم، سرفه، ناراحتىهاى تنفسی، اسهال سیاه یا قهوهاى مىشود. این انگل در مناطق پر باران بیشتر شایع است و هر ساله تعدادى از گوسفندان در اثر ابتلاء به این انگل از بین مىروند. حیوان در اثر خوردن علوفهٔ مراتع آلوده به انگلها آلوده مىشود. براى از بین بردن این انگلها مىباید از داروهاى ضدانگلى استفاده شود.
انگلهاى خارجى
در بسیارى موارد گوسفندان به انواع مختلف گنهها و شپشها که در پوست حیوان زندگى مىکنند، آلوده مىشوند که سبب عوارض مختلفى در حیوان و حتى سبب مرگ آن مىشوند. این انگلها علاوه بر اینکه بر حیوان آسیب مىرسانند، در بعضى موارد بیمارىهاى مختلفى را به حیوان منتقل مىکنند که در اثر موارد سبب مرگ حیوان مىشوند.
براى از بین بردن انگلها از حمامهاى ضد گنه یا حمامهاى داروئى استفاده مىکنند. از داروهائى که در این حمامها استفاده مىشود عبارتند از حشرهکشهاى آلى کلردار، فسفردار یا حشرهکشهاى آلى گیاهى است.
بهترین موقع دادن حمام براى از بین بردن انگلهاى خارجى در گوسفند پس از پشم چینى است. زیرا د این موقع بهعلت عدم وجود پشم، دارو در روى انگل اثر بیشترى دارد. توصیه مىشود که چون در اکثر موارد در جریان پشمچینى بعضى از گوسفندان زخمى مىشوند، حدود یک هفته بعد از پشمچینى عملیات حمام گنه اجراء بشود.
همزمان با عملیات حمام ضدگنه آغل حیوان هم باید علیه انگلهاى خارجى سمپاشى شود. از خسارات ناشى از بیمارىها و انگلهاى گوسفندان، مىتوان با بهکار بردن اصول صحیح مدیریت، تغذیهٔ خوب، و ضدعفونى قوى جلوگیرى کرد.
مراعات نکات زیر در جلوگیرى از ابتلاى حیوانات به انگلها و بیمارىها کمک مىکند:
۱. محل غذاخورى و آبشخوار را تمیز نگه دارید.
۲. از نگهداشتن تعداد زیادى گوسفند در واحد سطح معین جلوگیرى کنید.
۳. امکانات ورزش یا تحریک در گوسفندان را فراهم کنید.
۴. حیوانات را از انگلهاى داخلى و خارجى پاک کنید.
۵. دو هفته قبل از اینکه حیوان به مرتع فرستاده مىشود، داروى ضد انگلى بدهید.
۶. در پایان فصل چرا دوباره به حیوان داروى ضد انگلى بدهید.
۷. در طول مدتى که حیوان در چراگاه است، بهطور آزاد مواد معدنى در اختیار حیوان قرار دهید.
۸. در ۲-۳ ماه اول آبستنى از واکسیناسیون خوددارى کنید. زیرا واکسینه کردن گوسفندان در اوایل آبستنى سبب بهوجود آمدن برههاى غیرعادى مىشود. عمل واکسیناسیون بعد از ماه چهارم آبستنى باید انجام بگیرد که سبب ایمنى بره مىشود؛ زیرا کلستروم میش حاوى آنتىبادى خواهد بود.
محصولات مرتبط
جدیدترین نوشته ها
پیت ماس و کاربردهای آن
دسته بندی:
تغذیه گیاه
انواع بذر خیار و نحوهی کاشت آن
دسته بندی:
زراعت
راهنمای کامل خرید علف زن
دسته بندی:
مکانیزاسیون
انواع بذر گوجه فرنگی و نحوه کاشت آن
دسته بندی:
زراعت
ادوات کشاورزی مخصوص کاشت
دسته بندی:
مکانیزاسیون
آشنایی با نحوه کاشتن انواع بذر گل
دسته بندی:
متفرقه
بهترین نوع نایلون گلخانه
دسته بندی:
گلخانه
هر آنچه که باید در مورد بذر پیاز بدانیم
دسته بندی:
زراعت
کاملترین اطلاعات در مورد کوکوپیت
دسته بندی:
باغبانی