استفاده از کود ورمی کمپوست نیاز به فرهنگ‌سازی دارد


دسته بندی: اخبار کشاورزی
استفاده از کود ورمی کمپوست نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

پرورش کرم حلقوی بارانی با هدف تولید کود ورمی کمپوست به عنوان یک کود ارگانیک نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.
یک کارشناس ارشد خاک‌شناسی با گرایش بیولوژی و بیوتکنولوژی در سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، گفت: پرورش کرم حلقوی بارانی با هدف تولید کود ورمی کمپوست به عنوان یک کود ارگانیک نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.
سهیلا حاتمی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه از پرورش این کرم به عنوان یک صنعت مادر می‌توان نام برد، تصریح کرد: از کرم حلقوی بارانی در صنعت تولید مواد آرایشی می‌توان استفاده کرد و همچنین پرورش این نوع کرم خاکی می‌تواند یک نوع ماده ضد سرطان تولید کند.
حاتمی تصریح کرد: بیشترین استفاده از پرورش این کرم با هدف تولید کود ورمی کمپوست بوده است که از دو سال گذشته در این استان آغاز شده است.
وی با بیان اینکه استفاده از کودهای شیمیایی به زمین‌های کشاورزی و باغداری آسیب می‌رساند، افزود: استفاده از کود ورمی کمپوست به عنوان یک کود سالم عاری از هر نوع مواد شیمیایی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.
حاتمی، خاطرنشان کرد: در این راستا جلسات مشاوره و آموزش‌هایی برای پرورش این کرم در استان صورت گرفته است.
وی ادامه داد: پرورش این کرم نیاز به هزینه بالایی ندارد و می‌توان در مقیاس کوچکی از محیط آن را پرورش داد.
حاتمی بیان کرد: تهیه کود ورمی کمپوست در عین سادگی دارای استانداردهای خاصی است که باید نسبت به آن توجه داشت.
وی دوره تولید ورمی کمپوست را حدود دو ماه و برای یک هکتار زمین بر اساس آزمون خاک 700 کیلو تا یک تن از این کود مورد نیاز دانست.
وی گفت: از بین سه هزار نوع کرم خاکی فقط کرم ایزینیا بوتیدا ( کرم حلقوی بارانی) کودزا است.
حاتمی فرهنگ سازی در پرورش کرم حلقوی بارانی و همکاری مسوولان در این راستا را راهی برای رسیدن به یک محصول پاک و کشاورزی پایدار ذکر کرد.

خبرگزاری ایسنا– 91/12/14