سامانه مجازی محصولات کشاورزی واسطه‌گری را ۳۰درصد کاهش می‌دهد


دسته بندی: اخبار کشاورزی
سامانه مجازی محصولات کشاورزی واسطه‌گری را ۳۰درصد کاهش می‌دهد

با راه‌اندازی سامانه مجازی محصولات کشاورزی ۳۰ درصد واسطه‌گری‌ها کاهش می‌یابد.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت:‌ با راه‌اندازی سامانه مجازی محصولات کشاورزی ۳۰ درصد واسطه‌گری‌ها کاهش می‌یابد.
خبرگزاری فارس: سامانه مجازی محصولات کشاورزی واسطه‌گری را ۳۰درصد کاهش می‌دهد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس سید نظام‌الدین سجادی امروز در مراسم افتتاح سامانه مجازی خرید و فروش محصولات و نهاده‌های کشاورزی اظهار داشت: مشکل اساسی و دیرینه کشاورزان در عرضه، توزیع، بازاررسانی و عدم دسترسی کشاورزان به بازارهای مناسب بوده است.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور افزود: شاید این مشکلات به این دلیل بوده است که 80 درصد تولید محصولات کشاورزی به صورت خرده مالکی بوده و عرضه آنها نیز توسط دلالان انجام می‌شده است.
وی ادامه داد: تولید خرده مالکی و عرضه توسط دلالان باعث شده بخش زیادی از سود کشاورزان به جیب دلالان واریز شود.
وی گفت: در اساسنامه تشکل‌ها رساندن محصول به دست مصرف‌کننده از اصلی‌ترین وظایف آنها بوده و اگرچه در سال‌‌های گذشته در قالب‌ خرید‌های تضمینی و بعد به صورت توافقی تشکل‌ها وارد شدند، اما همه مشکلات پوشش داده نشد.
وی ابراز امیدواری کرد که راه‌اندازی سامانه الکترونیک بازار نهاده‌ها و محصولات کشاورزی و ایجاد بارانداز عرضه محصولات سالم که بتواند بازاررسانی محصولات کشاورزی را مناسب‌تر و دلالی را کاهش دهد.
سجادی گفت: در این نمایشگاه‌ها عرضه مستقیم محصولات کشاورزی نیز انجام می‌شود.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور با بیان اینکه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی پایین‌ آمدن قیمت تمام شده بسیار مناسب است، گفت: تاکنون 3 هزار و 500 غرفه عرضه محصولات کشاورزی در کشور راه‌اندازی شده و 900 غرفه در حال احداث است که تا یک ماه بعد از عید نهایی می‌شود.
وی ادامه داد: با همکاری میادین میوه و تره‌بار در شهر تهران نیز 40 غرفه عرضه محصولات پروئینی، 16 غرفه عرضه محصولات سالم و ارگانیک و 7 غرفه متعلق به سایر محصولات در اختیار گذاشته شده است.
وی افزود: 45 بازارچه محلی برای عرضه میوه و تره‌بار در استان تهران راه‌‌اندازی شده است.
سجادی گفت: در نمایشگاه محصولات کشاورزی که امروز افتتاح شد بعد از انتقال محصولات کشاورزی به ویژه مرکبات و سیب در این مکان سورت و بسته‌بندی شده و در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.
رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت:‌این سامانه و نمایشگاه با همکاری بانک کشاورزی و با پشتیبانی و حمایت مالی این بانک راه‌‌اندازی شده است.
در ادامه رحمت‌الله بنار رئیس اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی کشور گفت: راه‌اندازی این سامانه باعث شفاف‌سازی معاملات خواهد شد.
وی افزود: در این سامانه نوع کالا، کیفیت و اندازه و قیمت محصولات کشاورزی روی سامانه مشخص می‌شود و فروشنده ملزم است که محصول با مشخصات تعیین شده را تحویل دهد.
بنار گفت: هیئت اهل اختلافی هم برای رسیدگی به این موارد تعیین شده تا معاملات با کمترین خطا و اشتباه انجام شود.
به گفته وی خرید محصولات کشاورزی از طریق سامانه مجازی باعث کاهش واسطه‌گری و نیز کاهش اختلاف قیمت مزرعه و بازار که پیش از این به جیب دلالان می‌رفت خواهد شد.
بنار گفت: اعتبار بخشی به معاملات از مزایای دیگر این نوع خرید است که مبالغ خریداری شده از حساب بانکی افراد دریافت می‌شود.
رئیس اتحادیه مرکزی نظارت و هماهنگی تعاونی‌های روستایی و کشاورزی کشور در روش خرید از طریق سامانه مجازی امکان مانیتورینگ معاملات خرید محصولات کشاورزی میسر می‌شود و بنابراین با تشخیص میزان نیاز برنامه‌ریزی تولید نیز مناسب‌تر خواهد شد.
وی گفت: 52 غرفه بنکداری در میدان مرکزی تره‌بار در اختیار تعاونی‌های روستایی قرار داده شده است.
به گفته بنار این سامانه مجازی در سایت الکترونیکی www.scura.agri-bank.ir قابل مشاهده است.
به گزارش فارس محصولاتی که از طریق سامانه مجازی عرضه می‌شود محصولات سالم هستند که توسط بازرسان سلامت آنها تأیید و برچسب گواهی خورده است. قیمت عرضه آن به دلیل سالم بودن 15 تا 20 درصد بیشتر از قیمت میادین میوه و تره‌بار است.
سامانه مجازی خرید و فروش محصولات کشاورزی امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی، مسئولان بانک کشاورزی، مدیرعامل بانک کشاورزی و سایر مسئولان راه‌اندازی شد.

خبرگزاری فارس – 91/12/16