سرمایه کشاورزان می‌تواند ضامن بانکی شود


دسته بندی: اخبار کشاورزی
سرمایه کشاورزان می‌تواند ضامن بانکی شود

اگر سرمایه‌های تولیدی به صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی هدایت شود، تحول بزرگی در این بخش به‌وجود خواهد آمد.
اگر سرمایه‌های تولیدی به صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی هدایت شود، تحول بزرگی در این بخش به‌وجود خواهد آمد.
مشاور کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با ایانا با اعلام این مطلب گفت: بخش کشاورزی نیازمند سرمایه‌گذاری و گسیل سرمایه‌های تولیدکنندگان به آن است.
کاظم فرهمند افزود: از آنجا که صندوقی به اسم \"حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی\" وجود دارد، می‌توان سرمایه‌های این بخش را در آن جمع کرد.
وی خاطرنشان کرد: 51 درصد سرمایه مربوط به این صندوق از آورده مردم و 49 درصد از اعتبارات دولتی تأمین می‌شود.
فرهمند ادامه داد: این صندوق طی سال‌های اخیر موفقیت‌های چشمگیری داشته است، بنابراین می‌توان در بخش کشاورزی از آن به نحو احسن استفاده کرد.
وی با اشاره به تسهیلات بانکی و وثیقه‌هایی که از بهره‌برداران بخش کشاورزی طلب می‌کنند، تصریح کرد: این صندوق حمایتی می‌تواند وام‌های مناسبی را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
خریدهای تضمینی به بانک کشاورزی سپرده شود
نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس هشتم یادآور شد: به‌دلیل شرایط اقلیمی و عوامل غیرمترقبه موجود در بخش کشاورزی، بهره‌برداران این بخش نمی‌توانند وام‌های کلان بانک‌ها را بازپرداخت کنند. بنابراین بهترین گزینه برای استفاده آنها، بهره‌برداری از این صندوق‌های حمایتی است.
فرهمند تأکید کرد: با توجه به اهمیتی که به این صندوق‌ها در بودجه نیز داده شده است، لازم است برای هدایت سرمایه بخش‌های تولیدی به این صندوق، هماهنگی‌های لازم انجام شود.
وی اظهار داشت: زمانی که از تسهیلات بانک کشاورزی برای این بخش استفاده می‌شود، باید در نحوه خریدهای تضمینی نیز تجدیدنظر شود و این خریدها به بانک عامل آن سپرده شود.
فرهمند همچنین گفت: بانک کشاورزی تجربه کافی در زمینه پرداخت تسهیلات و پرداخت مطالبات کشاورزان را دارد، بنابراین لازم است دوباره خریدهای تضمینی توسط این بانک انجام شود.
قوانین دست و پاگیر ضمانت، مورد بازنگری قرار گیرد
نماینده سابق مردم بافق و مهریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه استفاده از تسهیلات برای بهره‌برداران بخش کشاورزی مستلزم وثیقه و ضمانت است، افزود: لازم است دولت حمایت‌های بیشتری از کشاورزان داشته باشد تا بانک‌ها از خواستن ضمانت‌های سنگین از آنها خودداری کنند.
وی خاطرنشان کرد: لازم است در قوانین دست و پاگیر ضمانت، بازنگری شود.
فرهمند ادامه داد: به‌عنوان راهکار دیگر، از سرمایه کشاورزان می‌توان به‌عنوان ضمانت استفاده کرد.
وی تصریح کرد: آب و زمین و همچنین وجود گلخانه‌ها و تأسیسات موجود در مجتمع‌های دامداری می‌تواند به‌عنوان وثیقه و سرمایه کشاورزان قلمداد شود.
فرهمند یادآور شد: اگر ارزیابی کارشناسان از دارایی‌های کشاورزان واقعی باشد، می‌توان از این عامل نیز برای استفاده از وام‌های کلان بهره‌برداری کرد.
وی در پایان تأکید کرد: بخش کشاورزی دارای پتانسیل‌های بسیار بالایی در تولید است، اما لازم است حمایت‌های بیشتری توسط بخش‌های مختلف و ازجمله واحدهای تسهیلاتی انجام شود.

خبرگزاری ایانا – 91/12/13