ساماندهی اشتغال دانش‌آموختگان بخش کشاورزی


دسته بندی: اخبار کشاورزی
ساماندهی اشتغال دانش‌آموختگان بخش کشاورزی

 سازمان نظام مهندسی کشاورزی اشتغال‌زایی نمی‌کند، بلکه زمینه اشتغال دانش‌آموختگان خود را فراهم می‌کند.
از آنجایی که کارشناسان بخش کشاورزی بیشترین جمعیت را در میان کارشناسان سایر بخش‌ها دارند، بنابراین بسترسازی و ارتقاء توانمندی‌های حرفه‌ای به‌منظور ساماندهی اشتغال مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی از اهمیت زیادی برخوردار است که به‌رغم ماهیت صنفی این سازمان، ساماندهی اشتغال دانش‌آموختگان را نیز بر عهده گرفته است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران در گفتگو با ایانا با بیان اینکه این سازمان اشتغال‌زایی نمی‌کند، بلکه زمینه اشتغال دانش‌آموختگان خود را فراهم می‌کند، گفت: در کنار سایر رسالت‌هایی که در نظام مهندسی کشاورزی بر عهده داریم به مبحث اشتغال‌زایی افراد نیز می‌پردازیم تا دانش‌آموختگان به سمتی هدایت شوند تا تنها در حوزه‌های تخصصی خود شغل ایجاد کنند.
شاهرخ رمضان‌نژاد افزود: در این‌باره یک‌سری فرصت‌های جدیدی تعریف می‌شود که منجر به اشتغال‌زایی شود اما این سازمان هیچ‌گونه مسئولیتی در قبال ایجاد اشتغال مستقیم برای فارغ‌التحصیلان بخش ندارد.
وی تصریح کرد: در واقع به جامعه القا می‌کنیم که برای دریافت خدمات کارشناسی مورد نیاز خود باید با مهندسان کشاورزی ارتباط گیرند که البته این‌گونه مشاغل و مشاوره‌ها در گذشته وجود نداشته است.
رمضان‌نژاد ادامه داد: قرار است تا مشاورانی تربیت شوند که به تناسب آنها باید مشاغلی نیز ایجاد شود و ماهیت این مشاغل مشاره‌ای بودن، طراح و پیمانکاری و... است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی تهران با اشاره به مهارت‌آموزی دانش‌آموختگان بخش در سازمان نظام مهندسی کشاورزی تأکید کرد: در راه‌اندازی دفاتر تخصصی و فنی - مهندسی داشتن صرف مدرک دانشگاهی کارساز نخواهد بود، بلکه باید از مهارت لازم در حوزه کار نیز برخوردار باشد که سازمان با برگزاری دوره‌های آموزشی متعدد متناسب با نیاز اعضاء این امر را تحقق می‌بخشد.
وی یادآور شد: کسانی که می‌خواهند کسب و کاری را در بخش راه‌اندازی کنند باید آموزش‌های تعامل با حوزه مالیاتی را دیده باشند و در همین راستا دوره‌های آموزشی نیز به‌صورت مستمر برگزار می‌شود تا هم مهارت‌های عمومی دانش‌آموخته بیشتر شود و هم به‌عنوان صاحب شغل و صنعت از اطلاعات عمومی لازم بهره‌مند باشد.
گفتنی است، نرخ بالای بیکاری دانش‌آموختگان کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، عدم تناسب کمی، کیفی و توزیع نامناسب دانش‌آموختگان با نیازهای بخش، فقدان برنامه جامع و متولی مشخص برای توسعه روستایی و نابرابری‌های تسهیلات زندگی در روستاها و شهرها، ناکارآمدی نظام بهره‌برداری از منابع تولید و زمین‌داری در بخش، نارسایی فرهنگ کار در تولیدکنندگان و دانش‌آموختگان و... از مهمترین معضلات صنعت کشاورزی به حساب می‌آید که باید توجه لازم برای مرتفع کردن آنها مبذول شود.

خبرگزاری ایانا – 91/12/9