اجرای سالانه 9 هزار طرح تحقیقاتی کشاورزی در کشور


دسته بندی: اخبار کشاورزی
اجرای سالانه 9 هزار طرح تحقیقاتی کشاورزی در کشور

پیش از سال 84 کمتر از یک‌هزار طرح تحقیقاتی کشاورزی در کشور وجود داشت که در حال حاضر این میزان به 9 هزار در سال افزایش یافته است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: پیش از سال 84 کمتر از یک‌هزار طرح تحقیقاتی کشاورزی در کشور وجود داشت که در حال حاضر این میزان به 9 هزار در سال افزایش یافته است.
به گزارش ایانا، جهانگیر پرهمت با بیان اینکه احداث مؤسسات ملی تحقیقاتی از رشد 400 درصدی برخوردار شده است، افزود: در ابتدای انقلاب، حدود 110 ایستگاه تحقیقاتی در کشور وجود داشت که با زیرساخت‌های صورت‌گرفته در این زمینه، هم‌اکنون 345 ایستگاه، پایگاه و مزرعه تحقیقاتی وجود دارد و از شش مؤسسه ملی در ابتدای انقلاب، به 24 مؤسسه و رشد 400 درصدی دست یافته‌ایم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اقتدار هر کشوری در گرو دستاوردهای حوزه تحقیقاتی آن است، زیرساخت‌های خوبی برای تأمین امنیت غذایی بر اساس اصل 43 قانون اساسی صورت گرفته است و همچنین به دستاوردهای بسیاری نیز در بحث ترویج کشاورزی دست یافته‌ایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید فرآورده‌های بیولوژیک یکی از نیازهای اصلی تولید پایدار به‌شمار می‌رود، ادامه داد: تولید سالم از عوامل تأثیرگذار و مهم برای تأمین امنیت غذایی است؛ به‌طوری‌که در حال حاضر سلامت محصول و تولید سالم از برنامه‌های راهبردی وزیر جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات مصوب می‌شود که به‌طور جدی در حال پیگیری است.
پرهمت تأکید کرد: یکی از دستاوردهای این طرح‌های تحقیقاتی کاهش قابل توجه سموم و کودهای شیمیایی است که به تبع آن محصولات بیولوژیک جایگزین آنها می‌شوند.
وی یادآور شد: تولید فرآورده‌های بیولوژیک از موضوعات مهمی است که به‌صورت عملیاتی در مزارع پیگیری می‌شود. همچنین طرح مدیریت تلفیقی آفات نیز با توجه به اهمیت آن در دست اجرا است که با توجه دولت به تأمین امنیت غذایی، به سمت خودکفایی در محصولاتی که مزیت نسبی دارند، پیش می‌رویم.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به وجود تنها یک لاین گوشتی با نام آرین در کشور اظهار داشت: در حال حاضر نژاد شیری - گوشتی در کشور نداریم که به‌دنبال آن هستیم تا به لاین‌های جدید دست یابیم.
پرهمت در پایان خاطرنشان کرد: در دستیابی به لاین‌های جدید که با محوریت مؤسسه تحقیقات علوم دامی و استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه است، به‌دنبال این هستیم تا به لاین‌های گوشتی و تخم‌گذار نیز دست یابیم؛ چرا که هم‌اکنون این لاین ها در کشور وجود ندارند و با رسیدن به آنها فناوری هایتک دیگری به صنعت کشور افزوده خواهد شد.

خبرگزاری ایانا – 91/11/18